Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 35 045
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Честито, Таня! Да е жива и здрава малката принцеса!

# 586
Честита да е малката кукла. Жива и здрава да бъде! Мама бързо да се възстанови и да си я гушка:heart:

# 587
Tanq.yaneva честито бебче Heart Eyes Много здраве и щастие на бебка и цялато семейство. Скорошно възстановяване Heart
Ох момичета много гадно да изоставам Grinning
Нас ни изписаха вчера и хич нямах време да влезна тук.Спах 1 час снощи.Със силиконовите зърна ми се получава кърменето,бебо е много лаком и дърпа яко.Но така лесно се изморява и заспива на 10-тата минута.И след 20 мин пак гладен.Така си играем 2 дни.Вкъщи си стерилизирам помпата,цедя се и изяжда всичко и спи повече.Засега това е по-добрият ни вариант,важното е,че е изцяло на кърма.Педиатърката също го прегледа,всичко му е наред.И на нас изписа витамин Д,но не разбрах по колко пъти и от кога се започва.Ама нищо ще питам пак.Друго не се сещам да кажа,общо взето това е.Нагаждаме се.После ще ходя да търся пликове да замразявам кърма,че имам доста.

# 588
Вчера следобед след 17 голямо мрънкане и дундуркане  без сили останах....вечерта по старо му на три часа се буди,сега сме на разходка 🌈🌈 и спинка 🎉🐣💯💟

Аз започнах 20 ден,по една к сутрин преди ам

# 589
Tanq.yaneva честито бебче Heart Eyes Много здраве и щастие на бебка и цялато семейство. Скорошно възстановяване Heart
Ох момичета много гадно да изоставам Grinning
Нас ни изписаха вчера и хич нямах време да влезна тук.Спах 1 час снощи.Със силиконовите зърна ми се получава кърменето,бебо е много лаком и дърпа яко.Но така лесно се изморява и заспива на 10-тата минута.И след 20 мин пак гладен.Така си играем 2 дни.Вкъщи си стерилизирам помпата,цедя се и изяжда всичко и спи повече.Засега това е по-добрият ни вариант,важното е,че е изцяло на кърма.Педиатърката също го прегледа,всичко му е наред.И на нас изписа витамин Д,но не разбрах по колко пъти и от кога се започва.Ама нищо ще питам пак.Друго не се сещам да кажа,общо взето това е.Нагаждаме се.После ще ходя да търся пликове да замразявам кърма,че имам доста.

Направо започвай витамин Д-то, Дени. Препоръката в България обикновено е след 20тия ден, но причината е чисто административна - защото обикновено отнема някакво време за издаване на акт за раждане, съответно ЕГН, а вигантола е с рецепта, та изглежда да са чисто формални причините. Иначе приятелки в чужбина си го дават от ден 1. На нас ни казаха по една капка

# 590
Таня честито! ❤ Само хубави моменти!
Само аз и Elenkas03 май останахме 😃, какво стана с твоето индуциране? Мен довечера ще ме подготвят и се надявам утре по това време вече да се е родила😊

# 591
Честито бебче! Да е жива и здрава, а ти бързо да се възстановиш!

Вигантол аз почнах от днес по една капка - от 15ти ден демек. Ужасно трудно изтича от шишенцето тази една капка, имайте предвид. Имам чувството, че седях 15 минути над отворената ревяща уста, за да капне.

# 592
Аз го давам в лъжичка...баща й в ам...абе 🫢🫥🫥🫥да с рецепта е учудих се
Един +че каката ми е голяма 4  не иска по площадки и си седим на пейка в парка и с някоя играчка
Но и тя си има дни с драми

# 593
Таня, честито бебче! Да е много здрава и щастлива да расте!

Момичета, нали съм първескиня и съм боса в отглеждането на бебе. Ровя в интернет да чета какво трябва да прави новороденото(освен да яде и да спи). Искам да съм подготвена в това със седне по коремче, карти и какво ли още не. Дали няма някой сайт в който да прочета за развитие и активности по седмици или месеци?
Ние на 20тия ден сме на преглед и се надявам да предпишат витД и да сложат втората доза витК.

# 594
Tanq.yaneva, радвам се, че са се получили нещата и всичко се е стекло нормално. 😊

Всички нови бебчета да са ни много здравички, хубаво да си хапват и много памперси да пълнят. Мамите бързо да се възстановявате, да успявате да си поспивате и да бъдете много спокойни! 🥰

Аз идвам с добра новина след преглед от кардиолог. Малката междукамерна дупчица, която му откриха на Явор по време на феталната ехокардиография вече се е затворила и всичко е наред с малкото сърчице! Много ми олекна. 🥰

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 12:19 от zoya.

# 595
Честито бебче! ❤ Много хубави новини zoya!
Аз съм в чужбина и ми казаха да започвам с витамин Д.Давам вече и био гая и започвам с борина за колики,че не ни се размина и този път.

# 596
Втора доза вит к ли🤷пак...  кога се слага,лл ме пита дали в болница са й слагали само и дотам

# 597
В нашата епикриза пише между 25-30 ден 20 капки. Мисля, че ако е инжектиран не се налага повторно.

# 598
За каката изобщо нямам спомен,кога са й давали,но сега ще видя и аз препоръките 🫢може да, и ще попитам лл като сме на дк

# 599
Честита дъщеричка, Таня! 🩷 Бъдете много здрави и спокойни и двете!

zoya, много хубави новини, браво на малкото шампионче Явор! 😊

На нас също ни казаха витамин Д след 20тия ден. А някъде четох, че ако предната фонтанела е малка, се започва дори по-късно. Педиатърката нищо не каза за размерите, но в петък ще я попитам. При вас споменавали ли са нещо такова и правили ли сте/ще правите ли трансфонтанелна ехография?

За витамин К - и при нас в болницата са сложили инжекция и не се изисква втора доза.

Общи условия

Активация на акаунт