Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 660
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Имам 4 извадени мъдреци.
1-ви - операция, с дренажи, не пожелах АБ, беше голяма драма. Накрая все пак пих АБ, че направих бронхит или нещо си там, ама се измъчих ужасно.
2-ри мъдрец, операция с шев. Аугументин + Метронидазол. Нямах грам проблеми.
Другите 2 - нормално вадени, без АБ, единият малко беше драма, но нищо фатално.
Тъй че зъб със зъб не си приличат, не винаги е необходим АБ, но при очевадни проблеми или рискове - изписва се.

# 271
  • Glasgow
Благодаря 🤗ще изчакам няколко дни, дано спадне отокът. Че дори на въпросите "как бихте описали отока, гроздово зърно, слива, праскова или по голям" не знаех как да отговоря, на спукана топка приличах 🤷🏻‍♀️

# 272
Аз на втория ден започнах да се подувам и му звъннах на зъболекаря, веднага ми изписа АБ. Ама моите са много точни и ги търся за доста неща, приемат ме и без час, вярно чакам понякога и по час в чакалнята, ама все пак. С първия нали Ви казвам, нищо нямаше, само една много лека болка и пих Миг 400 една таблетка и бях пушка. С втория обаче беше брутално, хем ми беше смешно как изглеждам и като се погледнех в огледалото ме избиваше на смях и после на сълзи от болка 😀 после излязоха синините по бузата и заплашвах моя, че ако ме ядоса, ще кажа на хората, че ме е бил 😂 а зъболекаря ми се бъзикаше, че на 14. Февруари беше екстракцията на мъдреца и вика няма да се целуваш днес за празника 😀 пък като ходя при ортодонтите единия ми вика Така съм ти затегнал зъбите, че ще пиеш джин и ще ме псуваш един месец 😀

# 273
Два мъдреца са ми вадили в рамките на 10 дни и не са ми изписвали АБ. Но ми ги вадиха нормално, на брат ми вадиха с цепене и после шевове, на него изписаха АБ. Иначе ми се е случвало и при направа на зъб, който е по-назад да ме боли после от нея страна като преглъщам.

# 274
Болката при преглъщане е когато има възпаление на меките тъкани....имах такъв случай при единия мъдрец, който половината бе покрит с венец, тоест при избиването му нямаше масто назад и за това така нещо като джоб имаше отгоре, който се възпаляваше. Та на прегледа при едно такова възпаляване док така ми  обясни, и ми изписа АБ. Това преди да извадя мъдреците де...

# 275
Мъдреците не са ли много плитки, лесно се вадят. Ако няма увреда на тъканите-цепене,операции, присадки, и т.н. няма нужда от АБ. Така ми каза моя зъбар, а аз го имам за най-добрия.
И аз наскоро вадих проблемен зъб много инфектирал, с присаждане на костен имплант непосредствено след това и много се надух, не приличах на себе си, толкова не бях патила досега, а имам 5 извадени без проблеми никакви. 10 дни АБ , чак като го изпих и свърши след 2 дни ударих едно малко узо и всичко си дойде на място. 🤪🤪

# 276
  • Glasgow
Да започвам с узото, значи 🫣 😂(единственият алкохол, дето не мога да пия узо/мастика/Перно)
Моят бил с криви корени дето подпират другите зъби (доколкото разбрах), не беше много лесно ваденето.

# 277
При падане, болки на ударение колена и синони какво да се пие и маже?

# 278
Хепароид, зелен гел на Кройтерхоф, Индометацин и подобни НСПВС за мазане.

# 279
И Арника.

# 280
Простете невежеството ми. Арника гел ли е?

# 281
Да започвам с узото, значи 🫣 😂(единственият алкохол, дето не мога да пия узо/мастика/Перно)
(мастика и перно не понасям и от узото също не всички марки)🤪 Забравих да кажа, че от клиниката ми казаха да си слагам лед и много ми помогна, буквално на следващия ден бях на половина подута.

# 282
Простете невежеството ми. Арника гел ли е?

Да.
Зеленият на Кройтерхоф е с конски кестен и арника.

# 283
Има и чист Арника гел - на Боарон. Не съм фен на хомеопатията, но това не е точно хомеопатично. И действа, аз си мажа с него неизброимите синини да минават по-бързо.

# 284
Здравейте, при дъщеря ми рецидивара киста на опашката. Имаме уговорка с доктора да я оперира отново след месец. Тази вечер обаче забелязах, че се поддула - може би колкото грахово зърно. Каза, че много леко я наболява. До момента не е надувала, тъй като си има дупчица и обикновено изтичаше от там. Сега е надута високо - малко над дупето. Утре ще се чуя и с хирурга. Сега сложих ихтиол с надеждата да пробие, но дали ще стане. В понеделник ще я водя на лекар. Лошото е, че другата седмица има матури, а след това и пътуване в чужбина. Някой може ли да сподели от опита си как се процедира. Знам само, че трябва да не е възпалена, за да се оперира. Но сега какво ще я правят не знам. Толкова е неподходящ момента, че направо ще се гръмна. Преди първата операция не сме имали такива проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт