Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 80

• 35 379
  • 773
  •   1
Отговори
# 330
Престъпността скача в пъти. На всички магазини, заведения, започват да висят лепенки на застрахователи, а до третия етаж всичко е в решетки.
Това ли искате ...
Ми то сега е така, не пречи на имотния пазар.

# 331
Дали ще го наричате пенсия или социално подпомагане е факт, че почти всички богати страни са направили така, че има минимален праг който се отпуска на всеки живеещ в страната им, за да няма както казах решетки до третия етаж.
В България решетките , които все още може да се видят се появиха точно в мизерните години. Честно казано не съм виждал решетки на приземните етажи на новото строителство. Остъклени балкони пълно заради манталитета ни, но решетки масово по панелките сложени през деветдесетте.
Имаше и една песен по действителен случай, тогава липсата на социалност водеше до кражба на чистачки от автомобили, а хората си сваляха всяка вечер и акумулатора, че да си го намерят на сутринта.
Ако през виденовата зима границите бяха отворени и не трябваха визи България сега едва ли щеше да е и 2 милиона.
Прабаба ми примерно ми е разказвала, че са били 6 деца. Ходели са по нивите с майка си и баща си вместо на градина и не всички са могли да ги запишат на училище, дори и да са имали желание.
Имало е и такива периоди и са живеели и отглеждали по много деца в две стаи.
Добре е да помним миналото си за да имаме бъдеще , а не всеки да мисли само за своите задни части.
Днес в много по добри условия в страната ни се раждат 3 пъти по малко от в години на немотия и липса на елементарни условия за живот.

# 332
Кражбите на чистачките не бяха от липса на социалност, а заради вродената крадливост на много българи и на дефицита - кражбите на чистачки спряха когато вече всеки можеше да си купи. Обирите и решетките пак не бяха от бедност, а от рязкото отстъпление на полицията от репресивните и задължения и много хора си направиха сметката, че да се краде е по-доходно и лесно то това да се работи, а и е доста безопасно. Не знам някой заловен крадец да е беден. Или са си просто апаши, или наркомани, или цигани, на които им е вродено и които държавата много си ги пази.

И не е лошо, че повтаряш моя теза - ниската раждаемост не е от бедност Wink

Днес в много по добри условия в страната ни се раждат 3 пъти по малко от в години на немотия и липса на елементарни условия за живот.

# 333
Стига смешки. Бях ученик в тези времена, но помня, че дори касетофоните бяха на релси. Всичко се крадеше. От гуми, чистачки, касетофони и какво ли не.
Сега доста вдигнахме нивото, масово се прави каско на автомобили над десетина хиляди лева, на никой не му дреме за чистачките или , че ще му свалят дрехите от простора.
Но да не се отмятаме от темата.
България е една от най малкото социални страни. Дори в центъра на Виена има десетки хиляди апартаменти които се дават на символичен наем, а са с реална цена от над милион.
Представете си ако строят социални домове в България и настаняват бедните в докторската в София какво ще стане тук.
хахаха

# 334
България е най-бедната страна в ЕС. как искаш да е социална като Австрия? Стига с тези блянове.
П.П. Сега видях, че пишеш в мъжки род. А почти бях сигурна, че си Ваня Григорова. Тя напоследък лее популизъм с кофата. 

# 335
България е една от най малкото социални страни.
Ми не ни и трябва, всеки с по няколко имота, винаги може да продаде за да си уреди семейството, то така и става, продаваш нива за да изучиш внуците в Харвард, продаваш панелка за да си вземеш новичко и т.н. На запад си нямат толкова имоти и затова им трябват разни социални системи като останат без пари да имат поне купони за храна, че и градинки си нямат с домати и картофи, буркани не затварят и въобще няма откъде като свършат парите, пък и безработица има там.

