Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 39 108
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Честито за новите бебчета! Да са ви здрави и с много късмет в живота! Мамита, бързо възстановяване Heart

Момичета, имам нужда от помощ. АГ ми даде направление за консултация с алерголог. Можете ли да ме насочите към конкретно място/лекар? Благодаря предварирелно

# 181
Честито бебче и от мен 🐣🌸🌸🌸

# 182
Момичета,аз ходих до Майчин дом,защото помислих,че раждането е започнало.В 3 часа през нощта започнаха някакви болки.Започнах да ги засичам,през 8-10-12 мин,така се движеха общо взето.Но не спираха.Станах,изкъпах се,събудих мъжа ми и тръгнахме към 6 часа.А започна да ми тече нещо между краката и помислих,че са водите.Отказаха да ме приемат,имам 2 см разкритие и контракциите трябва да са на 5 и по-малко минути.А и течността не е води,а нещо от тапата.Прибрахме се,болките си продължават на 10 мин,трябва да си чакам да се скъси интервала.Доста са силни,но продължават секунди.Започва се явно,трябва търпение.

# 183
За алерголога - не знам в каква връзка ти трябва точно, на мен ми се наложи консултация заради антибиотик и посетих д-р Кремена Найденова в Александровска - млада лекарка, от която останах много доволна. Работи и в Люлинмед до НДК, но не знам дали там приема с направления.

Дени, дръж се, явно остава наистина малко, нека всичко да мине по възможно най-добрия начин!

# 184
  • София
Дени, на финала си, дръж се!
Ние днес по обяд сме на консултация в Токуда. И аз имам преглед, и малчо. Надявам се всичко да е наред.

# 185
Deni, стискам палци всичко да мине по-най добрия и бърз начин и скоро да се гушкате с малкото съкровище 😊

# 186
Честито на всички нови бебета! Да са ви живи, здрави, весели и игриви. 🤗

Няколко дни ме няма в темата и вече сте преполовили и новата 😂

Надежда Стаменова си обяснява това за окситоцина, че не боли повече, но в момента в който го включиха и при мен болката стана от 1 на поне 10. А като изтекоха водите направо. Но не бих казала, че беше болка за умиране въпреки че по принцип контракциите ми бяха в кръста, което е по-болезнено по идея. Ноооооо само питах колко още остава, мотивираше ме само чувството, че скоро ще приключим. Също мен от топката ме болеше повече при контракциите. Имам познати родили без окситоцин, но нямам познати родили в Надежда без окситоцин. Ако не бях ВБАК обаче щях да го откажа сигурно.

Дени, стискам палци за леко раждане.

# 187
Благодаря ви Blush
Да се започва вече и да се свършва.Ще мине и това.
И мен контракциите ме удрят в кръста.Наистина е по-болезнено от менструалните болки,добре,че са кратки.А пък като зачестят,мале мале.

# 188
Ето ме и мен след преглед, все още бременна 😅
Тонове Ок, преглед Ок, разкритие 1.5 - демек нищо и отиваме на индукция 😟 болки няма, контракции няма, тапа цяла абе никакъв шанс.

Дени, стискам палци да се почне 🍀

# 189
Дени💯 ти си 💯!Дано е днес,на празник да се роди душичката 💚

Съвсем различно е с едно дете да ви кажа 😁мм е с каката навън поне до 2
Обичам си ги😍 ама е бърборана,скача,бяга, постоянно забележки 😁😁🤷сега е по-спокойно вкъщи,за малко 🫢

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 10:37 от Mimi9999

# 190
Дени, Лин, стискам палци и на двете! 💕 Всичко ще е наред, още мъничко остана!

За съветите относно кърменето - при мен не засукваше правилно и явно аз не позиционирах хубаво бебето в началото. Първите два дни жестоко ми разрани зърната. Така че консултантката главно ми помогна с това. Откакто са ни изписали, кърмата ми рязко се увеличи и не съм й давала АМ, а гледам да я храня на поискване. Все още се чудя за помпата, защото не ми се иска да си докарам хиперлактация, но в същото време понякога когато спи по-дълго, гърдите ми стават ужасно тежки и болезнени. Вие изцеждате ли ги за успокоение?

