"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 64

• 34 582
  • 840
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Zimk02, При мен започна от края на 6та някъде, до 23та плътно ми беше зле.

Киселини усетих чааак около 20та някъде и то имах 2, 3 пъти. Преди това дори не знаех какво са.
След 30та седмица отново започнаха, не често обаче. Всичко е индивидуално, съгласна съм. Ама понякога си търсим симптоми.

# 436
  • Sofia
Здравейте дами... Правим опити за бебче от близо 2 месеца, и нищо.. И по време на овулация също.. Овулацията ми е била (спрямо календара на телефона ) от 21 до 27 юни. Днес на 05 юли от няколко дни имам киселини и леко гадене на моменти, чакам менструация след 5 дни. Правих тест, но беше отрицателен, дали е възмножно да е рано за тест, а да има бебче 😊😊
Първо 2 месеца опити са нищо.
При здрава двойка под 35г се счита за нормално бременността да настъпи до 12м.
Овулацията е един единствен ден. Тези дни по календар са така наречените "фертилни дни", когато се очаква да можете да забременеете. Календарите в приложенията са направени за редовен цикъл. Ако Вашият не е такъв, фертилните дни може да са различни.
Тест за овулация не показва (или доказва) самата овулация, а показва повишението на ЛХ, което предшества овулацията.

Киселини при мен се появиха чак в третото тримесечие. И четирите пъти не съм имала киселини в началото.

5 дни преди очакваната дата на М - рано е за тест. Ама ако искате си направете. Ако е отрицателен, няма да е достоверен и така или иначе, пак ще трябва да си направите.

# 437
Само да допълня - овулацията е един ден в цикъла, но може да се забременее в следствие на полов акт 5 дни преди овулацията и в деня на самата овулация, тоест 6 дни в цикъла. Най-плодовитият ден е в деня преди овулацията, най-добре е сперматозоидите да са вече във фалопиевата тръба и да чакат яйцеклетката, когато настъпи овулацията. Денят на зачеване е денят на овулацията, не на половия акт.

Иначе ранните тестове могат да засекат бременност и 5-6 дни преди деня на очакваната менструация, но само при 67% или нещо такова от бременните. Моите ранни тестове (wondfo от Амазон) дойдоха с листовка, в която имаше таблица за това каква е вероятността да засекат бременност в дните преди закъснението. Та всяка жена може да си прецени дали иска да тества рано, за някои е прекалено голям стрес, други пък не могат да издържат. Има го и рискът, че с ранно тестване може да хванете супер кратка биохимична бременност, за която иначе е нямало да разберете и това още стрес да ви донесе.

# 438
  • Пловдив
На мен престо ми засече 4 дни преди закъснение, но с доста бледа черта.

# 439
  • Sofia
Само да допълня - овулацията е един ден в цикъла, но може да се забременее в следствие на полов акт 5 дни преди овулацията и в деня на самата овулация, тоест 6 дни в цикъла. Най-плодовитият ден е в деня преди овулацията, най-добре е сперматозоидите да са вече във фалопиевата тръба и да чакат яйцеклетката, когато настъпи овулацията. Денят на зачеване е денят на овулацията, не на половия акт.
Календарчетата в приложенията затова определят 5-6-7 фертилни дни. Но това не означава, че жената е в овулация през цялото това време.
Овулацията ми е била (спрямо календара на телефона ) от 21 до 27 юни.
И за да сме още по-детайлни - 5 дни е максимумът, който сперматозоидите могат да издържат, ако средата е благоприятна. Но това не е вярно за всички - я сперматозоидите не са толкова издръжливи, я средата не е от най-гостоприемните.
Та на теория, да, може да се забременее и 5 дена преди овулация, ама на практика не е баш така.

# 440
Здравейте имам евин ден закъснение но вчера ме нацапа светло розово и днес малко кафеникаво какво ще кажете дали е положителен моля отговорете ми?🥹🥹🥹

# 441
Ало чертичката се е появила в указаното време, тестът ми изглежда положителен

# 442
Този е отрицателен.

# 443
Благодария за отговара утре ще направя още един дано бледата черта е по ярка

# 444
Момичета на 26.06 ходих на преглед при гинеколог. Поради оскъден цикъл.. изписа ми дуфастон 2 по 1 таблетка.. от тогава до сега още го пия и все още не ми е дошло дали има вариант да съм бременна..

# 445
  • София
Когато се спре медикамента ще има МЦ.

# 446
То вариант за бременност почти винаги има, всякакви случаи има, но в случая се пие прогестеронов препарат и той предотвратява кървенето. Направете си тест, но не очаквайте чудеса

# 447
Здравейте, момичета!
Включвам се с един въпрос, случвало ли ви се е 2 седмици след менструацията да имате зацапване за около 2-3 дни и след това закъснение на цикъла?
 Моят случай е такъв, полов конкакт имаше по време на дните на овулация и след него имах зацапването... Днес вече ми е 3ти ден закъснение и ще направя тест утре или други ден, просто с предишната бременност теста отчета чак на 10 дни закъснение ясна втора черта и за това сега не избързвам, но все това мисля

Ъпдейт. След 8 дни закъснение и 3 отрицателни теста, днес ми дойде. Ще правим нов опит следващия месец 😊

# 448
Здравейте, момичета!
Включвам се с един въпрос, случвало ли ви се е 2 седмици след менструацията да имате зацапване за около 2-3 дни и след това закъснение на цикъла?
 Моят случай е такъв, полов конкакт имаше по време на дните на овулация и след него имах зацапването... Днес вече ми е 3ти ден закъснение и ще направя тест утре или други ден, просто с предишната бременност теста отчета чак на 10 дни закъснение ясна втора черта и за това сега не избързвам, но все това мисля

Ъпдейт. След 8 дни закъснение и 3 отрицателни теста, днес ми дойде. Ще правим нов опит следващия месец 😊

Пфу, хайде дано следващия месец да е на късмет 🙂

# 449
Охххх, така да ви се оплача за да ми олекне. От месеци следя О с ленти, при цикъл 26-27 дни ,всеки път положителен тест имам на 15 ден. До тук добре, този месец бях при моя АГ и ми каза на 11 ден ,че имам фоликул 13мм, каза ми в кои дни да действаме. ( тук където съм е сложно с часовете и прегледите ,за това само 1 път ходих.)  Сагата при мен продължава доста дълго, та за това доктора ми каза ,ако до 2 3 месеца не стане ,ще предприемем нещо. Е да де ама според мен ,2 години си е много време. Както и да е, та имам още 2 дни до Ц и вчера теста беше отрицателен,надеждата умира последна обаче на мен много взе да ми идва в повече. Ох ,оплаках ви се рано рано ,пък дано ми олекне .

Общи условия

Активация на акаунт