"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 64

• 34 583
  • 840
  •   1
Отговори
# 135
Огромен в никакъв случай.
Но съветът ми е малко да.проечетле и да се образоваш как стават бебетата, вместо да изпада в излишна паника и да си готова да се тъпчеш с хапчета. Който не иска дете знае как да се пази, съжалявам ако звуча грубо. Стегни се малко, че ако изпадаш така лесно в паника, не ми се мисли как ще си ако ти закъснее...
Има толкова много бременности, след “пазене”, че не проумявам всъщност какъв е въпроса. По всяко едно време на половия акт може да се отдели семенна течност с витални сперматозоиди в нея, вярно по-голямата част е при еякулация. Във вашия случай, още повече с повтарящи се полови актове един след друг- сперматозоидите преживяват до 7 дена, това означава, че по отделителната система от предходния акт, са останали не малко сперматозоиди. При следващия акт и със секрета, който се отделя ще има и сперматозоиди, ако ще да сте се измили и да сте чакали 15 мин след това. Ако смятате, че не сте подготвена за дете- пиете хапчето и рискувате да си разбиете хормоните. Ако сте готова да поемете риска и да изчакате, си носите последствията. Ако не желаете да използвате презервативи, има доста други варианти- контрацептиви, влагалищни апликатори, спирала и др. Аз лично не бих разчитала на мъж, да ме пази, ако не съм готова да поема риска да забременея, историята е свидетел на безброй такива бременности!
Струва ми се, че сте под 18 г. Без да искам да ви нападам, но като не знаете какво правите и вероятно не сте готови за бебета, ползвайте презервативи.
И двамата сме над 18, просто аз не съм готова да гледам дете в момента. Сгреших, и не знам какво да правя.
Значи шансът ми за бременност е огромен? Въпреки че не е свършвал, те не би ли трябвало да се унищожат, като изсъхнат след някакво време?

# 136
Дами,да ви попитам нормално ли е да ми се гади преди лягане(най-вече вечер).Опитваме се с мъжът ми да имаме дете от декември насам и все едно и също. Бихте ли ми дали съвет какво да направя,че да се получи?Също така почнах да пия фолиева киселина четох ,че било хубаво да се пие!

# 137
  • София
Следене на овулация. А кога ще стане, никой не може да каже.
Гаденето може да е от много неща. Не е задължително да е бременност.
Неофолик мета е най-добре да приемате. Тя се усвоява най-лесно от организма.

# 138
Следене на овулация. А кога ще стане, никой не може да каже.
Гаденето може да е от много неща. Не е задължително да е бременност.
Неофолик мета е най-добре да приемате. Тя се усвоява най-лесно от организма.

Взех си точно този и следя абсолютно всичко записвам също но цикълът ми е нередовен на моменти и днес пак си взех от "Oview" лентичките за овулация ! и не знам положителен ли е или не е ?

# 139
Не е. Трябва да са еднакво наситени линийките.

# 140
По време на бременност е нормално гаденето по всяко време, но ако няма бременност не знам да е нормално без причина.

Прочетете указанията за тестовете. За овулация трябва втората черта да е наситена колкото и първата или даже по-наситена. Това е така, защото ЛХ (лутеинизиращ хормон) си го има в малки количества по принцип, даже и мъжете го имат. Но тестовете за преди овулация търсят пика му, пикът е това, което предизвиква овулацията след 12-48 часа.

Фолиевата киселина не просто е хубаво да се пие, а направо си е задължителна и е най-важно да се пие минимум месец, най-добре три или даже 12 преди зачеването и после в първия триместър. Предотвратява дефекти на невралната тръба, а тя се затваря в 6-та г.с. - много жени чак тогава разбират, че са бременни. Та е важно преди това да си я има в достатъчни количества. Така че много хубаво правите, че я пиете.

Между другото, ЛХ има химично сходство с ЧХГ (хормонът на бременността), та когато има бременност, тестовете за овулация също имат чертички (но обратното не е вярно, тестовете за бременност са положителни само ако наистина има бременност). Възможно ли е да сте бременна и затова да имате гадене?

# 141
Някои жени имат гадене като симптом на предстояща О, както и като симптом на ПМС. Аз съм така. Отделно гаденето може и да е от храна, лекарства и т.н

# 142
Аз съм от тези, които рядко имат симптоми на ПМС. Миналият месец имах ужасно  гадене и прилошаване, само следобед и не беше вирус. Тестът ми беше отрицателен и ми дойде, веднага изчезна гаденето. Всяка от нас търси симптоми на бременност, но повечето са от предстоящ цикъл. Единствените сигурни симптоми са липса на цикъл и положителен тест.

