“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 51 094
  • 998
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Включвам се само да ви кажа, че вчера гледах Александър Тонев в театъра и беше много добър. Дано му се дадат повече шансове на това момче. Има бъдеще.

# 691
На мен най-смешна ми беше сцената, в която всички влизат въоръжени в архива на Смилев,а Владо отзад си пийва от манерката.
За гаф-лаф може би наистина Десподов би спечелил съревнованието.
Тая сцена беше топ !!! Гледаш Мия с пистолет и всички полицай , наш Филип с небрежна крачка зад тях си цока алкохолец . 😁😁😁 Тая манерка нямаше дъно до тогава !! Добре че после всички в управлението няколко епизода по късно, пиха от нея да се свърши . 🤣🤣🤣🤣

# 692
Aaaaa, да. СЦЕНАТА С МАНЕРКАТА, когато отидоха в къщата на Смилев. Култ!
Особено след като за Гаф на Сезона може да споменем, че в този момента манерката официално беше у Дора.

# 693
Доста съм доволен генерално от сезона. Историята беше добре замислена и поръчителят беше логичен.

Вече по-конкретно, аз още от епизод 2-3 заподозрях уредникът на музея, но само сцената как убиецът бягаше от Карамазов, ме накара да се съмнявам. И не защото не можеше да се преструва на инвалид, а просто щеше да е нелогично, да е чак такъв атлет. Логично беше да е човек, свързан с миналото на убитите, предвид, че жертвите не бяха случайно подбрани и беше отделено прекалено много време и символика, за да не е така.

Много ми допадна  и че на практика, почти нямаше добри и лоши герои в сезона. Да, уж убиецът е "демон и психопат", но дали е точно така, е въпрос на интерпретация. Те хора са му отнели жената, която обича (Десподов, дори я е убил, без да има наказание), детето, бизнеса, а накрая даже и здравето. Всичко човешко му е било взето и му е останало само отмъщението. Както каза Филип "той не се страхува да умре. за него много по-лошо е да живее". От тази гледна точка, готино е, че получи това което искаше. Даже ми беше смешно като накрая Мия му обясняваше какъв бил, при положение, че мъжът и поръчково го е осакатил, а другите са му отнели живота. Казваше му, че нямал право да раздава правосъдие. А какво да направи? Да каже кой е и истината и да чака съда да въздаде справедливост ли? Не е много сериозно. Израдвах се как даже Харитонов каза, че убитите си го заслужават в голяма степен Laughing.

Единствените невинно пострадали за мен са двама. Единият е Филип, който беше убит без да е виновен и стана косвена жертва. Другата е дъщерята, което на практика загуби всичко. Двамата си бащи, уважението на обществото, а много вероятно и семейното състояние. Това, без да споменавам психологическите травми.

Нещото, което не ми хареса, беше историята между Дора и Филип, защото беше непоследователна. 4-5 епизода се развиваше добре. След това изведнъж нямаше нищо по тази линия доста време. В миналия епизод, той пак и подари манерката и тя каза, че скоро пак ще му я върне. Когато той и каза, че Мия е неспособна да обича, бях убеден, че накрая двамата ще се съберат и така той ще има ново начало, превъзмогвайки сезон 1. Вместо това, след като го убиха, Мия тъжеше за него и беше в траур, а три седмици по-късно Дора го беше забравила и се готвеше за среща, което беше безсмислена за мен сцена.

Давам 8.5. на сезона, но не очаквам трети да бъде заснет, или поне не скоро.

# 694
  • Галифрей
На мен най-смешно ми беше как всички пият от бездънната манерка на Филип и да сцената къдетето отиваха в къщата на адвоката. 😂 Най-добрата! Винаги си носеше Оклис на прахчета  в джоба 😂 Оная сцена където Пламенчо им обясняваше за хомосексуалността от къде идва този термин 😄

# 695
  • Washington,USA
Македонец професор по българска история... 😂

# 696
Моля ви измислете специална категория за манерката на Филип. Например най-полезна вещ при разследване.

# 697
И за мен най-смешна си остава репликата на Десподов - "Добре, бе, аз я бутнах". А най-абсурдна сцена ми е финала, когато след толкова драматичби събития и обрати,  кмета покани Дора на екологична вечеря с местни продукти. Липсваше ми само да добави - вегетариански. Laughing

# 698
Най-смешна реплика ми е "Добре де, аз я бутнах" , а най-смешна сцена, разследващите правят спец акция в къщата на Смилев. Всички влизат с оръжия , жилетки, каски, Филип - надигайки манерката.

# 699
  • Sofia
На мен най-смешна ми беше сцената с Илчев, когато дойде да се сбогува с Мия, а тя беше по голи кълки. Прегръдката им беше една от най-комичните, които съм гледала.
Гаф - изписването на името на Илчев на телефона на Смилев след убийството му.

# 700
Идвам да споделя нещо любопитно от ФБ из коментарите. На фона на вече завършените ни впечатления след финала не ме учудва. Възможно ли е да има връзка, сценарият или гафовете въобще това дето обсъждаме да е повод за напрежение и недоволство у главен актьор...?  После ще се включа за гафове.

# 701
  • Галифрей
И за мен най-смешна си остава репликата на Десподов - "Добре, бе, аз я бутнах". А най-абсурдна сцена ми е финала, когато след толкова драматичби събития и обрати,  кмета покани Дора на екологична вечеря с местни продукти. Липсваше ми само да добави - вегетариански. Laughing

Хаха да еми какво да й каже “ Искаш ли и ти и аз да пасем трева, аз ще бъда твоят елен а ти моята кушута, за туй приеми този  букет” 😂 Поне и излезе късмета с готин мъж.

# 702
И за мен най-смешна си остава репликата на Десподов - "Добре, бе, аз я бутнах". А най-абсурдна сцена ми е финала, когато след толкова драматичби събития и обрати,  кмета покани Дора на екологична вечеря с местни продукти. Липсваше ми само да добави - вегетариански. Laughing

Хаха да еми какво да й каже “ Искаш ли и ти и аз да пасем трева, аз ще бъда твоят елен а ти моята кушута, за туй приеми този  букет” 😂 Поне и излезе късмета с готин мъж.
Готин е пича , радвам се че не го направиха убиец както повечето които го  твърдяха . Забравих името на актьора обаче , скоро ще го гледаме на голям екран като футболната легенда Гунди , смятам че ще се справи с ролята страхотно .

# 703
  • Галифрей
Павел Иванов се казва 😘 Аз си го харесвам от много време

# 704
Възможно е Карамазов да се е дразнел на неща от продукцията. Като гледам поста на Miss_Kaprisse
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт