Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 35 241
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
RoyalLily вероятно е така, но аз съм с рискова и без това, така че не съм сигурна колко ще чакаме. Иначе да с моето следене допускам, че може да имам грешка в изчисление на овулацията с 1-2 дни максимум.

# 376
Pipi-, добре дошъл да е Константин! Нека ти е много здрав, щастлив и безгрижен. Бързо възстановяване! 🥰

G•H•, успех мила! Нека мине леко и те чакаме да се похвалиш по-късно. 🍀

# 377
От суматохата и притеснението ми снощи, пропуснах да поздравя новите майчета.
Добре дошли на бебенцата, Вивиан, Александър, Константин, дано не изпускам някой сладур, да са ви живи и здрави и с много късмет във всичко.
На мамитата- бързо възстановяване и пълни памперси Simple Smile
G.H , много късмет всичко да мине леко и ти да си спокойна.
Mims.1900, благодаря за подкрепата и окуражителните думи, опитвам се да се поуспокоя. Наистина теб до последно те тормозеха и изчакваха, че е мънинка, а после всичко се оказа наред.
Просто мозъкът понякога се фокусира върху потенциалния проблем и ссъстоянието е трудно контролируемо.
Нов ден, нов късмет и спокойствие да има за всички ни тук Simple Smile)

# 378
Честити да са Александър и Константин! Да бъдат здрави, щастливи и засмени! Бързо възстановяване на милите им майки! 🍀💐🎉

Стискам палци и аз за индукцията и на всички момичета, което още не са родили! Скоро ще си видите малките буболечета.

# 379
Здравейте, мили момичета. Снощи в 22:15ч се роди първата ни дъщеричка - Изабел 🩷 тежи 3030кг и е 50см! Проплака с пълна сила и не се е отделяла от мен от тогава.

В сряда имах преглед в болницата с АГ за евентуално предизвикване уикенда или другата седмица. На прегледа установихме, че имам само 1см разкритие и дори не искаше да ми пусне тонове. Направихме план, ако не е тръгнало раждане- събота сутрин на предизвикване.  Прибрахме се, ядох ананас, лют чипс, разходих кучето за един час и започна голямото подскачане на топката.. дори не ми се наложи да прелъстявам мъжа 😂 легнах си и сутринта в 7 точно отидох до тоалетна и цялата тапа ми остана в ръката. Докато се връщах в леглото обяснявах на мм, че може и да не дочака събота и в момента, който го казах, водите ми изтекоха. От там започна голям смях, измежду контракциите пусках прахосмукачка, абе…… така продължих до към 4см разкритие и беше станало 16:00ч и помолих акушерката да звъни на болницата и да пита дали имат място- оказа се последното. Господ се смили над мен, защото чаках само около 40 мин за епидуралната, не беше изобщо страшна. Контракциите в началото също можех да ги изтрайвам и да дишам правилно. Сложиха ми я към 17ч. Към  18:30 ми пуснаха окситоцин и МТВ и пях Тони Бракстън на мм, и към 20:00 часа установих, че тази епидурална лека по-лека спира да работи. Оказах се с 8см разкритие и мъжа, който не стига, че ми сложи абоката ужасно, няколко пъти вдига дозата на окситоцина толкова, че пулса на бебето падаше и трябваше да лежа на страни и да го спрат докато се нормализира. Много бързо стигнах 10см, но казаха, че главата и още не е достатъчно слязла и зспочнах да усещам(извинявам се, не се плашете) зверска болка и напъни. Даваха ми да напъвам леко докато главата и слезе достатъчно. Ей момичета, в един момент се молих да ме упоят, но успях. Напъвала съм около час и половина и в 22:15 се роди прекрасното ни момиченце. Всички ми крещяха колко добре съм се справяла, но като започна да ме шие гинеколожката, загубих бройката на шевовете 😔 оказа се, че с рамената съм разкъсала много, във всички посоки, но дори не ми казаха колко шева имам.

Бела успя да засуче веднага и от двете гърди снощи и да поспи цели 3 часа. Аз успях само 2. Таткото хърка вече много време. Като изключим колко ми е трудно да ставам и сядам, всички сме прекрасно и не мога да опиша колко съм влюбена в това малко същество. 🍼👶🏼🩷

Не ми дават никакви обезболяващи, само парацетамол и ледени компреси. В къщи имам цикатридина спрей, мога ли да го ползвам? Ще питам и в болницата, разбира се.

# 380
Здравейте, момичета. Имам въпрос за "тапата" извинявам се предварително, че ще приложа снимки. В сряда падна много малка част от нея (както си я обясняват навсякъде придружена с жилки светла кръв) Вчера вечерта падна 3 пъти повече, както и днес същото количество като станах. Чула съм се с АГ и каза да чакам или водите или контракциите. Въпроса ми е след падане на тази тапа след колко време се очаква раждането?

