Нарцистична майка!

• 14 778
  • 307
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Дразни ме, че винаги носят по куфар дрехи, които не обличат на място, но и аз правех така като млада и мисля, че ще отмине.
Да ти кажа - не отминава, аз го правя и на 40+.

Оправянето на багаж, прането, изключителното приготвяне на храна не са признаци за нарцисизъм, съжалявам.
Да караш все някой друг да върши нещо, което си е твое задължение, като да си приготвиш багажа за собственото пътуване, за мен е признак.

# 256
  • София
Както и обратното - винаги да вършиш нещо за някого, за да го поставиш в подчинение. И да се сърдиш, когато този човек започне да си върши нещата сам. Или да му намираш кусури на нещо, което е свършил сам.

# 257
  • София
Наизуст да се говори е много лесно. Нарцистичната майка е родител, т.е. част от детето и неговото формиране. Трябва много, много работа, за да се преодолее подобна история, или поне донякъде. Нищо общо с оправянето на багаж, уви.

# 258
Както и обратното - винаги да вършиш нещо за някого, за да го поставиш в подчинение. И да се сърдиш, когато този човек започне да си върши нещата сам. Или да му намираш кусури на нещо, което е свършил сам.

Ами тя майка ми това прави: аз не искам помощ за детето и тя вече си прави планове какще го гледа 😃
Без да я моля.

Ходя и на психиатър и имам явно съмнение за borderline, макар и леко да е при мен.

Това явно е последица от трудното ми детство и лошото отношение с нея: не се ценя себе си, понякога се мразя даже, непрекъснато искам да съм перфектна, не си поставям граници и най вече не мога да се откъсна от нея.

Мисля че това за жалост не прави нещата по лесни.

# 259

Ами тя майка ми това прави: аз не искам помощ за детето и тя вече си прави планове какще го гледа 😃
Без да я моля.

Ходя и на психиатър и имам явно съмнение за borderline, макар и леко да е при мен.

Това явно е последица от трудното ми детство и лошото отношение с нея: не се ценя себе си, понякога се мразя даже, непрекъснато искам да съм перфектна, не си поставям граници и най вече не мога да се откъсна от нея.

Мисля че това за жалост не прави нещата по лесни.

Осъзнай, че перфиктно няма, това е твое изкривяване. За теб перфектно, за другите не.

# 260

Много точно казано, цялата тази намеса, и уж услуги,  под една или друга форма, включително с багажа, е за да може нарцисистът да  подхранва за себе си илюзията, че контролира хора и неща, че тези същите зависят от него....следователно да се чувства значим, т.е. да запълва дълбоката вътрешна пустота, характерна за хората с тази девиация. А тази пустота няма наяждане, никога няма да бъде запълнена.

Намесих се малко късно,  но прочетох темата с голям интерес.

# 261
Оффф момичета, през нощта е и просто се събудих защото супер много се дразня. Видяхме се с майка и тя пак си продължава с нейното.

Вече иска да контролира не само какво правя в свободното си време а и как се обличам. Трябвало да се обличам като баба защото така трябвало за бременни жени. И дори ми купува някви ролки дето изобщо не ми харесват (супер широки).
Сега ще седи един месец в Австрия и вече ми трови нервите. Сега с облеклото иска да се налага.

# 262
  • Пловдив
А, на теб ти харесва така. И обичаш да си в ролята на жертва, предполагам за да имаш от какво да се оплакваш. И така ще възпиташ и детето си.

# 263
А, на теб ти харесва така. И обичаш да си в ролята на жертва, предполагам за да имаш от какво да се оплакваш. И така ще възпиташ и детето си.

Кажете ми какво да направя ? Казвам и Един път, казвам 2 после 3 пъти, тя граници не приема. Пак си знае нейното и продължава да се налага

# 264
  • Пловдив

Кажете ми какво да направя ? Казвам и Един път, казвам 2 после 3 пъти, тя граници не приема. Пак си знае нейното и продължава да се налага
?!?!?!?!?!?!!?!?!?! НЕ знам колко пъти се написа - отрежи я. Край. Приключи. Ако толкова държиш да имаш някакъв контакт с нея, да я знаеш жива или умряла е си определи един ден, примерно понеделник вечер за телефонен разговор. И си определи продължителност на разговора, примерно между 15 и 20 минути.

Но пак казвам - на теб ти харесва.

# 265
  • София
Не й харесва, сварена жаба е.

Сега ще седи един месец в Австрия и вече ми трови нервите.
Има ли при кого да се прибереш в България за този един месец, ако не ходиш на работа?

# 266
Не й харесва, сварена жаба е.

Сега ще седи един месец в Австрия и вече ми трови нервите.
Има ли при кого да се прибереш в България за този един месец, ако не ходиш на работа?

За жалост в България няма къде да се прибера. Дома ми е в Австрия. Не ходя вече на работа и тя много добре го знае това и се възползва непрекъснато да се виждаме.

И изобщо не ми харесва. Просто не мога да се отърва от нея.
Правила съм опити не веднъж да я режа и то почва едно тръшкане, заплашване, реване, обиждане (и то доста по клошарски) и тн. И аЗ не успявам да издържа за жалост.

# 267

?!?!?!?!?!?!!?!?!?! НЕ знам колко пъти се написа - отрежи я. Край. Приключи. Ако толкова държиш да имаш някакъв контакт с нея, да я знаеш жива или умряла е си определи един ден, примерно понеделник вечер за телефонен разговор. И си определи продължителност на разговора, примерно между 15 и 20 минути.

+1
Naixi,   моите родители непоканени няма да дойдат защото може и да не ги пусна. Говоря си с тях веднъж седмично и това стига защото при всеки разговор ме обиждат и унижават. Вече и в България отбягвам да си ходя защото почивката ми у дома се превръща в ад.
Не разбирам защо й обръщаш чак такова внимание? Щяла да прави циркове? Голяма работа. Викаш полиция и втори път няма да дойде нито да ти се обади.

# 268
Лошото е, че ще побъркате и детето. Мрън, мрън, мрън, горката аз. Не че не можеш, НЕ ИСКАШ да я отрежеш.

# 269

+1
Naixi,   моите родители непоканени няма да дойдат защото може и да не ги пусна. Говоря си с тях веднъж седмично и това стига защото при всеки разговор ме обиждат и унижават. Вече и в България отбягвам да си ходя защото почивката ми у дома се превръща в ад.
Не разбирам защо й обръщаш чак такова внимание? Щяла да прави циркове? Голяма работа. Викаш полиция и втори път няма да дойде нито да ти се обади.

Родителите ти са в България. Моята за жалост си е при мен в Австрия сега. И настоява през 2-3 дни да се виждаме. Тя работно място от както аз съм се родила няма, приятели няма и мъж няма.  Оставям само аз с която се занимава.
И аз вече не работя и вече не знам какво да измислям за да не трябва да се виждам с нея.
Имам у заболяване: borderline което преди няколко седмици излезе наяве. Това е със сигурност вследствие на нейния тормоз. То колко години вече

Общи условия

Активация на акаунт