Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 80

• 35 342
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
Всъщност,това е прекрасна новина. Всеобщото образование беше утопия а ла комунистическата. Сега нещата се връщат по местата си и постепенно сульо и пульо ще спрат да се натискат за висше... Yum

# 481
Да, ама не зависи от теб, дали ти си ЗА или ПРОТИВ. То и аз може да съм ЗА да плащаме висшето образование само на които гарантирано ще останат да работят у нас, и ще са качествени специалисти. Обаче не се случват така нещата. Жилището е стока както всички останали. Щом има сирене, и имитация на сирене, и щом и едното се харчи, и другото - значи, ще се произвежда. Какво значи - градинката станала на блок?!? Ми тя тая градинка, явно, някой я е заграбил от собственика й, и я ползва за градинка без да плаща на тоя собственик. Много нахално, не считате ли? Ми купете си я градинката, бройте пари в кеш, и се люлейте там.

Никъде не съм написал, че няма клиенти, всичко се изкупува, проблемът е, че се гледа на жилището като на инвестиция в злато - реално няма да го използваш, но проблемът е, че за разлика от златото, тази инвестиция заема ненужно пространство, което е безвъзвратно загубено и заради нея, всички страдаме и никой не може да живее нормално.
Иди поживей на село, там не е пренаселено. Или считаш, че само ти имаш право да живееш нормално, по твоите си критерии, пък друг да иде на село Simple Smile Или смяташ, че имаш право да казваш на хората как да си харчат парите ли?

За неплоския данък: ако се увеличи натовареността на работещите, примерно на мен: ще отида на борсата да си постоя и да ми плащат. Никога не съм ползвала правото си на обещетение. Нека някой ме издържа за една година. Пък и като майка на три деца, и допълнителни пари ще получавам. Преди няколко години сметнах, че ми е по-изгодно да си седя вкъщи като безработна, и да получавам помощи и обезщетения, отколкото да се трепя. Надали ще съм единственият досетил се. И тогава, когато всички, които са учили, си преценят че по-добре да не се трепят, а да си почиват: кой точно ще издържа останалите, които не са учили

Нищо такова не съм казал. Аз съм ЗА строене, когато е предназначено за живот, когато има хора, които искат да живеят там, а не да стои празно и за спекула. Вие намирате за супер просто да се строят сгради за инвестиция, които вероятно НИКОГА няма да се населят? Популацията на София е 1,2 милиона от вече доста години и няма тенденция да нараства, даже обратното. Вие намирате за супер, детската площадка до вас, на която си играят трите ви деца, да се превърне в 8 етажен блок, който я се напълни на половина някой ден, я не?

# 482
  • Бургас
Всъщност,това е прекрасна новина. Всеобщото образование беше утопия а ла комунистическата. Сега нещата се връщат по местата си и постепенно сульо и пульо ще спрат да се натискат за висше... Yum

При 50 ВУЗ-а, които приемат абсолютно всички, че на някои даже и коли подаряват, няма нужда да се натискаш. Достатъчно е само да се запишеш. Даже е обратното, университетите те натискат, щом отпочват от април месец да ти обясняват, как си приет.
И аз смятам, че не е нужно всеки да има висше образование, достатъчно е да си добър занаятчия, за да вадиш повече пари от посредствен висшист, но не - модата по виШУто в България скоро няма да отмине.

# 483
Статистически изоставаме от средното за ЕС ниво на висшисти. И от поставените цели. Ако си мислите, че всички ВУЗ в ЕС са "Оксфорд и Сорбоната" и само в България е зле, много се лъжете.