# 143
Аз съм от тези, които рядко имат симптоми на ПМС. Миналият месец имах ужасно  гадене и прилошаване, само следобед и не беше вирус. Тестът ми беше отрицателен и ми дойде, веднага изчезна гаденето. Всяка от нас търси симптоми на бременност, но повечето са от предстоящ цикъл. Единствените сигурни симптоми са липса на цикъл и положителен тест.
Така е ето примера при мен 2 ден закъснение съм сутринта направих тест с втора урина нямах възможност с първа(понеже бях на село и нямаше аптека) а такива болки и придърпвания имам ниско долу+ гадене от 2 дни не знам дали на друг се е случвало но от близо 7 дена държа температура 37/1-2 даже вчера беше стигнала до 37,4 ще изчакам още няколко дни ако не ми дойде М ще отида при АГ защото може да има някакво възпаление

# 144
И аз миналият месец, като бях с гадене от овулация до самият ден преди да ми дойде бях с температура 37,3-37,4. И ми дойде. Ако имаше бременност и с втора урина щеше да покаже или щеше да има поне бледа черта. Като бях бременна на 4-ти ден закъснение с късна овулация на 18-ти ден  имах положителен тест направен следобед. Не искам да те обезкуражавам, но се научих да вярвам на отрицателните тестове, защото рядко грешат след закъснение. Успех!

# 145
И аз миналият месец, като бях с гадене от овулация до самият ден преди да ми дойде бях с температура 37,3-37,4. И ми дойде. Ако имаше бременност и с втора урина щеше да покаже или щеше да има поне бледа черта. Като бях бременна на 4-ти ден закъснение с късна овулация на 18-ти ден  имах положителен тест направен следобед. Не искам да те обезкуражавам, но се научих да вярвам на отрицателните тестове, защото рядко грешат след закъснение. Успех!
Да за жалост явно и този месец няма да е моя но по добре да гледам реално на нещата а не да си въобразявам и да си втълпявам че може да има нещо и накрая да няма
Благодаря за отговора😊

# 146
Здравейте на всички! С моят съпруг сме заедно от 5 години и решихме вече да увеличим семейството си и започнахме опити за бебе. До сега сме се пазили единствено с прекъсване и това при нас работи, нямахме проблем. Редовно отивам на лекар, всичко ми е наред, резултати от изследвания също. Единствено имам цикъл с по-голям интервал, но всеки лекар ми казва, че при мен явно е нормално. Трудно ми е да уцеля овулацията си именно, защото ми закъснява винаги и другия месец ще пробвам с тестове.. Та вие как се справяте с постоянно мислене? Знам, че така стресирам тялото си като мисля за това постоянно, въпреки че бях наясно че ще отнеме време и няма да стане веднага.. въпреки това постоянно мисля. При Вас как протече този период с опитите? Много се радвам на всички, които сте успели и пожелавам на всички, които искат-чудото да им се сбъдне най-скоро!❤

# 147
Правенето на дете е строго индивидуално за всяка двойко, преди 10 години когато се омъжих, нямах търпение да забременея и започнах да следя цикъл по календар /на всяко идване на цикъла ми беше тъжно/ и на третия месец нещата се случиха, но бяхме и доста млади, според мен годините са от най-голямо значение, все още не си обременен с проблеми, младостта е безрижие...

Когато детото ми беше на 6, започнахме опити за второ, всичко беше наред - цикъл, хормони, изследвания. След година опити включих тестове за овулация, след тях започнах да ходя на фоликометрия, после последваха спермограма, проходимост на тръби и инсеминация. В заключение вторичен стерелитет... От всичко това се появи малка киста, което стана голяма и последва операция. Не го приемах тежко, защото все пак имахме дете, за мен беше много странно да се подложа на всичко това, чувствах го неествено, не беше моя път.

Тъй като минаха повече от 3 години опити, си казахме че годините вече не са ни малко и ако не стане в следващите месеци, спираме с опитите и след месец забременях Simple Smile

Моя опит е, че в моментите в които нямах търпение нещата се случиха - тъкмо два пъти.

# 148
Ако е трудно да се уцели овулацията, най-добре е секс през ден (може и всеки ден, но на много двойки им идва в повече особено пък планирано) след края на мензиса. Така все ще се уцели плодовият период. Иначе с тестове за овулация и мерене на температура вкъщи може да се следи овулацията (тестовете за овулация казват, че ще настъпи скоро, увеличаването на базалната температура потвърждава овулацията, след като се е случила. Но не всяка жена има търпение за тези неща, та в този случай през ден след мензиса най-лесно. За някои жени (като мен примерно) е успокояващо да се следи овулацията, за други е стресиращо.

Ако цикълът ви си е дълъг редовно, значи не закъснява, а си е на време, като просто е дълъг. Овулацията обикновено е 11-14 дни преди цикъла, фазата след овулация (лутеалната фаза) обикновено е с една и съща дължина с малки вариации при една жена, докато фазата преди овулация (фоликулярна фаза) е тази, която може да варира доста и се влияе от неща като стрес, пътуване и тн.

Успех!

# 149
Здравейте, мили дами!
Вероятно глупав въпрос, по който е писано много по темата, но един ден преди закъснението направих тест и той беше отрицателен. Също така не го и направих с първата урина, работата е там, че просто проявих някакво нетърпение, или безпокойство заради симптомите, които имам, които могат да се дължат и на ПМС или вирус.

При толкова ранен тест сигурно има голяма вероятност от фалшиво отрицателен резултат? (работата е там, че ми се иска да изчакам поне още няколко дни закъснение, преди да предприема някакви действия. тестът беше шуър чек)

Общи условия

Активация на акаунт