Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 34 897
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
И на мен ми е голяма дилема това с позата. В болницата, в която раждах и двете деца, ги слагаха настрани и ги подпираха. В неонатологията на Токуда бяха по гръб. Първото дете не понасяше да лежи по гръб, много се разстройваше и съм я подпирала. Но нямам опит с повръщане/ връщане на мляко, не се е случвало при нито една от двете. И сега с новия човек ще го мисля и преценявам движение май, иначе и аз знам препоръките, че са за гръб.

# 646
И на мен ми е голяма дилема това с позата. В болницата, в която раждах и двете деца, ги слагаха настрани и ги подпираха. В неонатологията на Токуда бяха по гръб. Първото дете не понасяше да лежи по гръб, много се разстройваше и съм я подпирала. Но нямам опит с повръщане/ връщане на мляко, не се е случвало при нито една от двете. И сега с новия човек ще го мисля и преценявам движение май, иначе и аз знам препоръките, че са за гръб.

Ох не знам и аз,и мен много неща ме притесняват ,и защото ми е и за първи път,що така се задавя понякога , и по двата начина ги слагат в детските стаи
И аз я подпирам винаги да не може много да мърда ,че и мен ме е страх
Иначе главата трябва ,ако я сложа моята по гръб някак да я подпирам да не може да мърда ,щото тя цялата глава си извърта и в един момент не е на страна

Кой както му е удобно спрямо бебока си се нагласят нещата
Иначе вашите бебенца усмихват ли се на сън 😄😄😄

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 21:29 от Mims1900

# 647
  • Пловдив
То точно позицията е главата да си застава наляво/надясно, но самото тяло е по гръб. Снимката на първата страница - https://naninanibebe.com/wp-content/uploads/2022/10/bezopasen-sa … za-moeto-bebe.pdf

# 648
За миг не съм съжалила, че не съм послушала съвети от рода “ще го научиш на ръце”.
Ох, любимо ми е!
В началото се впрягах и се обяснявах, как ми е важно бебето ми да ми има доверие и да знае, че дъм винаги при него, когато има нужда. Обаче след като ме взеха на подигравка и баби и дядовци започнаха да ми обясняват как едва ли не 10 дневното ми бебе ме манипулира и плаче нарочно, за да го взема на ръце, реших, че е кауза пердута да навлизам в спорове с това поколение, което знае всичко за отглеждането на деца, защото "аз съм отгледала две деца и два внука" и "ти ще видиш като порасне малко, няма да мислиш така". Започнах просто да казвам "Окей", гушкайки си бебето.

Усмихва се бебока на сън, даже май се смее, днес го чух и направо щях да се напикая от кеф 😁 нямам търпение да започне и буден да се хили ❤️

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 22:11 от pauly

# 649
Да ,знам я позицията ,и по двата начина ги поставят ,виждала съм по -често другата позиция (тяло и главичка на страни) по детските стаи ,като съм била ,с подпиране,и за това споделих
Нагласям се спрямо бебчето си ,така е най-добре честно казано ,моята си мести главата ,често се дави и не става при нас

Паули +1 Никой не слушам и аз ,освен майчиният си инстинкт ,знам аз кое е най-добро за бебето ми ,не ми е приятно да ми се месят,вярно е и те са отгледали деца,уважавам ги хората ,но съвсем други поколения и времена сме

# 650
От онзи ден забелязах,че и моето дете се усмихва.Понякога пуска едни леки усмивки,много е сладък Heart Eyes
Обаче хич не обича да се къпе.Реве яко,направо незнам.Като стане време за миене на дупето ми става лошо Confused

# 651
От онзи ден забелязах,че и моето дете се усмихва.Понякога пуска едни леки усмивки,много е сладък Heart Eyes
Обаче хич не обича да се къпе.Реве яко,направо незнам.Като стане време за миене на дупето ми става лошо Confused
Ох, милото ,и моята се хили понякога ,много е сладко ♥️
Ти на чешмата ли го къпеш

На моята пък не и е любимо обличането на дрехите 😄И като сменям памперса все ме рита,някой път и в операцията ме шутира 😂

# 652
Да,на мивката го изкъпахме.Пъпчето се намокри,уж го пазехме,дано не стане нещо.
Много бързо трябва да се действа,къпане,обличане,мазането с кремове,лосиони.Абе 100 неща за има няма пет минути.Само за да реве по-малко Grinning