# 336
  • София
България има най-дългото майчинство. Какво разбирате под социална политика? Да се дава на някой, който не прави нищо, не допринася с нищо, като се взима от някой, който допринася?
С прогресивен данък ще го отнесе средната класа. Дет се вика, все ние го отнасяме. Не смятам, че е честно. Учил си, блъскал си от най-ниското стъпало, малко или много си правил семейни планиране и накрая дай да дадем…

# 337
Какъв популизъм, че ви написах как са нещата в страните в ЕС и на вас нито ви харесва да има прогресивен данък, нито да има социална програма и да няма бъркащи по кофите.
Доводът който чух, е че щяло да има сива икономика и криене на данъци. И в момента според евростат сме с най високата сива икономика . Около 30 процента, докога ...
Ако от такива като вас зависеше да ни приемат в ЕС , никога нямаше да стане ...
Всеки от европейските данъкоплатци можеше да каже, за какво са ни бедняците да ги хрантутим , да им строим пътища, метро и подобни. Нека мизерстват.
Не сме им виновни , че 45 години са търпели комунистите да се оправят.

# 338
Той ЕС от това хрантунене ще се затрие.
Всеки, който не му се работи се изсипва и чака  на помощи. Пък редовият данъкоплатец гледа и да не се размножава за да не му идват много разходите.
Чудна политика е това.

# 339
Какъв популизъм, че ви написах как са нещата в страните в ЕС и на вас нито ви харесва да има прогресивен данък, нито да има социална програма и да няма бъркащи по кофите.
Доводът който чух, е че щяло да има сива икономика и криене на данъци. И в момента според евростат сме с най високата сива икономика . Около 30 процента, докога ...
Ако от такива като вас зависеше да ни приемат в ЕС , никога нямаше да стане ...
Всеки от европейските данъкоплатци можеше да каже, за какво са ни бедняците да ги хрантутим , да им строим пътища, метро и подобни. Нека мизерстват.
Не сме им виновни , че 45 години са търпели комунистите да се оправят.

Ако не бяхме толкова леви щяхме да сме по-богати. И ако не бяхме толкова крадливи и корумпирани. Но сме такива заради левите избиратели, които лесно се връзват на обещанията на крадливите политици.
Сега в Еврозоната ще ни вземат ако си оправим инфлацията и корупцията. Социалната политика не е критерий. А и, както казах, като за нашата си икономика сме непосилно социални. Само такива като теб не го оценяват. Впрочем ти какво ще загубиш ако се въведе прогресивен данък? Или си на принципа "дайте да дадете, че на мен да стане добре"?

# 340
Ще се затрие, защото приеха в съюза си такива като нас, че явно са прочели , че през 97 година доходите в Сърбия са били няколко пъти по-високи от тези в България , а тези в Гърция десетки пъти. В момента нещата са различни, точно защото социална Европа се простреля като прие такива като Румъния, България и т.н
Миналата седмица гледах едно видео от Слънчака на украинска баба от Одеса, която отива да си получи украинската пенсия.
Жената показа 130 лева , това е себестойността.
Ако не се помогне на Украйна и не се изсипват в момента стотици милиарди и 13 лева нямаше да има пенсия. Не ми се мисли колко милиарда ще отидат за преобщаването им към ЕС след края на войната.

# 341
Приемането ни в ЕС нали е на първо място геополитика, а не какво са ни били показателите. Пуснахме самолетите на НАТО през нашето въздушно пространство да бомбардират, нали...

# 342
Приемането ни в ЕС нали е на първо място геополитика, а не какво са ни били показателите. Пуснахме самолетите на НАТО през нашето въздушно пространство да бомбардират, нали...
Точно така. И понеже управниците на България геополитически гледат към Кремъл,затова сме на това дередже...

# 343
Не знам с колко бедни и работни е пълно aма търсим чистачка за входа и не можем да намерим.

Преди години не беше така.

# 344
Не знам с колко бедни и работни е пълно aма търсим чистачка за входа и не можем да намерим.

Преди години не беше така.

То затова не се говори срещу бедността, защото истинската бедност е изключение, а срещу неравенството. Тоест иска се по-малко кадърните, по-малко предприемчивите, по-малко училите и прочее не просто да имат хляб и покрив, а да са едва ли не равни по стандарт с другите. Ми не мислите ли, че е нахално?

Общи условия

Активация на акаунт