Любители на котки - Тема 195

• 35 641
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Стара Загора

# 691
  • София
В момента сме на море, две котанки ме осиновиха Smile

П.П. Обаче първата е опасна. Купихме котешка храна и маци застава сутрин пред вратата и започва да мяука. Давам й ядене, вода, яде солидно количество и след по-малко от час се нарежда пред съседното студио и започва едно сърцераздирателно мяукане... Все едно не е яла от дни Joy

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 11:32 от milenaka

# 692
milenaka, ние имаме 4ри котки. Един 10г осиновен, който жвее само вътре (апартмент, къща, при майка), на двор не припарва. Любопитството му приключва с подаването на половината тяло през входната врата.
Другите три са от миналогодишно котило на улична котка, изтръска ги в нашия двор, отгледа ги и ни ги завеща. Женската я кастрирах, че както рече циганката "смръзна ми от тез диса".
Женската по избръснатото лесно я различавахме от другите със същата окраска в ареала.
Та нахранвам ги аз в 16ч и отивам в съседката на кафе.Тъкмо влизам в тях и поглеждам нашата маца влиза през оградата и отива на тавата с гранулите в съседката. Повиках я, прави се, че не ме познава Simple Smile ,поглежда пренебрвжително и продължава да яде..Наяждане нямат...
Имаме и две квартални кучета, от приюта изхвърлени с марките, те горките не могат да огладнеят. По график обикалят пред портите сутрин и вечер, знаят кой кога се прибира и чакат ..Вече ужасно капризничат и дори не искат среден клас гранули..

# 693
  • София
О, вчера едни от другите гости на студиата им даваха кренвирши. След това с такова високомерие подушиха гранулите Joy Днес им мина, де - пак ги ядат.

И сега пристигна да ми обяснява нещо:

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 12:05 от milenaka

# 694
Попаднали са на правилното място тези котанки! Simple Smile

Допълвам... да се похваля, че малката Силвър (така я кръстих, щото е сребристо сива) се престраши най-после и ми позволи да я взема в ръце, и мъркаше. Не е толкова малка, колкото смятах, вярно и че една седмица вече я храня. В двете шепи се събира. Оченцето се е отворило, доксициклинът действа, ама мога вече и капки да капя, щом сме приятелки.

Ъпдейт две... не е женско, момче е... ама си остава Силвър Simple Smile
Окото не беше възпаление, а забит в него осил! Извадих осила и прибрах котака вкъщи. Сега е на терасата, че нещо с кучето хич не се разбраха. Изкъпан, обезбъхлен, окото промих с капки и сложих тобрадекс мазило. Дано успее да се възстанови очето. Ще го върна навън, големичък е, но това око трябва да се полекува малко с антибиотик и локално. Ето го..

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 19:02 от Vanne

# 695
  • София
Дейзи ми изкара акъла.

Чета книга в спалнята. Прозорецът отворен, тя седи на хладно и "гледа" навън. Има мрежа.
Обръщам се към прозореца и гледам само връхчето на някаква опашка, тяло - няма. Скачам. Тя се мушнала през някаква дупка на мрежата (може и тя да я е направила) и се разхожда по перваза. Перваза изстива и пука. Тя подскача от звука, но си стои там. Започнах тихо да я викам, а след това и по-високо. Най-накрая се промуши през мрежата и скочи в спалнята.
Поука няма. Гледа само към прозореца.

# 696
Котките не обичали вода😉
https://www.instagram.com/reel/C6zYaYtyA5x/?igsh=MTMycmdrc2Q0Y3lleg==
Все още търсим гледач за дребосъците Тази година ще ми е стресова.Доброволци няма.Предложиха пансион и хотел,което за мен не е опция.Никой не може да ме убеди,че ще са добре на чуждо място,в клетка,заобградени с други ,непознати котки.Иначе,май цената ще дойде същата.

