Любители на котки - Тема 195

• 35 876
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Да не знам колко са ефективни затова питам дали някой е ползвал и на коя марка.

# 46
  • София
Снощи: "Дали вече не е време да си лягаме?"
(5 дни не сме се виждали и е като ваденка 😍)

"А, мамо?"

И 12 часа по- късно още си се гушкотим- навън вали, мрачно е..., на нас ни е супер

# 47
  • сред маслини и портокалов цвят
Аз имам този
Върши добра работа. Моят големият ядеше кабели, беше страшно. Този спрей ни спаси. Сега взехме още едно коте, и то се насочи към кабелите, та си купих пак. Пръскала съм и мебели, не ги доближава. Но съм оставила едно старо детско столче за да си остри ноктите големия котак,  защото му купих няколко съоръжения за драскане, но не ги използва по предназначение.

[quote author=fiby06 link=topic=1657273.msg48055208#msg48055208 date=1716109678]
Да не знам колко са ефективни затова питам дали някой е ползвал и на коя марка.
[/quote]

# 48
  • Стара Загора

# 49
Здравейте!Присъединявам се към темата да представя новия член на нашето семейство - Нефертити,или накратко Тити.На два месеца и малко,късокосместа британка.
От няколко дни е при нас,адаптира се вече,гушка се,мърка,опознава новия си дом,изглежда доволна.
А аз съм пълна с въпроси относно храненето ѝ.Ако може помагайте със съвети 😊 Притеснява ме това,че не иска да хапва гранулки( на Applaws kitten).Само пастет ( Purina Gourmet)и сварено пилешко месце.От всичко което прочетох за храненето,това е допълващо хранене и може да не получава всичко от което има нужда.Пасирах месо с малко бульон и накисвам гранулите,така хапва по малко.Дали просто не харесва този вид гранули,или е свикнала на мека храна,или е още малка за гранули?Как да я науча да ги хапва?Дали мога да ги накисна в телешки бульон или ще ѝ дойде много мазно?

# 50
Кукличка! Давай ѝ да яде каквото обича. Гурметът е джънк, вареното месо е чист протеин. На малките котета им трябва единствено като добавка таурин.
Имай на ум, че чистобелите са предразположени към алергии и може не всички гранули да ѝ понасят. Ако не обича Аплауз, пробвай други, но гледай да не са нисък клас, за да не отключи някоя алергия.

# 51
Благодаря за темата, Таня! ❤️
Прекрасни са всички писанчета, душички. ❤️
Томчето е ранобуден. В 4ч сутринта иска да яде и аз ставам, сипвам в купичката, той е доволен.
Последните две сутрини ме събужда много нежно. Изправя се на леглото, мяука тихичко и с лапичка ме бута.
Скъса едната щора тези дни, защото скачаше да лови торбичката, която сложих на прозореца отвън, за да не идват лястовиците. Преди това пък дебнеше тях и реших да сложа торбичка, за да не идват и да го дразнят. То пък стана по-зле.
Преди малко малко му направих снимка как спи върху скъсаната щора.

# 52
  • Варна
Чудех се защо изчезнахте.Simple Smile
Бялото бебе е ... ух, кукличка.
Страхотни котьовци, само да са здрави!
Ето и нашия

Скоро май ще осиновим някое коте ... не аз, сестра ми.
Трябваха и две седмици съжителстване с Тео, за да се влюби в него и да се загнезди мисълта в главата и. Simple Smile
Ще я изчакам още малко ... щото към момента иска да и дам Теодор а аз да взема у дома ново коте. Което обаче няма как да се случи... кой се отказва и дава детенцето си.
И двете никога не сме гледали животни ... но явно всяко нещо с времето си.
Та пооглеждам софийските обяви за бездомничета.
Дано!

# 53
  • Варна
Садихме днес из двора с активното съдействие на Тигрето. Копа дупки, отъркаля се доволно върху разсада, стрелка се и накрая се умори:

# 54

Феликс на разтегателния диван. Спах една нощ и на сутринта едва го сгънах. Луда игра падна.

Кокорчо на старото ми легло.

Имам проблем с котешката трева. Георги грозния/Кокорчо е наказан без гушкане и внимание от мен. Обичам ги и двамата, нея повече. Много са различни.
Тя яде две - три марки суха храна, пауч - само една марка. Човешко не яде. Той яде храна за хора и от нея каквото остане.
Тя обича котешка трева ама да е засята вкъщи. Купувала съм поникнала от зоо магазини или вериги. Ммм, не! Яде само прясно поникнала.  Около 3 лв - зелена или розова опаковка.
Тя само чака да излезе на балкона и да опасе свежите треви. Той чака да остане без надзор и да се качи в сандъчето да рови. Последния опит приключи като вятъра бутна саксията и той се изпика в нейната храна.
Сега е наказан без любов и внимание от моя страна. Грях е да пикаеш на храната.
Знам че в природата се вършат нуждите в пръст и се зарива, но ... Тя толкова рядко иска нещо.

# 55
ООО, толкова сироти душички има. Ще й донесе в къщата благослов. Нека тя си го хареса, пък и то- нея.

# 56
Мамина златна баРелина:

Аз ли съм балерина? Ловец съм.

Феликс, моето сладко момиче с характер, инат и твърдоглаво. Страшна душичка е ако нещата стават по нейните правила.
Избрала си ме е защото тя така си е решила. Играя по нейните правила. Любимо ми е вечер да ми спи в краката. Сутрин ставам в 4 през седмицата. Само чака да се пробудя от алармата и 5- 6 кг от краката буквално ми се качват на главата или гърците. Почва едно мъркане и месене. Понякога ми хапе носа или ушите. Зор да й напълня купичката с гранули.
Обича си ме инатчето по нейния си котешки начин.

# 57
# 58
Хи-хи, на дълги!

# 59
Благодаря!Всъщност не е чисто бяла.Има по ушетата и опашчето сивичко или бежавичко...Но не седи мирно за снимки 😁
Значи ще продължавам с домашните манджи и ще ѝ кисна гранулките в бульонче да си ги хапва.Ще пробвам и друга марка по натам.Може пък и да ги прояде...Притеснявам се,че като сме по работа понякога по до късно ще седи гладна може би😕

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 23:56 от mery.chery

Общи условия

Активация на акаунт