Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 39 238
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Уж за адаптация. 5 минути днес, 10 утре и така вдигаш по малко. От една страна е смешно, от друга страна зависи къде живееш и колко е мръсен въздуха, може и да не е лоша идея лека полека да го правиш.
Винаги съм се чудила защо е това изкарване на терасата 🙄

# 226
На мен от днес ми е описано BPD 93.4, от предния 94.1 та явно някъде там.

# 227
Момичета,
Коя от вас беше в Щерев? Вярно ли е, че секцио пожелателно е 5200 лв?
Цялата ми драма е: АГ ме прати на очен, защото имам всички предпоставки за естествено раждане. Отивам аз в 31-ва седмица и тази ми вика: Ооо много рано идваш, сега не мога да напиша дали си подходяща за естествено или секцио, ела в 35-та. Все пак ме прегледа, потвърди изтъняване на ретината, което го знаех и много увеличен диоптър на едното око, което си го усещам и знам, че е от бременността (вдигна се около 3-4 месец). Вече след като спра да кърмя ще видим какво е положението и тн. И отивам при АГ и й казвам, че рано съм отишла и тази докторка не ми написа препоръка как да родя. АГ се ядоса, как може, иди при друг. …. Тук аз се ядосвам, защото за мен това са още разходи, занимавам мъжа ми да ме води, защото при разширяване на зениците не мога да карам, той пък е много зает в работата ииии като цяло ми е супер неудобство да ходя пак на очен преглед, предвид, че съм била и положението не е съвсем розово. Отделно АГ ми казва, че изтънена ретина не е проблем за естествено. Разбира се, аз не съм съгласна с нея, но си замълчах. ИииИ все пак реших за себе си, че трябва да съм секцио, защото при последващ евентуален проблем с очите, никой няма да поеме отговорност. Нито АГ, нито офталмолога. И ми каза, че трябва да имам амбулаторен лист от лекар, че не мога естествено, иначе пожелателно секцио струвало 5200 лв. Ядосах се, защото това е извиване на ръцете. Не, че не мога да ги дам, но защо предвид, че за мен ретината си е причина за секцио. Аз я усещам, че държи на естественото, но не мисля, че трябва да бъде на всяка цена. Сега трябва да търся лекар, който да ми напише, че не може естествено, че да си спестя едни 1-2000к. Много съм ядосана, че ме натиска за естествено с изтънена ретина. За мен не е ок това. Измрънках си, но няма кой да ме разбере така, както тук.

# 228
VaniaK, препоръчвам ти д-р Цолова-Дамянова, практиикуваща в Студентска поликлиника.  Може да си запишеш час през СуперДок. Аз бях при нея и й обясних ситуацията. Докторката ме прегледа, откри и допълнителен проблем и в крайна сметка ми написа становище. Не е имало проблеми.

# 229
Благодаря, ще я погледна как е с часовете.

# 230
Толкова е. Максимално високо за да се държи процента на естествените раждания, така поне го описаха на отворените врати.

# 231
Толкова е, да. Тъпо е, че не са ти написали препоръка против, в Щерев много държат на тези писмени доказателства. Аз съм имала подобен случай с документ за преглед на мерен дроб и жлъчка, понеже нямах амбулаторен лист от гастрото (наш семеен познат, който ми направи услуга), ходих втори път.

Според мен иди и си вземи такъв документ и си спести парите. Напълно те разбирам обаче като фрустрация, просто гледай да не се поддаваш на тези емоции сега.

# 232
Привет момичета!

Не съм се включвала от както родих, поради ред причини, основната - занимания покрай бебчо! 🥹🩷

Първо да честитя на всички нови мамита в групата - бебенцата да са здрави и засмени, а мамитата да се възстановяват бързо!

За кърменето и цеденето - Момо за щастие успя добре да засуче, но кърмата ми определено не му стига. За мое успокоение дохранвам. Помпата ми е medela freestyle flex и да ви кажа колкото и да е добра, не може да направи такъв вакуум като бебчо. Опитваме кърмене на поискване, но буквално през 30мин е на гърдите ми, доста е изморително, затова от време на време включвам адаптирано и то не пълно количество.

Адаптирано давам такова каквото даваха в Токуда - HiPP combiotic HA1. В деня след изписването не беше акал 30 часа, при което се притесних много. Взех омнибиотик панда, дадох го към 7 вечерта, към 1 през нощта имаше експлозия и от тогава насам давам всеки ден - слава Богу на нас ни действа добре.

