Любители на котки - Тема 195

• 36 354
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ето в  Тему мататаби https://share.temu.com/k9HTZ5RhX7A
Може да има и други.

# 616
Ване, нямам идея... Непознато и страхливо коте трудно ще се довери да излезе при повикване. Дори и когато е много гладно. Но трябва да се пробва с храна, апетитно миришеща, или издаваща шум, привечер. Те тогава излизат за храна, след като са спали цял ден на жегата...
Друг вариант е друга котка до колата, да даде сигнала за ядене. Ако познаваш такава...

# 617
Здравейте, котенцата ги предадох на организация, които се занимават с осиновявания в Германия. Наистина бяха на 3-4 седмици, тъкмо започваха да пишат и акат самостоятелно. От домашно котило- нямаха паразити нито бълхи, нито вътрешно.
За очичките селският ветеринар ми даде в една спринцовка антибиотичен крем и с две намазвания се оправиха, но ги дадох с кремчето да продължат 7 дни
@DZ, може ветеринарът да ви е дал такова кремче, каза че по-лесно се нанася. Почиствах очичките с тампонче физиологичен разтвор и след това по едно мазване на очичките

# 618
Благодаря, amy_nka! Ужасно страхлив и уплашен, и недоверчив.
Вчера три пъти излиза да яде, аз го наблюдавах отдалеч. Но чуе ли шум и веднага се скрива навътре.
Днес наобяд му занесох пауч, след малко пристигна едно младо момче, след него още една девойка. Всички носят храна и вода.Ура!! Обнадеждих се, не само аз го мисля малкия инат. Simple Smile
Радвам се, че има добри хора и то млади, които ги е грижа за котките, а не само дърти кукувици като мен.

# 619
  • София
Много обичам да нося различни чорапи( от малка съм така). Съдбата ме събра с такава котка с различни на цвят лапички( първоначално исках друго коте, което не ни дадоха, но не съжалявам).

# 620
Я, Васко!
На колко години стана?

Гликоза и Няма проблем, не играете честно! А сте честни и почтени жени влюбени в котки.
Тази тема е една от малкото истински във форума. Писала съм тук под.различни имена не знам колко години. Още има хора които помнят Бегинс, първия, единствен, непрежален. Сега с Феликс и Кокорчо пак пиша макар и рядко.
С Бегинс, вече го няма 6 години, тук са ме яли но колко са ми помагали ...
Това е тема за помощ и хората тук са добри.
И двете сте писали, обясняващи... Има хора дето ви помнят и мислят заради грижата за маците. Пишете за да споделяте опит - да помогнете на други.

АниХр. и DZ леко ме издразниха но не съвсем. Искам да си премерим котките на дължина. Шеговито го казвам!
Таня, ти си стопанин на темата. Има ли как да пускаш месечна - тематично състезание. Най - дълга котка? Открий котката? Най - черно черно или игра на черно и бяло? Най - голяма беля? Идеята ми е да се  състезаваме честно.

# 621
И мойто бабче има различни крачоли Grinning

# 622
Поми, тъкмо си викам : С какво пък успях да подразня?🤣🤣🥰
В интерес на истината все не успявам да го измеря, колко е дълъг. Но ако има състезание ще го издебна🤣
Хапва си детето и расте🥰 Когато го намерихме беше 0.300кг, а вече е 4.500кг♡

# 623
Здравейте! Котето ни е на 9 месеца и е обезпаразитявано редовно с NexGard Combo. Не излиза навън (ние дори обувките си държим вън!). Както и да е - последно вчера я капахме. Иии днес няколко пъти беше изкарала червеи - единия дори го повърна, извинявам се за гадничкото описание, но поне успях да го разгледам - тънък, дълъг и светъл, като навит спагет 😞 (май roundworms гледах на английски, на български глисти ли са това?) 😌
Ще се побъркам от притеснение. Имаме две малки дечица - преди няколко дни по-малката имаше разстроено стомахче, което за щастие мина и замина бързо. Но тя е мъничка, още си лапа ръчичките, бъркала е и в купата с вода на котката и съм ужасно притеснена, че може да ги е лепнала.
Моля ви, кажете ми какви са следващите стъпки? Знам, че на котката трябва да повторим обезпаразитяването след 20 дни, но за нас? Четох за някакви лекарствени продукти, които се приемат по веднъж от цялото семейство? Но личния ни лекар е страшен чешит и въобще не знам дали ще ни посъветва адекватно. 😞

P.S. Айде една муцуна да навържете с историята:

Това, което михрумва на първо четене е, добре, че ги изкарва. Консултиране се с ветеринар. Възможно ли е да не прилагате правилно пилетата?! И друго ми хрумва да комбинирате препарати и да ги прилагате в по-кратък срок от месец или пък само хапче за вътрешно за тези червеи, но първо се консултирайте. Почиствайте и мийте по-често ръцете на децата, особено преди хранене и не мисля, че котето има връзка с раздразненото стомахче...

