“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 51 081
  • 998
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Къде четете позитивни мнения? На страницата на сериала във фейсбук? Айде да се изсипем и да им кажем, че не става.
Веднага ще те пратят да си гледаш турските, респективно американските бози, щото то от нашето по-хубаво няма, ама ти не го разбираш.. . . А и вероятно се трият постове.

# 631
  • Washington,USA
Къде четете позитивни мнения? На страницата на сериала във фейсбук? Айде да се изсипем и да им кажем, че не става.
Веднага ще те пратят да си гледаш турските, респективно американските бози, щото то от нашето по-хубаво няма, ама ти не го разбираш.. . . А и вероятно се трият постове.
..

Пък, аз къде ще ги пратя... Да не казвам🤣 американските бози са къде по-приятни

# 632
  • София
Merri_An,  нали Заимова звънна на Мия и Кърджиев и каза вдигни без да казваш нищо. И Заимова и обясни за Кържиев - Пламен, за операцията в Корея и т.н

Ей това и на мен изобщо не ми стана ясно. Откъде накъде внезапно заподозряха Кърджиев, че да го разследват?
Предполагам, че може да има някаква логична нишка, но така изсипаха всичко, че май не само аз нищо не разбрах.

# 633
  • София
Изгледах преди малко. 😊
Със смесени чувства съм, но за съжаление надделява негативното, така че уви, няма да дам добра оценка.

Аз писах още в началото, че този сезон убиец няма да търся и няма да гледам за това, така че не бях сред активните детективи тук, които усърдно диреха демонът и изписваха страница след страница. Но все пак писах сравнително отдавна, че е професорът, защото беше крещящо просто, то наистина реално нямаше кой друг да е. Няколко пъти си мислех за някой друг (само и само за да не е копи-пейст моделът от сезон 1) и просто стоеше нелепо. Та така. Така че се отказах и ей така си гледах за кеф. Вие тук масово го познахте още от началото. Ако не се лъжа още от епизод 1 или най-късно епизод 2, Арсов/Кърджиев вече бе основния заподозрян в темата.
Браво на Бг мама (за пореден път, изненадани няма мисля, класата си е класа) и лошо за уменията на Милошев...
Аз обаче очаквах да не е инвалид, т.е. сам да извършва убийствата. Да няма помагач. Никога не съм харесвал екипните изпълнения. Не са ми особено достоверни. В над 90% от случаите серийният убиец е вълк-единак.
Не ми хареса и че физическият палач го видяхме едва в последния епизод, ей така от нищото. Кокалчето братче?!  Кой? Кокалчето! 🤐😀
Щеше да е върховно ако например се окажеше Илчев, ама къде ти толкова смелост или креативност.

Сега първо ще спомена позитивното, после лошото (разбирайте всичко останало):
Отлична операторска работа
Любимата ми музика
Кадрите от Търново
Актьорската игра на Тони Наумовски (като вече разкрилия се демон не бе толкова блестящ, но това го отдавам на Милошев) и Александър Тонев, като Фичето (особено той е откритието за мен).
Теодора Духовникова при смъртта на Филип.
Владо Карамазов в сцената на смъртта си (изключително достоверно я изигра и да, точно така се прави, без излишни театрални драматизми)
За тези финални арки на главните ни герои все пак съм длъжен и да похваля Милошев.
Хареса ми много и Димо Алексиев като полицай Харитонов. Много добра роля направи.
Това че той и Заимова се взеха ми хареса. Реално те двамата разследваха повече и особено тя, отколкото главните ни герои.

Аз лично не съм разочарован от смъртта на Филип, защото той реално в този сезон само телом бе там, разхождайки манерката. Духом бе в Смолян (а актьора си е мислел за фотографията сигурно) и бе мъртъв отдавна. А може би нарочно е толкова безличен Чанов в този сезон, за да не тъгуват много хората от смъртта му? Или самият Карамазов не е давал много от себе си, не знам. И не ще узнаем. Но смъртта му е реалистична. За съжаление много често главните герои умират. Понякога по сценарий, понякога самите актьори така искат.
Сега поне без него няма как да има сезон 3 и искрено се надавам да спрат дотук, защото този сезон бе доста по-слаб от първия. По тази логика, един евентуален трети сезон ще е тотал щета. Айде не, моля ви се. Спрете дотук. И без това телевизионните рейтинги бяха много слаби.

И сега за лошото
То откъде да започна. Няма много смисъл, а и сигурно вече всички сте споменали. Тепърва ще ви чета. Много сте изписали от снощи.

Копи-пейст от сезон 1! Убиецът помага на нашите детективи и го гледаме още от епизод 1. Мия се сеща кой е и е сигурна в себе си, но след това много бързо се хваща за някакво ''доказателства'' и забравя за това свое шесто чувство и за тази следа, все едно никога не е съществувала?!