# 697
Леле red soul, благородно завидях на стопаните на тези котета. 😁 Редките случаи когато се е налагало да мия дупчо на Линош, все едно се боря с тигър. От къде му идва силата на дребчо, ама като се вкопчи в мен и се катери на гърба ми, пък пусто нямам нейните способности да се гъна на всякъде иииии става страшно. Издрана, мокра и тя не винаги измита както трябва 😁 оставам с жалкия опит само! Пък да не говоря как плаче, да ти скъса сърцето, все едно е на заколение. Луд екшън! Дано не се налага!
Иначе Линошка отслабна със това да я храня в точно определен час и точни порции (без да прехранвам) вече е 3.400, надявам се да е в норма, но определено е по - пъргава и както каза ветеринаря "така ще си имате едно гладно коте, което ще си изяжда всичко". Прав е, сега не хвърлям нищо и не търси ядене през деня, минахме на сутрин и вечер. Дано вече не правя грешки, то дакато се изуча, спокойно можех да я уморя и да се чудя от къде ми е дошло. 🥴
И вече имаме отремонтиран фотоапарат Иеййй, сега ще има яки снимки, само да се понаучи кака, чеее бяса я хвана вчера. От около 50 снимки 5-6 стават 😆. Ама щом има желание... ще стане!
Пожелавам всеки нуждаещ се от гледач на любимци, да си намери точните хора, това май е голям проблем за всички, не бях го мислила до сега. 😍🙏
Кака се учи да снима 😆 дано на модела не му писне. 😉

# 698
  • Бу-у-урга-а-ас
Дейзи ми изкара акъла.
...
Поука няма. Гледа само към прозореца.

Миналата година преживяхме нещо подобно и за това ѝ мрънкам като се залепи за мрежата.
След кастрацията два дни беше свръх възбудена - нещо нетипично за нейният темперамент. Бях оставила широко отворен прозореца на кухнята, а тя със засилка скача и бута комарника. Слава Богу мъжът ми чува, че мрежата се отваря и някакво шесто чувство го изстрелва в кухнята, колкото да види връхчето на опашката ѝ, а тя качена на климатика по диагонал. От тогава не изпускам от очи прозореца, ако реша да отварям широко. Особено сега обожава да виси на перваза и да зяпа птичките.

# 699
Хора, стиснете по едни лапи за мой Слънчи. Изследванията ни от вчера не са добри... Креатинин не е паднал, ами върви нагоре... Бъбречни и чернодробни - във въздуха... Започвам да си мисля, че някой ми е натровил котето... Така изведнъж да ми се влоши не знам как е възможно...
Имате ли идея активен въглен дали товари бъбреците?

Новото ми двайсе пък е сениорката с хипертироидизма, която след 20 дни лечение с уж коригирана доза 1,25 мг Фелимазол е свалила тироксина от 7,28 на 5,41, (нормата е до 4,7) като сме установили хипертироидизма с 5,86. Което означава, че или с тази доза много прогресивно ще се нормализира този тироксин или пак не сме уцелили правилната доза... Rolling Eyes

# 700
  • Варна
Аминка, бързам да отговоря - активният въглен не товари бъбреците. Той не се и абсорбира в организма, а действа като повърхностно активно вещество в храносмилателната система. Затова се дава веднага след направя не, преди отровата да е проникнала в организма. Опитвам се да кажа, че няма да навреди, но и едва ли ще помогне конкретно, ако е бил натровен преди дни. Може да обере някой и друг токсин обаче, а и няма да навреди - така че давай смело.

# 701
За болните котинки стискам палци!
За комарниците да се включа - ММ пробива в дограмата дупка и на комарника и слагаме допълнително гвоздейче, че само на стандартните "щипки" не можем да разчитаме при котарак 6+ кг

# 702
Има и едни райбери за комарници, да не са на магнит.

# 703
Идвам да се хваля.От септември,чак сега коремчето започва да се запълва.Бавно,ама се случва.

доп.Обожавам ги тези!

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 17:36 от red soul

# 704
Vanne, радвам се за Силвър. Слагай капки, ще се оправи очето. 🤗
Стискаме палци и лапички за Слънчи, 🤗

Общи условия

Активация на акаунт