Любители на котки - Тема 195

• 36 378
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, момичета, аз съм с ново включване по темата с моите бездомничета. Гоним се още с две писани да ги кастрирам, но те хитреят ... в резултат на това хитреене сега има две нови котета и едното нещо пострада. От вчера не стъпва на предната си лапичка и я държи вдигната, само като се свива да хапва стъпва на нея. Иначе и докато лежи я държи някак настрани. Храни си се нормално, жизнено е, дори има желание за игри. Не забелязвам да има отворена рана или оток, но това го твърдя, гледайки котето от няколко метра разстояние, тъй като майката не дава да ги доближи човек. Според вас да изчакам ли няколко дни да видя как ще се развие ситуацията или да се мъча да го хващам и водя на ветеринар, което ще е доста трудно за изпълнение. Все си мисля, че ако имаше счупване щеше да скимти и да няма желание за хапване, нито да е особено жизнено и да проявява желание за игра.

# 511
Не си спомням това дали съм го публикувала тук... или оттук съм го запазила? Ако е така, моля, извинете моята склероза, стар човек съм и забравям! Simple Smile

# 512
Отворила съм много страници на форума и съм чела през пръсти половината коментари,  сега разбрах 🤭.
Пропуснала съм да видя, че Линка е имала рожден ден.
Затова сега ще я поздравя. Нека бъде здравичка и да ви дарява с много щастливи моменти!
От всички бебета се разтопих. Чак ми се иска и на мен да си взема още едно от някъде 🤭

# 513
Морковелка, ти само кажи. Днес бях на гости на 6 бебета. По 3 от 2 майки. Гледат ги съвместно (майките) и всяка кърми всички котета. Едно костенурче ми взе очите - от края на очичките се изтегля като очна линия оранж, а по средата на муцунката по протежение на главичката минават 2 ивици - сякаш поставена граница. Мънички са - нямат 40 дни. Съседка на вилата ги гледа. Добре, че щерчо не беше с мен, иначе щяхме да си тръгнем с мяукащ подарък в ръцете.

# 514
Шарлот, мислила съм си дали гримът на древните египтяни не копира очната линия на котките. Що да не, да са заимствали от свещените животни Simple Smile

# 515
Шарлот, мислила съм си дали гримът на древните египтяни не копира очната линия на котките. Що да не, да са заимствали от свещените животни Simple Smile
Не ми е хрумвало. На подсъзнателно ниво египетската култура ме плаши (колкото пък силно привлича някои) и не съм задържала мисълта си върху нея, но е много, много вероятно това! Аз да си призная, твърдях, че и котки не харесвам. Когато взехме Тери,  моя много добра приятелка-коткарка (която ме познава отлично) ми каза: "завиждам ти за преживяването да откриеш един нов много очарователен свят". Разбрах какво има предвид!

# 516
Здравейте!Нещо Хари повръща днес.Веднъж храна е повърнал и два пъти нещо бяло,като слюнка.Дъщерята го води на ветеринар,казал е че няма температура,че.е жизнен и че.може да е прехранен,евентуално. Дал му е някакво билково лекарство и довечера пак да му дадем.Не съм се прибрала още от работа и само това знам.От какво може да е това повръщане?Досега си хапваше добре,едно и също количество,4 пъти на ден.Свежарка е,лудее си,кротува,спи.На тоалетна си ходи няколко пъти на ден...

# 517
Здравейте! Нуждая се от помощ.. днес някой явно е блъснал задницата на котарака ми и задницата не функционира, влаче си двете задни крачета… не искам да ми го присписват… някой знае ли от къде мога да закупя инвалидна количка или като цяло ако може някакъв съвет…🥹

# 518
  • До хладилника, който обичам
Заведете го на ветеринар, преди да купувате количка?! Може да е обратима щетата, но колкото по-късно го види доктор, толкова по-малки шансове за успех.

# 519
Ветеринарят в града е казал, че няма да стане, явно че гръбначния стълб е ударен и се прекъсват и надолу крайниците…

# 520
Това ако го е казал ветеринар... Close Заведи го в голяма клиника, да му направят рентген, кръвни... Да го види ортопед...
След такава травма котката трябва да е на лечение. За количка се мисли много по-нататака... Сега трябва да се мисли да оживее, да не получи някоя тромбоемболия...

# 521
  • Варна
Здравейте!Нещо Хари повръща днес.Веднъж храна е повърнал и два пъти нещо бяло,като слюнка.
Кетя често повръща така. От космени топки примерно, не винаги повръща косми, понякога е само така - храна, после пяна. След няколко дни излиза и топката.

# 522
Чак сега му дадох да яде,половината от обичайното количество. Дивее,хъска  драска иска да хапе....но и спа през по голямата част от деня.Беше повърнал на плочките в банята,при неговата тоалетна,егати и умното животно!Наистина се изумявам колко интелигентни същества са!Като бях дете гледахме куче в двор,но аз се страхувам от кучета и въобще не съм го отразявала. От 6 години баща ми гледа котка ,но той живее сам на село,и ние реално я виждаме веднъж седмично. Как я е възпитал,как се е справял с нея,не съм се запитвала никога.Ето,че сега  ми се наложи да вникна по-надълбоко в материята 😂

# 523
  • In the land of Never Never
Здравейте! Нуждая се от помощ.. днес някой явно е блъснал задницата на котарака ми и задницата не функционира, влаче си двете задни крачета… не искам да ми го присписват… някой знае ли от къде мога да закупя инвалидна количка или като цяло ако може някакъв съвет…🥹
Аз се грижа за котарак с гръбначна травма от 2019 година, проблемът е дали може да се изхожда. Това, че не може да ходи със задните лапи, не е проблем, ако не го пускате на улицата. Трябва да го ограничите само в двора и в къщи.
Васко има количка, но въобще не съм я ползвала, докато му я сложа, е стрес за него, и той не ходи далече, и иска да отиде до някъде, и да легне.
Количките са за кучета, които обичат да се разхождат.
Ако не може да се изхожда, то ветеринарите трябва да ви покажат мануално изхождане по малка нужда, как се прави. Иначе ще се натрови от урината си, мехурът ще почне да я изпуска, но ще умре, защото се получава натравяне.
Аз направих едно клипче как изхождам Васко, то е в ютюб, по принцип няма много хора, на които това е нужно, и зависи с какви думи се търси.
https://youtu.be/P57mimIEDjw?si=ECFIy-bj-b9SDlNL

# 524
  • София
Здравейте!Нещо Хари повръща днес.Веднъж храна е повърнал и два пъти нещо бяло,като слюнка.
Кетя често повръща така. От космени топки примерно, не винаги повръща косми, понякога е само така - храна, после пяна. След няколко дни излиза и топката.
Хари е на възраст малко над 1 месец. Със сигурност не е събрал космени топки. Sad

Общи условия

Активация на акаунт