Това Кокалче какво е дирил в затвора след като страда от параноидна шизофрения??? Няма съд, който да го изпрати там. Или според Милошев то тази шизофрения ей така си идва от нищото, когато на човек му скимне?
И извинявайте, но е супер несериозно и изобщо никъде не се прави така, да ти покажат човекът зад качулката чак в последния епизод и той да се окаже абсолютен новобранец. Слаб 2!
Най-лошото нещо е, че този сериал със сигурност е вдъхновен от Истински детектив (писали сме много още в темите за сезон 1), като са вкарани и много неща от великите шведски трилъри, само че са вкарани ей така самоцелно и без никаква логика или последователност.

Милошев, как се става действащ полицай на терен без да си стрелял??? Или за жена ти може?
А точно Заимова да убие (научила се да стреля само преди 5 минути) Демонът изобщо не ми хареса. Трябваше да е Мия или Фичето.

Къде беше криминалното разследване??? Аз такова не видях. Видях една хаотична и аматьорска работа, която само идва да ни покаже, че реално полиция нямаме и че изобщо не сме подготвени да се справяме с евентуални гениални зли умове.

Какво послание на финала по дяволите??? Милошев, добре ли си? Пламен Арсов беше лош. Много лош. Болен мозък и психопат. Какви престъпление, какви пет лева???
И добре, къде бяха тези истории, за да съчувстваме на демона??? Къде бяха ретроспекциите, историите от миналото?

Защо по дяволите Филотея е избрала Десподов???
Каква е историята на милионите зазидани от Тороманов???

Сега идва и една огромна и срамна дупка в сюжета. То не е дупка, а цяла пропаст.
На снимката в Сеул, Кърджиев е млад. А Пламен Арсов е умрял през 2016 г. (нали така пишеше на гробовете) т.е. 6, 7 години преди сегашните събития в сериала, т.е. има едно явно несъответствие като години и време.
За толкова наивни канарчета (апропо ако четат фенове на Ботев Пд, честита купа на България!) ли ни взимате???
Отказвам да повярвам, че масовия зрител ни е толкова глупав и лесен за манипулация. Какво говори това за обществото ни?

Не ми хареса, че Филип не чу думите ''Обичам те'' от страна на Мия. Тя трябваше по-рано да му ги каже. Това няма да направи болката и по-малка. Но са дребни хитринки за омекотяване на ситуацията, която явно Милошев не умее. Дребни детайлчета.
Изключително нелеп момент (като сложена нова и красива кръпка на дреха, която трябва да се унищожи просто и нищо повече) с изникналия от нищото зелен кмет да кани патоложката Дара на зелена среща. Хора, по дяволите не се прави така! Току-що сте убили всенародния любимец, Карамазов. А и вече си имахме Харитонов и Заимова. Кому бе нужно това? Един сериал или е с мрачен финал или е с положителен. Миш-маша не е добра рецепта!

Мия нямаше нужда да страда повече. Тя достатъчно изстрада смъртта на мъжа си. Иначе да, поне тук демонът бе прав. Мия видя какво е истински Ад, тук в Търново. Убийствата бяха по-брутални и убиха втората и любов. Това че любимият и Филип умря в ада (препратка към най-ниската точка в пещерата в която бяха) си беше попадение и сбъдване на заканата от писмото. Както и към Филип, че първият бе фарс, а този път трагедия (да, последна трагедия, смъртта му).
Но всичко това беше излишно в сценария на Милошев и по този начин нелепото му финално послание олеква още повече. Защото реално Мия Язова няма абсолютно никаква вина за действията на мъжа си. Да се бе сетил поне Милошев преди да пише небивалици ей така да спомене, че лично тя се е разпоредила да изпратят отряда на този адрес, където скъпата и барета е пребил Арсов и му е докарал инвалидността.

Ирина-Теодора (ако не се лъжа така се казваше щерката на Десподов, да на него, защото Арсов е донорче само) явно е обичала много баща си. И защо ни го показаха чак в последния момент, а преди това така я караха да играе все едно е на наркотици и все едно той я бие всяка вечер... Хора, не се прави така! Но Милошев обича да прави това. Навсякъде хвърля яко хайвер (зелен) за едно непрекъснато отвличане на вниманието, само че по този начин си доразваля и без това слабия и непоследователен сценарий.

Най-големия проблем на сериала е написания сценарий. Самият сериал не е конструиран добре. Не е построен правилно. Историята е добра и при един умел разказвач можеше да се получи сериал-шедьовър, докато този е вкиснат паприкаш.

Финална оценка на сезона по десетобалната система (ще ударя едно рамо, че е роден сериал все пак):
5

# 634
“Първият път беше фарс, вторият ще е трагедия”. Първата ми асоциация беше точно за Филип и стрелбата - можеше, но не го уби[първия път], а в крайна сметка е планирано да бъде убит и го убиха[втория път].

