Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 34 910
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
А тези от вас, които дават вит Д - какво представлява и как го давате (сутрин, вечер)?

Капки Вигантол, сутрин го давам в лъжичка мляко.

# 616
На неродилите момичета пожелавам успешно раждане,много късмет и кураж.Раждането боли,но в същото време е едно уникално преживяване.
Педиатъката каза,че на бебо гърдичките били като копчета,тоест зърната.И каза да слагам тампончета с риванол върху тях 4-5 дни.Някой имал ли е такъв случай ?Много странно ми стана това Confused

# 617
Момичета не съм активана защото малкия беше на антибиотик защото имаше завишени левкоцити, но днес вече е добре и утре сутрин ни изписват, аз бях тук с него като придружител, кърмя го. Плача почти постоянно защото ми липсва да съм вкъщи, и защото не знам как ще се справим вкъщи с баткото на 2,7 месеца и бебе. Голям стрес ми е аз съм леко болна с хрема и дразнене в гърлото и кашлям понякога, вкъщи детето и то сополиво, таткото днес също каза че нещо му е некомфортно и направо ще се побъркам..

# 618
  • Пловдив
Em22, в епикризата на детето би трябвало да е описано под каква форма е даван витамин К, както и дали се назначава още един прием (доколкото знам зависи от това дали е бил под инжекционна форма или капки). При изписването от болницата ни дадоха и рецепта за 20те капки на 30 ден (става въпрос за добавката на Омега Вит, преди имаше и един друг препарат от който се даваше само капка, но мисля, че изчезна от аптечната мрежа).

Дени, в болницата акушерка от детска стая спомена, че е нормална реакция - на хормонална основа е, не е споменавала нещо да трябва да се прави, отшумява си с времето. При момиченцата било нормално и някакъв секрет от влагалището. Аз и при двете деца не съм забелязвала чак такова подуване на гърдичките де 🤷🏻♀ Във връзка с хормоните е нормално и появата на бебешко акне (около първата месечинка беше с баткото, като гледам и сега натам отиват нещата).

# 619
Честито на всички нови мами, да са ви живи и здрави, много усмихнати и безгрижно детство да имат! Момичета аз имам един въпрос, кога родихте и кога ви преведоха първото майчинство?

# 620
Дени не се притеснявай.Това е хормоналната криза .Моето момиченце имаше слабо кръвотечение от влагалището ,отмина си само .

# 621
Момичета, изоставам.
Честито на всички нови мами, с пожелание за здрави бебчета!
На неродилите им казвам да стискат зъби и пожелавам леко раждане.

Нас днес ни изписаха и сме си вкъщи! Адаптираме се с Вики и съм в голям стрес. Утре ще дойде педиатърката и ще в заливам с въпроси.
Как спят бебчетата? В родилното ми ксзаха да я оставям на една страна и да я сменям на всяко хранене. Колко време трябва да продължи това, кога да я оставям по гръб?

С кърменето имам драми, кърма имам, но гърдите са ми огромни и трудно се справям със засукването. С протекторите тръгва, но трудно ги държа и тях и гърдата и малката. ММ отиде да купува помпа и ще почна да се цедя и да давам кърма в шише.

# 622
Честито на всички нови мами, да са ви живи и здрави, много усмихнати и безгрижно детство да имат! Момичета аз имам един въпрос, кога родихте и кога ви преведоха първото майчинство?

Първото майчинство е още от 45-дневния болничен. В сайта на НОИ има календар на плащанията, досега ми превеждат майчинство в последния възможен ден от текущия месец. Тоест сега го очаквам на 30-ти.

Лин, супер, че вече сте вкъщи! При нас също слагаха на една страна бебетата, обаче доколкото съм чела е по-добре по гръб с главичка настрани. Ани вече и не иска на една страна да спи, само по гръб.

# 623
Аз имам въпрос към мамитата, които са били разделени за известно време с бебчовците си. Как се процедира с кърменето тогава? Първо се стимулират гърдите с помпа и после се изцежда ли? Ама кога е моментът за това изцеждане? Тези неща не мога да ги разбера и ще съм благодарна, ак оми кажете какво трябва да се прави и в каква последователност.

# 624

Първото майчинство е още от 45-дневния болничен. В сайта на НОИ има календар на плащанията, досега ми превеждат майчинство в последния възможен ден от текущия месец. Тоест сега го очаквам на 30-ти.

Лин, супер, че вече сте вкъщи! При нас също слагаха на една страна бебетата, обаче доколкото съм чела е по-добре по гръб с главичка настрани. Ани вече и не иска на една страна да спи, само по гръб.
Тоест сега като съм родила на 10ти да чакам майчинство на 30 в четвъртък така ли?  Защото не виждам нещо да се обработва, ти виждаш ли да ти пише че се обработва преди да го пуснат, демек както с болничните както се виждат че се обработват?

