Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 39 265
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
Аз днес бях на преглед. Няма изгледи да тръгне раждане. С това време така съм се залежала, но мисля от утре да започна сериозно с разходките!    Имам чувството, че няма да излезе никога…

# 241
Момичета, аз имам един въпрос.
При вас случвало ли се е да има кръв по пъпчето още преди да падне? И продължавахте ли да го почиствате с 95% спирт?
Още като си дойдохме от болницата видях, че горната част не беше никак суха, вчера имаше мъничко кръв, а днес е още повече и се притесних. 🙁
Чакам да видя какво ще каже педиатърката.

В едно от обучителните видеа на у-ще Ма-ма казаха, че може да се случи и е нормално ☺ все пак нека и педиатъра да каже

# 242
Pipilota17, твоят термин кога е?
Иначе и аз от днес започнах с дългите разходки...

# 243
Iffsy, при нас прокърви още в болницата и ми казаха, че е нормално. Третираха го по същия начин със спирт. Важното е само да не тръгне да събира гной.

# 244
На 27.05

Pipilota17, твоят термин кога е?
Иначе и аз от днес започнах с дългите разходки...

# 245
На Гергана също в болницата дори два пъти имаше кръв по пъпчето,първия път се шашнах,извиках ги,почистиха със спирт и спрей,така процедирам и вкъщи.Вкъщи нямаше кръв.

# 246
Момичета, малко по-интересен въпрос от мен.. само аз ли се напрягам и започвам да си мисля лоши неща, когато някой с жален поглед ми каже “дано всичко е наред с теб и бебето и да мине леко и бързо” или “дано сте здрави”, все едно шанса да не е наред и нещо да се обърка е голям, аз така го разбирам и ми става изключително нервно.. не мога да го обясня точно.. уж ти пожелават хубави неща, ама някак ми всяват смут и паника

# 247
Много зависи от начина, по който го казват.
Като са ми пожелавали "леко раждане" е едно, но "дано всичко е наред с теб и бебето" е съвсем друго.. и аз бих се издразнила ако ми го кажат по този начин.

Днес на обяд най-накрая си видях принцесата, прекрасна е. В началото обаче я гледах като изпаднал марсианец и хич не знаех какво да я правя. На първото хранене не се престраших да пробвам с кърменето, на следващото беше много гладна, след това започна един необуздан рев и отказваше и ам даже. В крайна сметка на последното хранене, след като приключи, наплака се, все пак опитай, и тя опита да засуче, но май нищо не направи. Ама то като се е нахранила вече и не очаквах нещо.
Със завишено црп е и 5 дни ще е на антибиотик. Май никак не ѝ влияе добре, доста газове има, плаче докато ака Sad По този повод, толкова рано според вас какъв пробиотик мога да ѝ дам?

# 248
Момичета, и аз бях от последните чакащи с термин 19.05. Днес в 15:36 се роди нашето момиченце - Вивиан с прекрасните размери - 3.700кг и 50см. Не мога да скрия радостта си от развоя на събитията.

Накратко- от две седмици бях с разкритие 3см., а малката беше с неблагоприятното за естествено раждане задно тилно предлежание... Имаше риск да се роди секцио, което за мен е най-крайният и нежелан развой. Уговорихме се с АГ-то ми да постъпя за предизвикване с окситоцин днес и така - в 8ч. бях в Майчин Дом, след всичките админ. неща и процедури ме настаниха в родилна зала. Последваха мерене на тонове, абукати и тн. Чак в 11ч. започнаха да ми вливат окситоцин, когато болките станаха непоносими ми сложиха епидурална упойка. Много съм доволна от целия екип, който си бях избрала, бяха супер подкрепящи и ми помогнаха да се мотивирам и да дам всичко от себе си- въпреки немалкия си размер и неправилното предлежание се справих с напъните!

Това е моята история за второто ми раждане ☺ В момента бера душа с епизиотомията в комбинация с болки в опашната кост и ужасен хемороид. Но поне чакането свърши, а малката е прекрасна!

# 249
Честити да бъдат Зори и Вивиан! Много здравички и обичани!

Аз пак се запуших .. за 1 седмица 2ри път. Тази температура от 39.5 ме съсипва, толкова съм неадекватна, добре че мъжа ми работи хоум офис и е поел грижите за децата, аз само цедя и спя .. толкова хубаво почна всичко с кърменето, но явно Явко не суче достатъчно. Аз цедя по 120-150 мл, а от шише изяжда около 70-80, уж почнах да редувам гърдите за да мога да нормализирам количеството, но не се получи. Малко помрънках и аз. Много ми е болно. 🥲

# 250
Честита принцеса! ❤️🍀 Нека да е здрава и безгрижна!💐🍀❤️

Възстановявай се бързо!

Това с кърменето изглежда много плашещо😟

# 251
Честито бебе Вивиан 🩷 много здрава и спокойна. На теб бързо възстановяване. Кой доктор си избра?

# 252
Дени ти няма ли да се похвалиш вече?

# 253
*Romi4ka_ честито бебче Heart Eyes Бъдете здрави и щастливи и бързо възстановяване Heart
Да се похваля и аз с бебе.Днес на 22 Май в 04:10  сутринта се роди сина ми Николай Heart
3 кг,50 см.
Беше тежка нощ,но ще ви разказвам по-късно.Ох чакането при мен приключи официално и съм много щастлива.Немога да повярвам Hug

# 254
Честито ма всички! Много здрави бебета ❤ Важното е,че е минало 😁

Общи условия

Активация на акаунт