# 635
  • София
О, да, това с корейската снимка на Кърджиев - на която е двайсет години по-млад, а е отпреди 5-6; и е вече със сменена физиономия, без синини и лепенки...

# 636
Те много добре си знаят, че не става. Опитват се нас да убедят в обратното. Laughing

# 637
  • Washington,USA
Мия не се държа като криминален психолог, постоянно предизвикваше лудите.

# 638
До преди последната серия много ми харесваше сериала.

# 639
  • Галифрей

Така е за съжаление и  като им погледна повечето аватари имат бг знаме са ми ясни като бял ден тези.

# 640
  • Другата България
Аз прехвърлих и мненията в ИГ, ами....99% положителни именно от рода на “УаУ“!
Там само че акцентират върху посланието накрая на сериала, това на Десподов.
Било много реалистично.....но ЗАЩО е това послание - мистерия!
А, и половината съжаляват не за друго, а заради смъртта на Филип.
Вече си мисля, че е замислено Филип да умре именно за да не изпъкват останалите недомислици.....

Блестяща Мия Язова!

# 641
  • София
Ха, не съм изненадан, че във Фейсбук и Инстаграм са с позитивни мнения.
Там по принцип по дифолт си хвалят родните сериали. Изключително рядко съм виждал негативизъм.

Ама това е от пишман патриотарщина и от факта, че масовия зрител не гледа особено много сериали (за разлика от риалити предавания и новини) и не може да оцени подобаващо даден сериал/филм.
Липсва им обща култура да го кажа най-политкоректно. Grinning
Сори, ама...

Най-важната оценка за даден филм/сериал/риалити е винаги във форумите. Специализираните форуми имам предвид или специални фенгрупи. Но форума е индикатор номер 1. И това важи за целия свят, не само за България.
За това и Редит е на такава почит по принцип. Макар там доста да се изродиха нещата.
Така че мен ме интересуват какви са нагласите тук, а не на бай Станко от Долна Дикяна седнал със салатата и ракийката.

# 642
  • Другата България
Нагласите можеш да ги видиш в анкетата.
Надявам се и още хора да си кажат мнението, нека и тези, които четат го направят.
Пък дано някой от екипа погледне. Да се отрезвят малко.

# 643
Те много добре си знаят, че не става. Опитват се нас да убедят в обратното. Laughing
В официалната страница на сериала във ФБ периодично има публикации от самата страница от сорта "какво ли ще стане с еди кой си". След финала пак има такива. Хвалбите, които визирам аз, са от коментарите само - от потребители, всякакви, стотици. Вярвам, че голяма част са автентични мнения на зрители, там това е масата. Въпросът е, че са съмнително есктра само такива, затова подозирам и триене на други. Или имат екип тролове нз.

# 644
  • София
Реално, както Мери каза, сериалът за средностатистическия зрител не е никак лош. Просто човек , като е вкусил веднъж белгийски бутиков шоколад , трудно би се примирил отново с вкуса на Байкалчето. Но , ако никога не си опитвал първия, може да твърдиш , че по-вкусно от соц марципан няма.
Така е. Просто ми се иска, ако продължа в същата метафора, да предложиш на неопитвалия директно белгийския бутиков шоколад, така школуваш сетивата му. Той няма да има нищо против, няма да каже, че не става, щото му е прекалено изтънчен за загрубелите от "домашна шльокавица" сензори за сладко.
Зрителят с картинките, музичката и гледките от Търново, дето мята по едно око докато глади или разбъкрва млякото с ориз, също заслужава една завършена история, сглобена времево, едни добре замислени образи, с минало и настояще, които претърпяват развитие пред очите ни. Това не е претенция на псевдоерудити, това е нещо като световен "стандарт за качество" за всеки образ от роман/сериал.
Такъв образ за мен беше само Тороманов, при това миналото му беше само загатнато. Но Мариан Вълев чисто емоционално превърна героя си в различен човек накрая. Затова и обра симпатиите на публиката в сетния си час, домъчня ни за него. Останалите? Харитонов също донякъде улегна. Научи...нещо за живота, за жените, но Вълев вкара повече драматизъм, справи се по-добре с трансформацията. Мия я съсипаха като образ. Ако ще я позлват за следващ сезон, нямам представа как ще я "съберат". Фичето е феноменът безспортно. Само с присъствие, без реплики почти, но достоверен. Но, милия, от къде се беше появил, каква му е нататък съдбата, остана загадка. Претенциозна съм, знам. Но пък създателите обявиха, че са спретнали топ-продукт, хипер изненади, социални послания, уникални истории, мистика, ала-бала. Ако не бяха толкова натрапчиво самодоволни от резултата (резила), нямаше да съм толкова критична.

Общи условия

Активация на акаунт