И за тези от вас, на които са им правили епизиотомия с разградими шевове, колко време отне да паднат и отоците да изчезнат?

# 191
Дени, стискаме палци! 🐣🤍

И аз се включвам 40+3.. вече съм малко отчаяна. Ходих на тонове посред нощ в понеделник, защото не усещах бебка толкова, колкото ми се искаше, а и исках нещо просто да се случи и да ми кажат.. тоновете бяха супер, имах някакви леки контракции, които не усещам, но не бяха регулярни. Водите били в норма, не била много голяма, каквото и да значи това.. нищо не мериха, нито разкритие гледаха и казаха да чакам. Утре имам час в болницата да ми кажат опциите за предизвикване, но ако ще правим искат да чакам до 41гс, а аз не… не знам как ще ги убеждавам.

Постоянно някакви хора ми пишат, звънят и разбирам, че се притесняват и искат да са информирани, но ми носят огромен смут и притеснение, че ми се реве и се шашкам..

Наистина влагам всичко от себе си да съм силна и с положителна настройка, но ми е все по-трудно и притеснено, а знам че съм на финала и нямам друг избор! Просто искам да си гушна маймунчето вече и всичко да е наред, всички да излезем живи и здрави накрая! 😔🤞🏼

# 192
Момичета имам по 1 кутия Фризолак Вом и Фризолак 1, тъй като сменихме млякото, като и двете са малко повече от половината. Отворени са преди 5 дни.
Ако някой е на тези млека и ги иска веднага му ги подарявам като мога да му ги дам в района на Манастирски ливади Blush

# 193
И аз бях така в началото...помпя,помпя ама нищо не излиза,а знам че има защото ме болят и тежат....аз обаче си помпя 😁и после тръгна е пак беше малко макс 50вадя.Сега вече почти не помпя,гледам тя Г. да изпомпи колкото има.За мен по-лесно,за нея по-полезно.
Ръката ме болеше да помпя,ръчна е на Кика бу.

Направи две седмици и по указанията трябва да пие 90.Снощи й дадохме преди лягане беше 21ч всичко изпи,после заспа в 23 ...ауу главата ми гръмна,мрънка,рева все на ръце,редувахме се ....спа доооо 3 🎉после дадох 60 да не й е тежко и после в 7чак яде 60.
Тези дни ще ги редувам тези мл някак.60/90
Даже се изака втори ден подред.Има надежда.😁🎉

Тази нощ нас ни разказа играта ,никакъв сън,цяла нощ ,тъкмо смених опикан памперс към два -три и се чу  едно -"тръъъъъц,"имаше екплозивно аки от бомбардировките ,колики май после получи след час ,по едно време не искаше да яде ,жесток рев, едно десет памперса сиг съм сменила опишкваше се,мен ме напика нищо,че е женско,като вдигнах краката нагоре да сложа чист,огладня по едно време,бях я накърмила ,и тъкмо викам е супер най-накрая хапна и цялата ме оповръща ,всичкото мляко един час е била на гърдите ,та пак наново иска ядене,та и правих и  Хип ,после искаше да се гушкаме,и сега още не е заспала чака си поредното хапване,цяла нощ мрънка и говори нещо на нейния си език 😂😂😂 Баща и вече е ,като препариран милият ,не може да се вдигне от леглото от умора😄През нощта имам около три цеденета от гърдите с помпата ,защото ми стават твърди..И още нямам достатъчно мляко,явно няма и да имам-най-много по 30-40 до 50 стигам ..А мн често отказва шише и търси само гърди

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 11:56 от Mims1900

# 194
iffsy, шевовете още не са паднали всички. Отока към 6 ден мисля спадна и увиснаха конците... Външните конци почти всички към втората седмица паднаха всички, вътрешните започнаха да падат на 4ти ден, още имам на 24 ден 😄

Общи условия

Активация на акаунт