Любители на котки - Тема 195

• 36 319
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • на брега на морето
papa6ka, май не схващаш положението - имаш коте, извънредно малко бебе. Правилната храна за бебетата е млякото. Да му предлагаш каквато и да е друга храна е неправилно. Все едно на човешко кърмаче да дадеш парцалче, натопено в подсладена със захар вода - има такива действителни случаи, когато няма абсолютно никакъв начин бебето да бъде хранено с кърма. Все пак има интернет, пишеш в тема за котки, информация те залива отвсякъде. Това е жива душа, не  играчка. Самият факт, че не го оставихте за още някакъв период при майката въпреки всички наши съвети на мен лично ми говори, че не разбираш колко голяма отговорност имате. Това коте пишкало ли е, акало ли е откакто е взето? Ти  не давай ухо на приказките на жената, тя за да се отърве от котето ти каже всичко, което ще ти хареса.

# 196
Котето пишка няколко пъти,само отива в тоалетната,спи,обикаля стаите.Аз мисля,че бързо се адаптира и не е уплашено.Ще го храня с млякото,просто си мислех,че може да му давам да ипитва и мокра храна по малко.Не е акало още,но ако трябва утре ще го заведа при приятел ветеринар.Масажирах му коремчето,то си мърка и е спокойно.

# 197
  • До морето...
Този пясък не е опасен нали?Ако случайно погълне едно зрънце?
Хари не иска пауча. Взех уискас джуниър и му цапам муцунката,но не го иска.Нали няма вариант да остане на мляко?
Другите котета са опитвали и храната на майката,но този разбойник не,само мляко.
Аз нямам претенции да съм запозната с всичко и се надявам да не подведа със съвет,но моето пи мляко до 2 месеца и половина.Та като човешките бебета /само че след  около 2 навършени месеца/ започнах да включвам храна за бебета котета плюс мляко.Така започнах да го захранвам.Плахо и по малко.Гранулите  топих във водичка до омекване, докато свикне.С времето намалях водата ,за да свиква с истинската им твърдост и да ги хапва без проблем.
Няма как да остане само на мляко 😀Ще свикне и с новата храна ,но идеята е още да не му спирате млякото .Изчакайте още.
За информация по стечение на обстоятелствата/изчезнала майка/,взехме нашето коте на 20 и няколко дни.Слава Богу се справих ,че си беше зор и изхождането ,когато трябваше аз да го стимулирам.Всичко ще е наред.Само търпение и търсене на информация.Аз доста статии изчетох 😀

# 198
И аз идвам с проблем с пишкането, но на леглото, а не на пердета. Grinning

С голямата ни котка не сме имали проблем с ходенето до тоалетната, сипахме пясък и тя да се оправя. Сега имаме бебе, купихме му нова тоалетна, нооо - греда. Ходи, яде пясъка, но нищо. Как да стане? Някой има ли идея?

Някои бебета по-трудно свикват. Тоалетната да не би да му е висока? Пробвай да сипеш бентонит в плитка тавичка или картонена кутия (например капак от кутия за обувки). Просто още не е открило предназначението на легена с бентонита и ще трябва да бършеш след него за сега, докато порасне малко и се ококори. Тортичките задължително ги мести в легенчето с тоалетната.

Papa6ka, предложи му сварено пилешко с малко от бульона. Майките им носят сурово месо за да ги захранят. Щом има зъби, не е малко за месо. Но има и котета, които по-късно прояждат, по-дълго сучат и не обръщат внимание на никаква друга храна.

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 15:06 от amy_nka

# 199
  • на брега на морето
Котето пишка няколко пъти,само отива в тоалетната,спи,обикаля стаите.Аз мисля,че бързо се адаптира и не е уплашено.Ще го храня с млякото,просто си мислех,че може да му давам да ипитва и мокра храна по малко.Не е акало още,но ако трябва утре ще го заведа при приятел ветеринар.Масажирах му коремчето,то си мърка и е спокойно.
Супер. Hands Plus1 Другата храна по-късно, не бързай.

# 200
Успех мамита на мъници, бедете търпеливи! 😊❤️
Моята кака уж за Линка мислила кътче и накрая сътвори това 😆 :

Измъкна изпод кухненското диванче едно дюшече, облече го в стара калъфка и сега ни дете имам, нито коте 😄 по цял ден висят на терасата. Линош се прибира до тоалетната, да хапне, да си примъкне играчка, а кака се е приселила на терасата, даже яде там. Ще ги питам като започнат да гризкат комарите, ама нека стоят на въздух, щом им харесва. Мир и любов да има! 😊❤️

# 201
  • Бу-у-урга-а-ас
Добре дошли на всички мъници! Големи да пораснат и много да слушат, всичко да си изяждат и само смях и радост има около тях!
Данък от мен - котка под прав ъгъл.

Така спим почти всяка нощ. Снощи в 3:30 ме събуди от жално мяукане, защото мъжът ми не беше легнал, а аз се бях затворила в спалнята. Поне почти вече не ме меси и рядко се катери отгоре ми.

# 202
  • София
Новата кутия на Кити:

Но май и тя няма да е толкова хубава като червената. Даже не помня от кои обувки беше.

# 203
  • Стара Загора
Да поиграем

# 204
Игра ли казахте? Там съм!

# 205
  • Варна
Теодор брои мухи докато играете Simple Smile

И да питам... пишка по 3-4-5 пъти на ден и то стабилно. Пие вода, пие/яде и котешки напитки та е логично.
Ама преди малко пак напълних пликчето от тоалетната му и се замислих доколко е ок тази ситуация.
Номер 2 си е нормално, 1-2 пъти на ден.

# 206
Ами, това Слънчи ли е? Оправи ли се напълно момчето?

# 207
  • Варна
При нас ново 20. Ей така внезапно Тигра започна да кашля от снощи.
И продължава. Съответно скокнахме веднага на дежурен. Белите дробове са чисти, сложиха я за 20 минути в кислородна палатка. Има и температура. Биха инжекции за евентуален астматичен пристъп, антибиотик, аналгин също.
Утре сутрин ще я водим да даде кръв.
Нахраних я надвечер и кашля повече от час след това.

# 208
Ами, това Слънчи ли е? Оправи ли се напълно момчето?
Шарлот, не е Слънчи. Това е сестричката му Янира. Майка им трябваше по спешност да бъде оперирана секцио, защото не можа да роди цели 48 часа. Само Янира се роди жива. 8-мо мартенско бебе е. А Слънчи оздравя, както и Джери. В момента лекувам друго коте с невро фип и се радвам, че ветовете все повече опит и кураж имат в лечението.

# 209
Ето тази биоразградима тоалетна ползвам за котките :

Добра е, но.... бързо свършва.
Ще я пробвам, но  малко ме е страх в тоалетната да хвърлям, прочетох упътването, по-добре е да се използва в градината за тор, може и в тоалетната, но в малки количества, пише.
От колко време я ползваш, сигурно ли е, че не задръства тоалетни?

Общи условия

Активация на акаунт