За парите и жените

• 9 355
  • 260
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Автора хубаво започнал тема, ама със среден до тежък наратив я запокитил в дебрите на хищните хиени златотърсачки.
Не става така, Авторе.

По питането ти - да, важни са парите. Колкото и да се пудри голата любов, на въздух не живее. Тя обича да ѝ е светло, топло, сито и чисто.

# 31
Авторът се чуди как някои жени влизат във връзка с човек, който не ги привлича, само защото има пари.
Но си е завъртял въпроса по начин, който не е свързан точно с питането му.

RoninBG, и от двата пола има такива случаи. Имало е, има и ще има. Поне в днешно време решението си е лично. Защото в едни минали години родата е решавала кое с кое семейство да се свърже, за да увеличи богатството и властта си.

# 32
Винаги ще има жени, които само към парите са привлечени и биха легнали и с някой грозен, дебел, смърдящ тип за пари.
Но има и такива мъже. Wink

# 33
  • София
Никога не ми е било за парите.
Обаче и никога няма да си легна за един гол ...
Тъй че нещо по средата, моля.
Среща, вечеря, вино, кино. По-нататък наем, заем, ипотека и такива не много приятни, но нужни неща.

# 34
Така е, хората са различни. Аз без да съм наистина влюбена не бих създала семейство. Също ми е важно да няма крайности. Т.е. да не е човек, който иска само да лежи и да не прави нищо, но по същия начин ме плашат и многото пари. Свързвам ги или с нещо нелегално, съответно бих поставила себе си и бъдещото си дете/деца в опасност, или значи яка работа и много отсъствия, или и двете. А искам и исках семейство, в което мъжът ми да има истинско присъствие, не само финансово. Голяма работа, че ще тъна в разкош, ако ще си кибича сама и детето ми ще расте без баща.

Скрит текст:
Моят мъж ми предложи и приех след казармата, с 0 лв. в джоба. Но се запознахме като студенти, учехме и работехме едновременно, бяхме живяли 4 г. заедно. Вече го познавах достатъчно, за да знам, че от една страна сме сигурни в чуствата си, а от друга, че двамата можем всичко - и финансово, и във всяко друго отношение.

# 35
Постоянно чета в различни постове, че парите са много важни. И не мога да разбера по какъв начин ?
Ще разбереш когато мама престане да ти дава джобни и се наложи сам да ги изкарваш.

# 36
Спечелените парите показват, че собственика им има някакви качества, но не са никаква гаранция дали това е стойностен човек!
   Да, парите са необходими до толкова, доколкото може да си позволиш нормален живот - да си плащаш без проблем сметките, прехраната.Ако имаш семейство - да може да го издържаш така, че членовете му да имат нормален стандарт на живот.
За нормалната жена ( тази която е самостоятелна и може сама да се издържа ) е съвсем естествено да търси партньор на нейното ниво ( интелектуално и финансово ).  Жените искат равностоен партньор. Добрата финансова стабилност е важна, особенно в някой критични моменти - трябва ти спешно лекар, операция, да отидеш някъде ... Ако случайно те уволня от работа да можеш без проблеми следващите няколко месеца да не нарушаваш начина си на живот, докато си намериш нова работа.Това дава една сигурност не само на теб, но и на партньора, който е с теб.
За да имаш такава стабилност трябва да си изградиш финансова култура, да мислиш, да търсиш възможности, да си активен, т.е. да търсиш допълнителни начини за доход. Това за мен е нормалното поведение. За да го достигнеш без протекции и наследство са ти необходими много труд, нерви, безсънни нощи. И заплатата която искаш, респективно дохода, които имаш е един вид оценка за това, колко труд си вложил в себе си и какво си постигнал. За това казваме, че всички работим за пари и те наистина са важни.
    Разбира се света е шарен и има всякакви аномалии. Имало е, има и ще има хора които се продават за пари, защото нищо друго не умеят. Това е техния начин за оцеляване. Не ги оправдавам, не ги и поощрявам, даже съм си патил от такива. На работното ти място ще те махнат, ако се конкурираш с колегата, които е интимен с по-възрастната шефка или пък си някаква пречка за възхода нанапред на колежката ( независимо колко си добър
специалист ) , която е любовница на прекия ти началник. Те са там, вземат пари но не и за работата за която са назначени. Такива хора се продават за пари и власт. Лошото е, че това не е нормално, а се опитва да се пробутва като съвсем нормално явление. Но пак казвам, това са широко срещащи се неприятни тенденци.
    За това авторе, парите са важни. В нормална ситуация те са оценка на твоя труд, умения и качества. Това са нещата, които имаш и ги предлагаш на пазара. И са косвен параметър по който жените/мъжете те оценяват.
Самочувствието е въпрос на психическа нагласа, но подкрепено с реален резултат ( най-често материален/ финансов ) е също оценка за това какво представляваш.
    Останалото е какъв човек си, защото може да имаш много пари зад гърба си но да не ставаш !

# 37
Не е задължително жената да не ти харесва, но да се насилваш да я пипнеш само защото има пари. Съществува и вариант да има пари И да ти харесва.

# 38
Това да можеш и да искаш да печелиш пари върви ръка за ръка и с много важни и хубави качества като амбициозност, отговорност, работливост и др. Тоест не може да си Ок с мъж без пари, но и да очакваш той да е стълб в семейството, оксиморон е цялото това нещо. Не говоря изобщо мъжът да е супер богат, но да работи и да печели достатъчно, за да е полезен.
Парите са много важни, ето сега например съм по майчинство и общо взето мъжът ми издържа семейството, малкото пари, които получавам от държавата са по скоро джобни за мен и детето, да му купя някоя дрешка и играчка, за мен си кафе или нещо за вкъщи. Сметки, ипотека, почивки, всичко поема той без да е милионер, просто ходи съвестно на работа.

# 39
  • София
Същото важи и за мъжете. Примерно, ако има химия, ама е малко пълен, обаче има пари - що пък не?

# 40
Има жени, които харесват колите и парите, покрай тях и собственика им, независимо от възраст, външен вид, ум и характер. Примери по света и у нас достатъчно.
Не говорим за жриците на любовта?

# 41
  • София
Само ти, ние не.

# 42
Авторе, как реши, че ако една жена е със заможен мъж (а и мъж със заможна жена), то задължително й се повърща от него, но е с него заради парите? Може да не й се повръща. Може да си е търсила богат мъж, който и да й харесва на външен вид. Както мъжете си търсят млада жена, която и да им харесва на външен вид, не просто някоя млада, от която им се повръща.
Аз пък често виждам млади, хубави жени, които са с обикновени мъже, даже бих казала под средното ниво на доходи, които са и отвратителни на външен вид. Това ми е по-интересно.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 15:59 от Mandy Bo

# 43
Разбрах,
Прочетох всичките постове.
Явно има единомислие.
Парите са важни, но не е важно да са много и не са решаващи за връзката.
Това е и моето разбиране.
Аз съм на 47 години. Работя на две места и помагам на родителите си.
И да като бях на 30 33 много жени искаха да ме пипат и други такива неща.
Сега по скоро не.
Имах приятелка ... преди време, много богата. Но нямаше химия и се разделихме. Беше си супер момичето. Красива и умна ... но като няма пеперуди.. не става.
Парите никога не са били водещи за мен.

# 44
На 47 години се питаш въпроси, които е трябвало да се питаш преди 30 години. Сега е малко късно за такива размисли.
Финансовото ти положение е слабо вероятно да се промени, тъй че наблягай на останалите си качества.

Общи условия

Активация на акаунт