Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 34 909
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Задължителен ли е прегледът от педиатър вкъщи след изписването и ако да, колко време след това се прави?

Аз реших да запиша бебето в Поликниника България, където самото записване става след издаден акт за раждане и ЕГН.

# 631
Аз се обадих няколко дни след изписването исках да се адаптирам с двете,но в рамките на седмица вс.
Някои лл не идват,някои викат направо в болницата.
Както се уговорите

# 632
Моята нещо много взе да обича да я люшкам на ръце и все иска да я дундуркам ,ще я слагам на люлката ,много обича 😄Но гледам да не е повече от 5 -10 мин за сега (на люлката)
Много се успокоява иначе от това люлеене
Знам,че не е хубаво на ръце да ги свикваме все така ми повтарят, после за нас щяло да е трудно, и че ще искат постоянно,обаче ,като ти е вариант да има мир и спокойствие вкъщи го предпочиташ

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 21:28 от Mims1900

# 633
Задължителен ли е прегледът от педиатър вкъщи след изписването и ако да, колко време след това се прави?

Аз реших да запиша бебето в Поликниника България, където самото записване става след издаден акт за раждане и ЕГН.

Не е задължителен, някои педиатри не идват. Там, където сте го записали, ще ви кажат как си действат.

# 634
О и моята така много хитрички ....сега лежим на спалнята двете на страни една към друга😇

# 635
  • Пловдив
Безопасната позиция за сън се счита, че е по гръб с главичка настрани. Ето една брошура по темата https://www.nichd.nih.gov/sites/default/files/2023-01/STS_2022_B … tFuZJbzhGOYHtrMIQ
Борис гледам да го поставям с главичка в различни посоки, но той си има предпочитания на дясно и често променя положението. Често се опитва и да се завърта леко настрани сам. Иначе има лек рефлукс, но нито веднъж не ми се е задавял като спи по гръб. Изтича си върнатото мляко. Анатомично също е обяснено защо е безопасно така в брошурата.

За дондуркането и разнасянето нямам изобщо против. И двете ми деца са гушкани много, колкото имат нужда. Съдейки по баткото изобщо не съм го повредила - резултатът е самостоятелно дете от съвсем малък, което знае че съм насреща винаги, когато има нужда. За миг не съм съжалила, че не съм послушала съвети от рода “ще го научиш на ръце”. Бебетата (и децата) имат нужда от любов и сигурност, за да се чувстват уверени и спокойни.

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 18:50 от Karina*

# 636
JustLinn, правилно ли поставяш протектора? Аз в началото не знаех, че си има определен начин на поставяне и също постоянно го държах. След като започнах да го слагам по този начин спряха да ми падат и няма нужда да ги държа. На мен най-удобно ми е в поза футболна топка върху възглавницата за кърмене да държа малчо. Успех и бързо да се адаптирате вкъщи към новото ежедневие! ❤️
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 19:19 от zoya.

# 637
Аз имам въпрос към мамитата, които са били разделени за известно време с бебчовците си. Как се процедира с кърменето тогава? Първо се стимулират гърдите с помпа и после се изцежда ли? Ама кога е моментът за това изцеждане? Тези неща не мога да ги разбера и ще съм благодарна, ак оми кажете какво трябва да се прави и в каква последователност.

Тъй като имаше вероятност да остане малкия в болницата а аз да трябва да се прибера попитах консултантката и тя ми каза да цедя и замразявам издържа до 6 месеца

# 638
И аз така мисля ,аз също много обичам да си я гушкам ,изобщо не слушам никой ,винаги ,като има нужда мама е на среща ♥️
Моята се случи няколко пъти в леглото да се задави и си изкарах акъла
Винаги я слагам на ляво или дясно ,така ми казаха и в родилното ,тя иска иначе да се върти и успява та я подпираме с пеленката 😄😄😄

# 639
  • София
За Витамин К на нашата епикриза пише да се сложи на 30 ден две капки.
И на мен ми казаха още в болницата главичката да е на една страна. Като редувам ляво и дясно.

# 640
Тук е абсолютно забранено да се слага на една страна,тъй като може да се обърне по корем и да се задуши.Безопаснат поза за сън е по гръб и с главичка настрани.

# 641
О, Зоя! Благодаря!
Нв съм го поставяла правилно и със сигурност ще пробвам по описаният начин.

# 642
  • Пловдив
За Витамин К на нашата епикриза пише да се сложи на 30 ден две капки.
И на мен ми казаха още в болницата главичката да е на една страна. Като редувам ляво и дясно.

Преди Ка-Вит се даваше по 2 капки. Хубаво е да уточниш дозата с педиатъра, защото мисля, че вече има само К1 на Омега Вита.
Повече информация по темата от д-р Бояна Петкова - https://www.facebook.com/share/wpJUdbW3c2p5HUGJ/?mibextid=WC7FNe

# 643
В Бг няма такава забрана в болниците ,на една страна ги слагат,при мен също.И по гръб не е проблем, просто моето не успява да си държи главата така
Моята понеже изплюва мляко понякога и се на няколко пъти случва задавяне в самото легълце ,което е опасно ,ако главичката на детето не е на страни,а когато е по гръб не може да си задържи главата просто на страни  и я обръща сама
Но на мен ,като ми изкара акъла и съм си голямо шубе аз...

# 644
Ако ги намокриш с вода също прилепват много по-добре + описаното от Зоя Simple Smile
О, Зоя! Благодаря!
Нв съм го поставяла правилно и със сигурност ще пробвам по описаният начин.

Общи условия

Активация на акаунт