Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 684
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
Синът ми преди 3 седмици беше болен, кашлица, хрема.... Преди 2 седмици започна да вдига и температура, а кашлицата не спря, та му изписаха антибиотик, който пи до четвъртък.
В понеделник отново вдига 38.5 температура, еднократно, повече не. Водих го на лекар - нищо мя няма, тук - там някой хрип, но много, много надути лимфни възли и изписаха нов антибиотик.
Днес го пие трети ден, но лимфните възли още са подути, поти се обилно при сън, студена пот, под главата му има огромно мокро петно.
Започнах да се притеснявам за лоши заболявания заради лимфните възли, сигурно съм луда, но много се притеснявам.
Това потене възможно ли е да е от антибиотика, който е Су***ед
Често му се появяват синини, но той е много активно дете, тича, пада, удря се.... Не бих казла, че е изморен, не е отпаднал, не се задъхва, но устните му са бледи, нямат цвят...
Ще му пусна и кръвни изследвания за свое успокоение, но междувременно да питам и тук дали е нещо нормално да се потят така децата, докато спят..
Със сигурност не му е топло, защото спи отвит, наметнат само с една тензухена пелена през кръста, а в самата стая също не е топло.

# 226
Щом ще ходите за изследвания така или иначе, бих добавила витамин Д към тях. По-обилно изпотяване на главата е често срещано при дефицит, а той пък не би бил голяма изненада след скорошно или настоящо боледуване. Но и да не е от това потенето, има голяма вероятност да е поизчерпан и да трябва да наваксате с добавка.
Лимфните възли май по-бавничко спадат, не за ден-два.

# 227
Здравейте! Знаете ли къде мога да проверя колко дни е временната неработоспособност, допустима за дадено заболяване? Става въпрос за болничен от ЛКК. Знам, че по принцип могат да дават до 180 дни, но явно има ограничения според заболяването.

# 228
Здравейте!
Синът ми преди 3 седмици беше болен, кашлица, хрема.... Преди 2 седмици започна да вдига и температура, а кашлицата не спря, та му изписаха антибиотик, който пи до четвъртък.
В понеделник отново вдига 38.5 температура, еднократно, повече не. Водих го на лекар - нищо мя няма, тук - там някой хрип, но много, много надути лимфни възли и изписаха нов антибиотик.
Днес го пие трети ден, но лимфните възли още са подути, поти се обилно при сън, студена пот, под главата му има огромно мокро петно.
Започнах да се притеснявам за лоши заболявания заради лимфните възли, сигурно съм луда, но много се притеснявам.
Това потене възможно ли е да е от антибиотика, който е Су***ед
Често му се появяват синини, но той е много активно дете, тича, пада, удря се.... Не бих казла, че е изморен, не е отпаднал, не се задъхва, но устните му са бледи, нямат цвят...
Ще му пусна и кръвни изследвания за свое успокоение, но междувременно да питам и тук дали е нещо нормално да се потят така децата, докато спят..
Със сигурност не му е топло, защото спи отвит, наметнат само с една тензухена пелена през кръста, а в самата стая също не е топло.
ПКК с диференциално броене и ЦРП.

# 229
  • Sofia
Някой с непоносимост към прясно мляко може ли да сподели къде/как го боли и как се лекува?

Вчера изпих наведнъж две чаши домашно козе прясно мляко и след няколко часа започнаха болки като спазми под пъпът,усещане за ходене по голяма нужда,но без резултат...пих но шпа,еспумизан,капки мента глог валериан и капки Кармолис.
За кратко минава болката и пак започва ☹
Днес пак същото 🥺
Като започнат спазмите цялата се обливам в пот 😖
Преди час сдъвках няколко пресни листа джоджен и малко ме облекчи.
Чай от джоджен и джинджифил мисля да си направя,но дали няма да ме стегне/запече повече 🤔
Топъл компрес с грейка дали е ок?

# 230
Привет, група.
На рентген ми излезе пансинуит.
Някой с такава диагноза назад във времето да ми сподели как се е изцавил? Всичко ми е от полза като мнения Simple Smile

Не съм се борила точно с това, но дъщеря ми, като беше малка, беше с възпалени етмоидални синуси. Успях да изтегля гнойта от тях с капки маслен извлек от жълт кантарион, има и противовъзпалително действие - да е рубинено червен. По 2-3-4 капки в ноздра и главата за поне 5 - 10  мин. да е силно назад, за да се стече кантарионът и в най-високо разположените синуси.

# 231
Активен въглен бих пила

# 232
Диорелче, как установиха при нея възпалението? В смисъл снимка правена ли е, или само по преглед и симптоми?

# 233
Някой с непоносимост към прясно мляко може ли да сподели къде/как го боли и как се лекува?

Не е задължително да те боли. Аз съм с Лактозна непоносимост, но никога не съм имала проблеми, след консумацията на млечни.
А "лечение" не знам да има - то, това не е и болест; просто избягваш тези храни занапред.
Дали имаш непоносимост, се определя с тестова - защото реално, в твоя случай сега, може да се касае за всичко, не конкретно за непоносимост или алергия към млечните храни.

# 234
Диорелче, как установиха при нея възпалението? В смисъл снимка правена ли е, или само по преглед и симптоми?

И снимка,  и преглед. Спомням си, че в момента, в който влязохме в кабинета, лекарката й веднага каза, че е синузит и ни прати на снимка. Позна я по носовия говор, че е със синузит. А от снимката се оказа, че е на етмоидалните синуси, които в тази възраст са още хрущялни, та това беше опасно. Каза, на другия ден да влизаме в болница. Но аз й накапах кантариона като се прибрахме и на сутринта от нослето й течеше гной като от разпробито канче, температурата падна. Това накара лекарката да забави приемането в болница. Продължих с капането, после пак имаше малко гной, докато се оправи съвсем. И се разминахме с болницата. Разбира се и лекарства  пи, но кантарионът е голяма работа.

И на други съм го препоръчвала, дъщеря ми също го е препоръчвала на нейни приятели и помага, особено при гноен синузит.

# 235
За кантарион билката ли става въпрос?

# 236
Може ли снимка на лекарството с кантарион?
Аз съм с хроничен назофарингит и търся лечение.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 21:58 от mariat

# 237

Може млякото да не е било окей. Мен лично и от половин чаша ме прерязва. Спазми, къркорене, присвиване, разстройство (говоря за ходене по 10 пъти след това), гадене. С малки количества сирене в салата, филия с кашкавал, таратор (малка купичка) нямам проблем. Но прекаля ли с количествата и особено пия ли обикновено прясно мляко става страшно.

Някой приемал ли е Аркоксия? Може ли от това да се раздразни стомаха? Приемам след хранене, но не е добре положението.

# 238
Диорелче, благодаря за полезния и информативен пост. Hug

# 239
  • Sofia
За коремни болки какви обезболяващи могат да се взимат?
Спазмалгон ок ли е?

Общи условия

Активация на акаунт