# 653
Много бързо трябва да се действа,къпане,обличане,мазането с кремове,лосиони.Абе 100 неща за има няма пет минути.Само за да реве по-малко Grinning

Нищо му няма ,само го обработи и готово
Със спирт
Аз препоръчвам Цителиум,много бързо падна с двете комбинация
Да ,обаче се свиква процедурата и все по-бързи ще ставате😄😂

# 654
Да да точно сто и с рев на главата ми блокирм😁😁😁
Обича само да й сушим косата с кърпа,голям кеф..каката не обичаше изобщо да я пипат по главата 🫢
Сега е времето за гушкане❤️ ...малки са имат нужда... растат толкова бързо и после няма да ни искат.
Манипулират как пък не.

И аз препоръчвам спрейчето,основно го взех защото я пръскаха в болницата,а там кървеше два пъти.

Някой питаше къде се намира "родени през"
Пускам линк
https://m.bg-mamma.com/?board=585

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 22:57 от Mimi9999

# 655
Покрай бебчо и всякакви желани и нежелани съвети "гледай си работата" ми стана любима фраза и хич не ми дреме кой стои пред мен. 😀 Наслушах се на какви ли не глупости от рода на "сложи му ножица под възглавницата, за да не сънува кошмари и да не се стряска", "слагай му сол във водата като го къпеш" или пък "обърни го три пъти с главата надолу за успокояване при колики".. пълен абсурд. 😀 "Остави го да си реве, той ще се измори и ще се успокои" е другото, което чувам най-често след това за гушкането. Ходи обясни, че едно такова малко бебе все още не знае как да се самоуспокоява и да си регулира емоциите. По този начин само ще увредиш връзката си с него, а то трябва да знае, че мама винаги е насреща.

# 656
И аз се оплаквам от бабите и дядовците ,май повече бабите дразнят
Плюс още нещо да се оплача😂
Тормози ме един нахалник,нагъл хемороид ,не иска да се маха ,ужасно болиии ,от днес пак се появи и направо е нетърпимо 😭😭😂😄Мажа го с някакви мазила ,дано се махне,че ми писна
Много е неприятно,и през бста ме тормозиха, този път е външен пак и е ужасно болезнено
Кво да взема вече нз и аз ,кажете нещо,което наистина помага

# 657
"Остави го да си реве, той ще се измори и ще се успокои" е другото, което чувам най-често след това за гушкането. Ходи обясни, че едно такова малко бебе все още не знае как да се самоуспокоява и да си регулира емоциите. По този начин само ще увредиш връзката си с него, а то трябва да знае, че мама винаги е насреща.
Ох, другото ми любимо! Полудявам при такива реплики! В деня на изписването, когато се прибрахме и всички започнаха да ходят след мен от стая в стая и да ми дават съвети, а аз много се сринах емоционално - току-що съм се прибрала, не мога да се ориентирам кое къде ми е, изобщо аз къде се намирам и всички идват да ми говорят как трябва да си почивам, а бебето "ще плаче, ще плаче, пък ще заспи" Разкрещях се как ненавиждам непоискани съвети и изгоних двете баби от стаята, останах си сама с бебето и започнах да рева с глас. Хората нямат никакво усещане понякога.

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 23:25 от pauly

# 658
Мими, аз преди години имах хемороиди, Масту и Прокто Гливенол ползвах, както едни мокри кърпи за след тоалетна, обаче не им помня името. Нещо с Р беше, сини на цвят.

Аз за щастие не получавам такива акъли, даже майка ми ми каза "Радвай се, че си си сама с мъжа си и ще си правиш всичко, както ти искаш, защото едно време ние не можехме..." Много ми стана гадно, представих си как човек е в емоционална дупка, защото не осъзнава какво му се случва, а някакви бабички ти се качват на главата с техните тъпотии.

# 659
В болницата докато бях,през нощта бебетата плачеха и явно никой не им обръщаше внимание.Винаги имаше по едно,което плаче и все се питах дали е моето.Идеше ми да отида и да ги гушна всичките.Много ми беше жал,неможех да спя.Май ги учат да не ядат през нощта ли,незнам.Но аз немога да си представя бебето ми да плаче цяла нощ и аз да не го гушна

Общи условия

Активация на акаунт