# 624
  • София
Някой по-назад спомена, че котката му повръща бяла пяна. Вчера Бъго беше свършил тази хубава работа, става един порочен кръг - пие много вода и после я повръща и така няколко пъти. Дадох половин Антепсин (дали са ми го ветеринари, нищо че е човешки), не зная доколко подейства, защото след час пак повърна.
От какво е тази пяна, да не би някакви киселини да има и затова така да се налива, той си пие много вода заради бъбреците??
Иначе дядката постоянно лежи и дреме, сигурно се чувства много слаб на тези години, но повече не мога да му помогна. Вече давам хапчета с голи ръце,  научих се сама да се справям, никакво стриване и спринцовки.

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 12:54 от Cuckoo

# 625
  • София
И Чита вчера повърна еднократно такава пяна, много странно.Днес е добре и няма нови позиви, и засега няма да я водя на лекър.

# 626
В тази жега всички котаци само лежат и дремят, не само дядката Simple Smile
Бързо търсене в интернет връща следния отговор за бялата пяна:

If a cat vomits on an empty stomach, the vomit will likely come out as white foam. White foam vomit could signal indigestion, hairballs, gastritis, irritable bowel syndrome (IBS), hepatic deficiency, pancreatitis, diabetes, renal deficiency, hyperthyroidism, or even parasites.

Т.е. повръщат на празен стомах. Инцидентно повръщане най-вероятно не е проблем, ако зачести вече се търси причината. Ама то при дядката, милия, какво да търсите... Ох, хич не ти завиждам, cuckoo. И много ти се възхищавам, защото постоянно го мислиш този дядко. Heart

Моят сървайвър (така му викам) още се крие под колата. Тази сутрин имаме напредък, сложих му кутийката с пауч до колата, а аз седнах на земята на два метра от колата. Излезе, яде, гледа ме, мрънка. Всичко изяде. Едното оче е зле, ама като не дава да го хвана. Освен да пробвам с отворена клетка и вътре да сложа храната. И мъжът ми много мрънка, на сто години съм станала, все едно и също правя... докога ще храня и мъкна котки вкъщи. Съседите гледали. Офффф, и той е прав, ама...

# 627
Не знам дали ще помогне, но Том така повръщаше в рамките на няколко дена. Питах ветеринарката и стигнахме до извода, че е заради вълнението преди ядене. Започва да отделя стомашен сок на празен стомах, което го кара да повръща. Реших проблема, като промених порциите храна през деня.

# 628
Някой по-назад спомена, че котката му повръща бяла пяна. Вчера Бъго беше свършил тази хубава работа, става един порочен кръг - пие много вода и после я повръща и така няколко пъти. Дадох половин Антепсин (дали са ми го ветеринари, нищо че е човешки), не зная доколко подейства, защото след час пак повърна.
От какво е тази пяна, да не би някакви киселини да има и затова така да се налива, той си пие много вода заради бъбреците??
Иначе дядката постоянно лежи и дреме, сигурно се чувства много слаб на тези години, но повече не мога да му помогна. Вече давам хапчета с голи ръце,  научих се сама да се справям, никакво стриване и спринцовки.
От ХБН е повръщането. И мой Слънчи не е добре... Много изтощен... Слагам му система през ден, малко живва и после пак е омърлушен... За всеки случай пробвах дори да го лекувам повторно една седмица за ФИП, но не виждам никакв ефект, което ми потвърждава, че този път не е ФИП, но явно от първия път са останали увредени бъбреците. Цяла година беше добре и не съм го водила на контролни прегледи, и изведнъж, от както стана жега, почна с повръщане и диария и стигна до неотделяне от купата с водата и лежане на студено... Искарах го няколко пъти на разходка и милият едвам ходи. Походи десетина минути и ляга да си почива... Стоя до него докато спинка навън и се чудя как да му помогна... В края на седмицата ще пускаме пак биохимия и, ако креатининът не е паднал, направо не ми се мисли...
Лятото изтощава много котките, повече от зимата. Зимни животни са те...

# 629
  • София
Т.е. повръщат на празен стомах. Инцидентно повръщане най-вероятно не е проблем, ако зачести вече се търси причината. Ама то при дядката, милия, какво да търсите... Ох, хич не ти завиждам, cuckoo. И много ти се възхищавам, защото постоянно го мислиш този дядко. Heart
Ако си говорим честно - така се случи, че аз за родители не съм се грижила толкова, колкото за дядото. Точно днес са 2 години откакто майка ми  почина и тя беше казала отдавна полунашега на щерката "Тя майка ти за мен няма да плаче толкова, колкото за котарака". И така се получи, че тя почина за няколко дни след счупване на крак, аз все мислех, че ще се пребори още някоя година, тя беше сървайвър, но не било писано...
А котарака толкова пъти го оплаках, аха да си замине, докато не започнах сериозно с добавките. Сега ми остава само да се мобилизирам и със системите, дето казва ММ - ще илЯди. Освен това имам и брат, докато за котарака няма кой друг, ММ вечно уморен, иначе обяснява колко се "грижИМ" Rage за него, щерката вече не е при нас и си има свой котьо.

Общи условия

Активация на акаунт