За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 528
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Писала съм и преди как след посоляване със щедра ръка 2-3 пъти бях постигнала наситен разтвор и сиренето изплува, но бързах и не се впечатлих. Вечерта ММ се възмути, че горчало от сол... защо ли. После го изкисвах.

# 46
Здравейте. Моля за идеи за сос за равиоли, който обаче да има максимално количество зеленчуци, по възможност по-замаскирани (защото едното дете ги отделя и не ги яде, ако са на парчета). Нещо друго, освен доматен сос, дали има?

# 47
  • Sofia
Здравейте. Моля за идеи за сос за равиоли, който обаче да има максимално количество зеленчуци, по възможност по-замаскирани (защото едното дете ги отделя и не ги яде, ако са на парчета). Нещо друго, освен доматен сос, дали има?
За мен равиолите са  стархотни с маслен сос, с портокалов... Simple Smile  То зависи и каква е плънката им. Зеленчуков сос не е обичаен, но пък ползвайте  любимите си и  пасирани като сос.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 20:46 от Morena

# 48
Сметаната на Пейч и аз я ползвам, но скоро не съм.
Най-често ползвам Президент, то затова и ММ обикаля, ама ще го пращам вече в Лидъл.
Рошличка, тази 30 % от Лидъл животинска ли е или някакъв заместител, че не мога да видя от опаковката? Пише "крем", което малко ме кара да се усъмня за какво точно става дума. 

# 49
  • Варна
  Каквито искате зеленчуци, леко задушени, сварени или печени, подправки и пасирайте до гладък сос. И моят бе злояд , но на пюре нищо не разпознаваше. Simple Smile

# 50
Може да задушиш морков, лук, чушка, домат заедно, евентуално към тях да се добавят или да се направят отделно патладжан, тиквичка, целина, спанак, магданоз, и да ръснеш малко сирене отгоре да ги скрие. В плънката може също да скриеш зеленчука.

# 51
  • Sofia
Сметаната на Пейч и аз я ползвам, но скоро не съм.
Най-често ползвам Президент, то затова и ММ обикаля, ама ще го пращам вече в Лидъл.
Рошличка, тази 30 % от Лидъл животинска ли е или някакъв заместител, че не мога да видя от опаковката? Пише "крем", което малко ме кара да се усъмня за какво точно става дума. 
Остави "крема", виж кравата. Simple Smile  И тази, и 36% са животински.   Само на Милбона 22% не знам каква е.  Тези три вида са.

# 52
  • In transit
Морена, 22% сметана за готвене на Лидл също е животинска.

# 53
  • Sofia
Благодаря, Мики! Simple Smile

# 54
Благодаря, дами!
Аз на Пилос  веднъж вземах заквасена сметана, не я харесах и нищо друго на марката не повторих. По принцип хранителни от Лидъл почти не вземам и затова така съм изостанала...та си тормозя и мъжа.

# 55
Търся рецепта за баница със сирене. Да е пухкава, да има добър търговски вид. Трябва ми за домашното парти по повод абитуриентския бал на щерката в деня на бала. Няма да отговарям и благодаря по отделно на всеки, който си направи труда да ми помогне, (признавам си, времето ми е кът тези дни), но ще изчета всяка една рецепта, за да избера тази, която ще направя. Flowers Hibiscus

# 56
  • София
Препоръчвам ти тази, става уникално вкусна:

Баница на пури със сметана и сирене

# 57
mariat, моите предложения
1. Триъгълни банички по рецепта на Ваня Джорджевич.
Аз ги правя с 400гр кори, продуктите за намазване намалявам наполовина, защото остава много.

https://privanya.blogspot.com/2019/06/blog-post_23.html?m=1

2. Баница по рецепта на една позната. Правя я за нова година, за закуска, става пухкава, хубава е и на другия ден.
Ще дам рецептата в скрит текст.
Скрит текст:
  Продукти : 400гр кори за баница, 500гр кисело мляко, на върха на ножа хлебна сода, 4 яйца, малко повече от 1/2 ч.ч. олио, сирене.
Приготвяне: разстилат се корите и всяка се ръси със сирене. Набират се (да стане като цвете), подреждат се в намаслена тава. От другите продукти се прави поливка, изсипва се върху корите. Оставя се да почива 10 минути, в това време се загрява фурната. Пече се. Наръсва се с вода и се обръща върху две купички, докато изстине.
Скрит текст:

# 58
Нещо като тутманик е моята любима рецепта. От бабата на втория ми баща я знам.

3 яйца
2 чаши лимонада
1 пакетче прясна ма и вода за разтварянето ѝ + 1 ч.л. захар
1 с.л. сол
брашно, до много меко тесто (около 1 кг)

Плънка:
4 яйца
сирене
малко чубрица

Тестото се обърква с вилица първо, после на ръка. Лепне доста, но трябва да е меко. Втасва. Разделя се на 4 части, които се разстилат с ръка (стават дупки, но не се изисква да е плътен блат така или иначе) върху обилно намазнена повърхност. Отгоре се слага още олио, плънка и следващ пласт. Навиват се на руло от двете страни към центъра, после се усуква и или се реже и слагат фитилите в намазнена тава, или се къса на топки, или както се реши. Форми не търпи, разлива се. Втасва за кратко и се пече на 180° на малко по-долно ниво от средното.
Тавата да е дълбока,.

# 59
  • In transit
Мари, моите предложения сочна и пухкава баница:
Гибаница

Сръбски банички със сирене и грис

Пухкава баница

Общи условия

Активация на акаунт