Рим - 28 тема

• 42 959
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Радос, по спомени музеите на Ватикана не работят в неделя. Опашката пред Св. Петър отнема около 40 Мин, но там е адска жега. С възрастен човек трябва да сте много рано там. Преди години сме слизали от музеите израстна в базиликата и така си спестявате едната опашка, но не помня дали беше с комбиниран билет(качвахме се и на купола) или имаше друг начин.
Само това с двата апартамента толкова далече един от друг не ми изглежда добра идея, освен ако няма да сте с различни програми за вечерите.

# 76
  • София, България
Радос, по спомени музеите на Ватикана не работят в неделя. Опашката пред Св. Петър отнема около 40 Мин, но там е адска жега. С възрастен човек трябва да сте много рано там. Преди години сме слизали от музеите израстна в базиликата и така си спестявате едната опашка, но не помня дали беше с комбиниран билет(качвахме се и на купола) или имаше друг начин.
Само това с двата апартамента толкова далече един от друг не ми изглежда добра идея, освен ако няма да сте с различни програми за вечерите.

Благодаря.
Нека наистина някой ако знае нещо за безплатния ден на Ватиканските музеи да каже. Ние нямаме друг избор - на 29-ти ги дава да не работят музеите. Трябва или да ги пропуснем или да идем в неделята. На мен ми е втори път в Рим и не искам втори  път да ги пропускам.

За двата апартамента нямахме избор - цените бяха космически в центъра за 10 души .. Със 100 лв на човек на вечер се бях примирила, обаче те бяха над 200 ... И да сме извън центъра се бях примирила, направихме запитвания, даже платихме един и ни върнаха парите. Накрая се ядосах, букнах за двама, за да може баба ако и стане лошо или се измори да я приберем по-лесно /за 150 на човек на вечер/. И после като пуснах търсене за 8 души излезе този апартамент, който стъпи на 60 лв ... Ще се разделим водачите на групата и ще видим ...
В петък вечер ще имаме време само за вечеря, евентуално Ди треви. И за вечерята сигурно ще трябва нещо да резервирам за толкова народ ... А в събота и без това не мисля да мъкна всички по мачове /само мъжо и децата/, другите мисля да ги оставя да се оправят самостоятелно.../

За Колизеума - купих 9 билета по 18 евро. Безплатните трябвало да се вземат на място от някакви каси .. Близо сме, сигурно аз ще съм с нея, така че сутринта рано отивам и каквото сабя покаже Purple Heart

# 77
  • София
Радос , баш 29 ти юни е голям празник там Петър и Павел... то си е национален празник за Италия, затова може да не работи
Ние букнахме вчера за Колизеума ( за нач на юли),  като за децата ще търся там билети.. няма он лайн. По 18 евро за възрастни
Капитолийския музей не можах да запазя и това е ( исках да видят вълчицата) .. намирам само скъпи, без отстъпки за деца, та още се чудя... Идва 100 евро за 4 души, само заради вълчицата... Sweat Smile
Последно ми остана Боргезе, ще дебна ако има безплатни билети че се пада първа неделя на месеца, всичко друго май купих...

# 78
  • Враца
Радос , баш 29 ти юни е голям празник там Петър и Павел... то си е национален празник за Италия, затова може да не работи
Ние букнахме вчера за Колизеума ( за нач на юли),  като за децата ще търся там билети.. няма он лайн. По 18 евро за възрастни
Капитолийския музей не можах да запазя и това е ( исках да видят вълчицата) .. намирам само скъпи, без отстъпки за деца, та още се чудя... Идва 100 евро за 4 души, само заради вълчицата... Sweat Smile
Последно ми остана Боргезе, ще дебна ако има безплатни билети че се пада първа неделя на месеца, всичко друго май купих...

Можеш да я видиш вълчицата. Има реплика отвън, на площада, без да се влиза вътре в музея.
Гледай внимателно, до една от стените е изложена. Малка е и ако не знаеш какво символизира, ще я пропуснеш- не е особено впечатляваща или внушителна Wink

# 79
На първа страница пише ,че на 16.06 ще има аудиенция с папата. Откъде е тази информация,актуална ли е ? В сайта на Ватикана нищо не пише. Някой ходил ли е на такава аудиенция, как протича?
И аз букнах за Колизеума, ама като ви чета май се набутах....по 24 евро са моите билети

# 80
Къде го видяхте това за 16.06? Аудиенциите се правят в сряда.
Ето програмата за юни https://www.vatican.va/content/francesco/en/events/month.dir.html/2024/6.html

# 81
  • София
На първа страница пише ,че на 16.06 ще има аудиенция с папата. Откъде е тази информация,актуална ли е ? В сайта на Ватикана нищо не пише. Някой ходил ли е на такава аудиенция, как протича?
И аз букнах за Колизеума, ама като ви чета май се набутах....по 24 евро са моите билети
е, то има билети и билети и "екстра билети" Joy не се шегувам, 24 евро може да включва повече неща
На нашите пише: COLOSSEO-FORO ROMANO PALATINO 24H с точен час на влизане за Колосеума, за дугите май няма час FORO ROMANO PALATINO или аз не знам да има

# 82
  • Пловдив
Cabo, на место ще си вземете семеен билет за Капитолийските- там няма километрични опашки и слотове за конкретен час. Макс 10 мин да чакате, освен ако не отидете рано сутринта. Тогава може повече да почакате и вероятността да е пълно с групи, включително от местни деца е по-голяма.

# 83
  • София, България

Сигурно имаш достъп и до Арената - за втората половина на юни при нас нямаше от тези билети.

Аз за децата купих от тея билети, по две евро, за да не търся и на място някакви каси, обаче се набутах, защото за бабата така или иначе ще търсим тия каси ... можеше и на нея да взема от 18 евро, ама ММ вика да не ...

А в тази страница с програмата на папата за 29-ти пише, че ще има:
Solemnity of Saints Peter and Paul, Apostles – Holy Mass

Какво е то, да не земем да сме там, а да опуснем нещо важно ...

# 84
Здравейте, дали някой има информация  защо затвориха фонтаните на Пиаца Навона? Дали знаете до кога? Много съм разочарована

# 85
  • БГ
На 04.06.24г., попаднах на 7 билета, взех 6 бр., за 10.06.24г, за 8,45ч., по 24Е, с валидност 2 дни.
Това е информацията, която съдържат:

е, то има билети и билети и "екстра билети" Joy не се шегувам, 24 евро може да включва повече неща
На нашите пише: COLOSSEO-FORO ROMANO PALATINO 24H с точен час на влизане за Колосеума, за дугите май няма час FORO ROMANO PALATINO или аз не знам да има

# 86
Момичета, здравейте!
Четох, четох и не открих. Наистина ли е нормална цена за 7 нощувки -3500 лв? 2 възрастни с 3 деца( под 5 години)?
Къде да търся освен букинг и airbnb?

# 87
За централната част е нормална цена. Радко изскача нещо под 200Е на вечер. В по-далечните райони са по-ниски цените.

# 88
За централната част е нормална цена. Радко изскача нещо под 200Е на вечер. В по-далечните райони са по-ниски цените.
Може ли малко подсказка- кои район е по-далечен например? Всичко е с такива цени, не намирам по-евтино.

# 89
Ето, за произволна дата 2 възрастни с три деца- 178Е на вечер.
https://www.booking.com/Share-6X33oJ.
Обаче нямам никаква идея как е транспортът.

Общи условия

Активация на акаунт