# 381
Честито бебче 🎉😍🌹 ♥️
Ох тези шевове....навсякъде ги има явно,силни сме ♥️
Всичко вече мина!

Честит празник, момичета!
Черпя😃🍰🍦🍫🍬🧁🎂🍻
Майка ми има юбилей 60🎉
Дени май и ти си днес?Дени как сте?

# 382
  • София
Честито на всички мами! Heart

Момичета, аз съм от юнската тема и искам да ви попитам нещо. Докато сте били бременни случвало ли ви се е да чуете "пук/пльок" като бебето ритне? Малко смахнато, но от скоро чувам чат пат такъв звук и се чудя дали е нормално...хаха

# 383
Честита да е Изабел! 🩷 Да расте здрава и щастлива! А на теб бързо възстановяване, че тези шевове са си гадно нещо!

Не би трябвало да е проблем да използваш Цикатридина. На мен точно това ми препоръчаха + промивки със смрадлика.

Мими, да ти е жива и здрава майка ти! 💐

Лин нещо се губи, нищо чудно и тя да ни се похвали скоро. 😊

# 384
Честита да е Изабела! Да расте жива и здрава, много усмихната и щастлива! Бързо възстановяване, аз пръскам цикатридшна сутрин и вечер след душ и промивка със смрадлика и лайка, по препоръка на АГ.

Честита да е майка ти, Мими! На най-светлия български празник родена!

Тапата не е задължително предвестник на бързо и скоро раждане, може да стане днес, може и след две седмици. Кажи на АГ като можеш за всеки случай.

И аз се ослушвам за Лин, дано скоро на ни изненада с хубави новини!

# 385
Чета ви аз, ама реших да не ви товаря. Аз от вчера съм в болница за индукция и е кошмарно преживяване. Посрещам и изпращам родилки, а при мен нещата са в застой. Едва докарахме 4 см, а на втората банка контракциите спряха. Сложиха ми епидурална още вчера с много мъки, над 6 пъти се опитаха да я поставят докато успеят.
Днес втора клизма и трета банка, а разкритието не е мръднало. Изобщо не знам кога и как ще се случат нещата и съм изтощена.
Сега ме прегледаха и за тези 3 часа от сутринта няма и 1мм подобрение седя си на 4мм. Казаха че няма хубава родова дейност и така.
Загубила съм надежда всякаква, Аг беше оптимистично настроена сутринта и вече и тя не е.

# 386
Миличката, не се отчайвай! Бебчо ще излезне по един или по друг начин и ти ще бъдеш най-щастливата на света. Повтаряй си, че всичко съвсем скоро ще приключи и ще видиш най-сладката муцуна Simple Smile стискаме ти палци и пращаме кураж и сили!

# 387
Добре дошли на всички новоизлюпени бебоци Heart

Linn, миличката измъчила си се и ти. Кураж и сили и дано днес си гушнеш мишлето! В коя болница си?

# 388
Честит празник, момичета!
Черпя😃🍰🍦🍫🍬🧁🎂🍻
Майка ми има юбилей 60🎉
Дени май и ти си днес?Дени как сте?
Да ти е жива и здрава, Мими! 🎂
И моята мама днес е рожденичка 🥳

Лин, вижда му се края, стискай зъби още мъничко. Повярвай ми, наистина накрая всичко се забравя. Стискам палци и чакаме добрите новини ❤️

Ние се справяме все по-добре с кърменето (да не урочасам нещата сега). След емоционалната ми криза преди 2 дни се събрах и поуспокоих малко, Макси веднага се успокои също. Вече всяко хранене ни е кърма, почти няма случай, в който да се дърпа, а ако се дърпа му давам малко време и го пробвам пак. Дохранвам на половината от храненията, не на всички. Не знам как наддава и дали му е достатъчно, но ми изглежда доволен така, памперсите са пълни. Нямаме по 12 напикани както пише навсякъде, но последните 2 дни имаме по 6-7 и по 4 наакани, така че мисля да не психясвам допълнително. Малко ми е трудно буденето на 3 часа, той е доста поспалив и ако не се събуди сам, а го събудя аз храненето не започва леко, но все пак вървим на където искам и имаме прогрес 😊

# 389
Честита да е Изабел!! Бързо възстановяване на мамчето!

Лин, кураж изпращам! Съвсем скоро ще гушкаш бебче! С теб сме!!

Да ви кажа аз преди секциото се тресях от страх от тази упойка, болка дали ще има и притеснение за бебо дали е добре. Евала правя на анестезиологът ми - много ме успокои. Каза - днес е най-щастливия ден от живота ти, защото ще видиш бебето си, а ти мислиш за болки, стига глупости. Знаете ли, тогава на масата си викам - мале, верно ще видя бебчо и някак се настроих с усмивка бях през цялото време.
На очакващите тези дни бебчета - усмихвайте се, съвсем скоро ще ги гушнете и светът се променя.

Общи условия

Активация на акаунт