# 625
Аз също слагах Макс настрани, но той сам започна да се обръща по гръб и вече започнах и аз така да го слагам. По някой път обаче си иска настрани и го обръщам. Наблюдавай бебенцето какво предпочита

# 626
И Гери така понякога сама по гръб се върти,глава настрани.
Даже и в количката така и майка само се шашка и ме кара да я завъртам на една страна то спи детето ....@

От 16,30 като яде се опитва да заспи аха заспива и докато я оставим и се ококорва

# 627
[
Скрит текст:

Тоест сега като съм родила на 10ти да чакам майчинство на 30 в четвъртък така ли?  Защото не виждам нещо да се обработва, ти виждаш ли да ти пише че се обработва преди да го пуснат, демек както с болничните както се виждат че се обработват?

Да, то сега е пак болничен, от болницата където сме раждали. Само че работодателят ти има срок до 10ти юни да го подаде към НОИ, ако не виждаш нищо може би е заради това. При мен се вижда, че се обработва в момента.

# 628
Момичета, изоставам.
Честито на всички нови мами, с пожелание за здрави бебчета!
На неродилите им казвам да стискат зъби и пожелавам леко раждане.

Нас днес ни изписаха и сме си вкъщи! Адаптираме се с Вики и съм в голям стрес. Утре ще дойде педиатърката и ще в заливам с въпроси.
Как спят бебчетата? В родилното ми ксзаха да я оставям на една страна и да я сменям на всяко хранене. Колко време трябва да продължи това, кога да я оставям по гръб?

С кърменето имам драми, кърма имам, но гърдите са ми огромни и трудно се справям със засукването. С протекторите тръгва, но трудно ги държа и тях и гърдата и малката. ММ отиде да купува помпа и ще почна да се цедя и да давам кърма в шише.

Винаги са на една страна,защото понякога се задавят ,не се плашете ,на няколко пъти ми се случва,обръща се детето надолу с главата ,като ръката ви разбира се е под нея и потупвате по гръбчето с другата ръка.
Сменяй позициите всеки път да ,веднъж на ляво,другият път на дясно
По гръб не е препоръчително да се поставя (главата не трябва да е така)още ,и моята се обръща сама,но за целта застопоряваме под вратлето и тялото с пеленка или одеалцето и не може да се върти толкова
Със засукването е трудно в началото ,защото още не сте свикнали и се нагаждате още.Гърдите ще ти стават по -добре ,ако я слагаш ,връзката ще ви се засилва и детето ще задобрява с всяко кърмене ,ние вече свиквахме ,а аз бях с плоски зърна ,които с много търпение и помощта и на помпата ,изтегляния -оформих.Детето ми е с къса юздичка и огромен зор ми е било ,да я науча ,сега е като смукач ,просто беше: тя реве ,аз с търпение пак ,като бургер подавам зърното и ареолата.И така часове наред ,цял ден и по цяла нощ.
За тази къса юздичка тези дни ще обсъдя с педиатър кога и какво ще предприемем..
Обаче гърдите ми се оправят най-много чрез нея ,защото по -добра помпа няма от бебока ,най-хубаво теглят млякото самите те
За спокойствие няма да казвам,че и аз ревах в началото и се напрягат с това кърмене,но е важно да запазим самообладание ,че и те стават още по-нервни и ревящи
Масажи също прави да се предпазиш от запушени канали
С протектори аз лично не мисля,че ми е окей ,много лесно може да изпусне вакуума и да изтече от страни ,също това постоянно държане ни изнервяше и двете
Пробвах и чико и филипс авент ,най си е хубаво без протектори

Аз нямам достатъчно мляко и лекар ме видя,и сме на смесено хранене и май така ке си останем,но поне съм доволна,че кърмя ,и ,каквото има от мен всичко изяжда.☺️☺️

Нямам опит толкова ,на мен е първо детнце ,но аз мисля,че е най-добре на гърда ,и после ще си доволна много ,първите седмици е зор,а като свикне ще ви носи удоволствие и на двете
И да ревем и ние файда няма ,те си плачат ,нормално бебета ,просто търпение и упоритост и ще видиш как ще стане

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 21:37 от Mims1900

# 629
[
Скрит текст:

Тоест сега като съм родила на 10ти да чакам майчинство на 30 в четвъртък така ли?  Защото не виждам нещо да се обработва, ти виждаш ли да ти пише че се обработва преди да го пуснат, демек както с болничните както се виждат че се обработват?

Да, то сега е пак болничен, от болницата където сме раждали. Само че работодателят ти има срок до 10ти юни да го подаде към НОИ, ако не виждаш нищо може би е заради това. При мен се вижда, че се обработва в момента.
Ясно много благодаря за отговора

Общи условия

Активация на акаунт