# 484
Всички познати ми абитуриентки последните 2-3 години, които искаха да влязат я медицина, я фармация, я за зъболекар - бяха приети. Дори тези, за които аз бях сигурна, ще няма да им се получи, понеже са старателни момичета, ама не блестят с особена схватливост и острота на ума. .. От моите съученици влязоха в тези специалности които бяха действително най-подготвените, с висок интелект и остър ум. Sad съжалявам за отклонението от темата, но те такива ще са ни и строителните инженери от "новото поколение"

# 485
Всички познати ми абитуриентки последните 2-3 години, които искаха да влязат я медицина, я фармация, я за зъболекар - бяха приети. Дори тези, за които аз бях сигурна, ще няма да им се получи, понеже са старателни момичета, ама не блестят с особена схватливост и острота на ума. .. От моите съученици влязоха в тези специалности които бяха действително най-подготвените, с висок интелект и остър ум. Sad съжалявам за отклонението от темата, но те такива ще са ни и строителните инженери от "новото поколение"

Факт, за съжаление. Идва времето на врачките и баячките като алтернатива на медицината и живот в каравана. Не виждам и IA да съдейства особено в тези сфери, поне за момента.

# 486
  • Бургас
Два вица по темата:
"Като се знам какъв инженер съм, ме е страх да ида на лекар".
"Срещат се двама студенти. "Какво учиш?" - пита първият. "Уча за електроинженер. Половината от състудентите ми като завършат, ще ги убие токът". "Аз уча медицина. Тези, които не ги убие токът, ще ги убият моите колеги".

Майтапа настрана, но АI сериозно навлиза в медицината, особено в сферата на диагностиката. Обработката на големи данни, особено в областта на редките болести, е голямо предимство. Както и телемедицината.

И за да е по темата - около болниците в Бургас се оформят квартали, в които купуват най-вече лекари.

# 487
И за да е по темата - около болниците в Бургас се оформят квартали, в които купуват най-вече лекари.
Не бих живяла в такъв, хора на смени, тропане по никое време, и току донесъл бацили във входа.

# 488
В София е същото. Около Медицинска Академия, Майчин дом и т.н., предимно студенти по медицина , стажанти, специализанти са на квартири. Имам позната с апартаменти в района, основно такива ги наемат и има голямо търсене.

# 489
Значи блок в пияници и лентяи може, ама с повече лекари - не, щото някой бацил ще се лепне за бравата... И какви са тия стени, че ставащ за работа или прибиращ се от работа човек ще пропускат толкова шум, че да ти пречи?

# 490
При тези цени на имотите в новите квартали е трудно да купят лентяи и пияници.
Средната класа упорито уплътнява всичко що може в южната част на града.
Покрай изграждането на Тодор Каблешков в следващите няколко години определено зоната около Хладилника ще е мястото където ще има най много желаещи да я населят и най много съвременни проекти.
Миналата седмица започнаха нов голям модерен проект и ми направи впечатление, че половината били вече резервирани на тъмно зелено , а цените започвали от около 2К евро без ддс за квадрат и с етажа нараствали.

# 491
Резервирани най вероятно от играчи като познатия на Томева.
Чак такава скорост на крайни клиенти надали.
Преди няколко години и аз бих резервирала така, но в момента и то в най-презастроения и презастрояващ се район- не

# 492
Резервирани най вероятно от играчи като познатия на Томева.
Чак такава скорост на крайни клиенти надали.
Преди няколко години и аз бих резервирала така, но в момента и то в най-презастроения и презастрояващ се район- не
Не съм се интересувал в подробности, но едва ли , защото в този проект не се плаща 10, 20% до акт 15.
Такива са изключение. Тази врътка за да е направиш тук, вероятно ще ти трябват 60-80% от стойността , което за един тристаен би значело 150-200К евро да вложиш и да чакаш да я завършат след 2-3 години и пазара да продължава да расте и там квадрата да стане над 4К за да спечелиш.

# 493
Значи не знам за кой проект говориш- за тоя на блд или за тоя, дето идеята са я взели от епк-тата на дружбай, ама и двата като се отворят, двустайните стоят. Те са първото което се изчерпва обикновено, и то по ниските етажи. Та надали чак такъв наплив има.

# 494
https://www.economic.bg/bg/a/view/zapochna-stroitelstvoto-na-twi … a#google_vignette
Инвестицията в целия проект е около 120 млн. лв.“, каза за Economic.bg Радослав Котларов.

По думите му вече има над 150 апартамента, които са резервирани, и в началото на месец юни предстои подписването на предварителни договори.

Купувачите са основно българи, а цените започват от 1900 евро на квадрат, като с етажите и цената се покачва“, уточнява Котларов.

Общи условия

Активация на акаунт