За излизането - още не сме го извеждали дори на балкона, тъй като е доста променливо времето в София тези дни, а вчера стана на една седмица. Утре може би ще ни е първото излизане, но да видим.

За момичетата, които още не са родили - на мен ми беше първо раждане, имах много лека бременност и до последно правех разходки по 5/6/7 километра дневно, че максимум стигах и до 10. Започнаха да ми изтичат водите и отидох с 0см разкритие, но пък бебето беше слязло в таза. При мен окситоцинът свърши чудесна работа, иначе щях да родя сигурно 10часа по-късно. Определено болката става по-интензивна, но за мен си струваше.

Днес ни посети педиатъра, прегледа го, каза че има леко учестено дишане, но било нормално - ще видим какво ще кажат на първия контролен в Токуда.

Надявам се всички сте добре! Поздрави и кураж на всички! 🩷🩷🩷🩷

# 233
Да, явно ще трябва да си взема, но се ядосвам, защото ме разиграват. Не е като да не съм отишла на очен. Отидох и където ме прати, мъжа ми чака два часа в колата на зелена зона… Сега и с баща му ще ходи по лекари и не знам кога ще има време за мен. Че сме и с една кола временно, и хормоните явно ми избиват…. Иии просто да се оплача някъде…

# 234
Аз днес взех акта за раждане на малката и в центъра бях като луд с картечница😀💸💸💸 после до Еконт хахаха сакън да не изляза ....загледах и аз едно шапки летни,но най-малката беше за 6м....за малки изобщо има ли шапки,все ще се наложи да я изкарам от количката нз да купувам ли
Връщам се и тя пак акала 💥отл.6, днес два пъти

# 235
Последното BPD почти 2 седмици преди раждане ми беше 9.9 някъде, но моето АГ каза, че то по принцип си върви по-голямо и да не го гледам 😄.
Но аз не съм с тесен таз, въпреки че реално чак когато главата слезе в таза направиха оценка, че има още много място. Преди това нищо не са споменавали, нито мерили.

# 236
И аз навъртях една бърза разходка от 6км с кучето 😅 изядох един лют чипс, приготвила съм ананас за да се охлажда и ще преластя ММ 🤣 ако и това не помогне да тръгне госпожицата, утре продължавам с обиколките. Иначе утре съм пак на тонове, но ще ги гледа дежурния, че моята АГ няма да е там.

Дени се загуби, та явно нещата вървят при нея. Стискам палци да си гушне момченцето 🍀❤️

Ваня, не се ядосвай! Знам какво правят хормоните в този момент. И аз бях полудяла в петък, че ми загубиха тоновете на регистратурата и Аг не можа да ги види, но бели кахъри. По принцип тя е много за естественото раждане и знам, че много натиска за него. Даже когато моя приятелка разбра, че се следя при нея ми каза да очаквам да ме натиска за естествено, но аз така или иначе го бях избрала ако няма някаква друга предпоставка и не ми беше проблем.

# 237
Не,тук съм.Само ви чета засега Grinning
Вкъщи към,мисля кога са тръгвам към болницата.Още съм к контракции,намаляват интервалите на 8-9 мин вече.Страх ме е да не ме върнат пак,но иначе много бавно става това с контракциате Cry

# 238
Ваня, не се ядосвай! Знам какво правят хормоните в този момент. И аз бях полудяла в петък, че ми загубиха тоновете на регистратурата и Аг не можа да ги види, но бели кахъри. По принцип тя е много за естественото раждане и знам, че много натиска за него. Даже когато моя приятелка разбра, че се следя при нея ми каза да очаквам да ме натиска за естествено, но аз така или иначе го бях избрала ако няма някаква друга предпоставка и не ми беше проблем.

Усещам я, че много държи на естественото и изобщо не й хареса като заявих твърдо, че искам секцио. Но наистина много ме е страх с тази ретина. Плюс, че съм със скъсена шийка, а някои АГ също препоръчват секцио заради нея. Не знам, не знам… ще мисля още до очния преглед.

# 239
Момичета, аз имам един въпрос.
При вас случвало ли се е да има кръв по пъпчето още преди да падне? И продължавахте ли да го почиствате с 95% спирт?
Още като си дойдохме от болницата видях, че горната част не беше никак суха, вчера имаше мъничко кръв, а днес е още повече и се притесних. 🙁
Чакам да видя какво ще каже педиатърката.

Общи условия

Активация на акаунт