Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 39 118
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм си сама с децата през деня та няма кой да ми мрънка 😂 реших че не искам никой да ме напряга само, та си се гледкаме 3мата. Малката вика мамо защо ти е толкова малък корема, ми викам мамо щото вече няма бебе, той буквално ми се е залепил за гърба. Явно си е нещо като страничен ефект от раждането липсата на апетит 😂

# 211
Честито на родилите мами Simple Smile Бързо да се възтановявате и мнооого пълни памперси Simple Smile
Аз също от седмица си ходя с 2см. разкритие. Имам някакви контракции, но са редки и мноого хаотични. Проследяващата АГ я няма в града, та ми е дала час чак за 27ми вечерта, въпреки че на 16ти ми каза, че вероятно няма да дочакам датата за преглед. Наистина колкото по-малко време остава, толкова по-нетърпелива и изнервена се чувствам. Отделно в деня имам около 10 обаждания от роднини да видят дали не съм родила.. сякаш ще скрия нещо ако стане ... Ами и аз се оплаках 😅 Хубав и слънчев ден на всички 😊

# 212
Времето ми се вижда много приятно, за да ги изкарате. И аз не смятам много да стоя вкъщи. Моя ми вика 40 дни да не излиза детето 😃😃😃 Казах му, че не е добре и това няма как да стане. Като за начало неизлизалите бебета може да стоят по половин час на терасата, утре навън на някоя близка пейка и така като захранване 😃

# 213
Моя преглед мина. Матката е спокойна, контракции 0 и в четвъртък пак ще идвам 😕 Успокои ме ,че до 42 г.с. е нормално. Ама аз вече откачам.

# 214
Честита да е Зорница, нека бъде много здраво и щастливо бебче и бързо възстановяване на мама! 💕

На финалната права сте, момичета, не остана. Сега е най-тегаво, но много скоро ще си гушкате сладките бебчета и кофти моментите ще са зад вас. 😊

За стаята в болницата, аз до последно си мислех, че искам в самостоятелна, защото по принцип обичам да прекарвам време сама и ми е по-спокойно. В последния момент обаче се отказах и не съжалявам. Нервичките ми бяха толкова опънати вечерта като постъпих в болницата и бях супер благодарна, че има някой при мен. Но явно изкарах и късмет, защото съквартирантката ми беше много точна. Втората вечер там след раждането ми беше доста тежка и бая си поплаках, изобщо не мислех за срам в този момент. 😀 Помагахме си двете и си наглеждахме бебчета когато едната искаше да се изкъпе или да излезе за малко навън. Та, има си плюсове и минуси да не си сам.

За излизането навън също не чакахме много. Мъжа ми искаше поне две седмици да не го разхождаме, но не се стърпях и още на седмия ден бяхме навън. Сега по 2-3 часа се шматкаме из парковете когато е хубаво времето. Явор е много по-спокоен навън и като че ли по-леко понася коликите, защото спи по-дълбоко.

# 215
И ние излизаме на дълги разходки от деня на изписването. В началото завивах повече, защото му ставаше студено. Лека полека махнах допълнителното завиване(в моята глава е допълнително 😅) и сега си излиза по късо боди и тънък ромпър, нося за завиване бархетна пелена и някакво одеалце, ако е студено. За времето в София говоря.
Някой да е купувал шапка за слънце? Неговата се оказа огромна 😅

# 216
Изобщо не правих адаптация на тераса, понеже от ратановите мебели няма място да изкарам количката 😂 Първия път 40 мин. около блока, после час и нещо из квартала, и сега сме вече два часа навън. И според мен спят по-добре навън, от сутринта беше супер кисела, сега не е казала гък. На 21 дни е Simple Smile

# 217
По въпроса с излизането. До колкото знам не трябва да излизат нощно време (по тъмно) до 40 ден. Вие на какво мнение сте.

# 218
Много интересно как някои АГ искат да се чака до 42 г. с. за индукция и дори някои от вас се чудят как да ги убедят за по-ранна намеса. На мен днес ми е терминът, а моята АГ иска преди празника да го изкарваме (в четвъртък). Аз обаче сякаш си държа самò да си тръгне и бих изчакала повече, поне до края на седмицата... Имам около 3 см. разкритие и някакви подготвителни контракции, които не усещам, бебето не е много голямо. Всичко му е наред, защо да не се изчака повече, какво е това бързане, не разбирам. Отделно, че и на мен ми пишат хора, които са в очакване, и само ме напрягат допълнително.

# 219
И при мен всичко е ок като показатели, но може би не иска да чака заради термина по цикъл който беше на 15.05, а по ехограф 21.05. Записите на тонове също са добре, бебчето е активно.
Със сигурност нямаше да ме държи до 42-ра и да не се бях съгласила за индукция. При мен нито разкритие, нито контракции, силно се надявам поне индукцията да проработи и да не се наложи секцио.

# 220
  • София
Ние се върнахме от преглед. Всичко е точно и с мен и с Гого. Като стане на 21 дни казаха да почвам с Вигантола. Нахраних го и сега всички дремем.

# 221
При мен АГ беше казал, че можем да чакаме максимум 7 дни след термин защото се очакваше бебето да е голямо и естественото раждане да е още по-трудно. И наистина, на последния ехограф я измери 4,120, а тя се роди 4,060, което си е сравнително точно измерване, като знаем колко варират накрая.
Така че колкото и да исках нещата да тръгнат сами - индикации така и не се появиха, а за мен щеше да е още по-зле. Предполагам, че тези неща ги решават според индивидуалния случай.

Иначе и аз бих казала, че се радвам, че не бях сама в стая. Случих на супер готини съквартирантки и някак много бързо мина времето, а и беше хубаво да има с кого да споделиш тревогите от първите дни. Simple Smile Като за първи престой в болница, изобщо не мога да се оплача.

mad_hatter И аз поръчах лятна шапчица размер 0-3 месеца, която въпреки "голямата глава", според мен няма да й стане поне до годината - огромна е! 😁

# 222
По въпроса с излизането. До колкото знам не трябва да излизат нощно време (по тъмно) до 40 ден. Вие на какво мнение сте.

Звучи ми като това да не им оставяш прането навън за през нощта 😂 Изобщо всичко, в което фигурира "... до 40ти ден".

И ние бяхме на преглед, 19ти ден и е вече 4 кг. Колко трябва да наддават? Вижда ми се много, при положение че се роди 3600, а май я изписаха 3400. Педиатърката каза, че е ок.

# 223
При мен след прегледа днес предстои секцио, аз съм с доста тесен таз, а BPD върви напред и е над 100, та се доверих на лекаря, че е прекалено голям и неоправдан риск при естествено раждане. Каза, че би било рисково дори за жена с нормален таз. Иначе нямам контракции и разкритие, а бебко си държи главата високо в таза.
При вас колко е (било) BPD? По-скоро се притесних дали това е индикация за някакъв проблем, изцяло се доверявам на преценката за секцио.
Иначе прогнозно на ехографа не излиза толкова много като тегло, около 3.500 кг, но явно има проблем с размера на главата.

# 224
  • Варна
Винаги съм се чудила защо е това изкарване на терасата 🙄

Общи условия

Активация на акаунт