За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 528
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 20 726
Писала съм и преди как след посоляване със щедра ръка 2-3 пъти бях постигнала наситен разтвор и сиренето изплува, но бързах и не се впечатлих. Вечерта ММ се възмути, че горчало от сол... защо ли. После го изкисвах.

# 46
  • Мнения: 3 403
Здравейте. Моля за идеи за сос за равиоли, който обаче да има максимално количество зеленчуци, по възможност по-замаскирани (защото едното дете ги отделя и не ги яде, ако са на парчета). Нещо друго, освен доматен сос, дали има?

# 47
  • Sofia
  • Мнения: 22 581
Здравейте. Моля за идеи за сос за равиоли, който обаче да има максимално количество зеленчуци, по възможност по-замаскирани (защото едното дете ги отделя и не ги яде, ако са на парчета). Нещо друго, освен доматен сос, дали има?
За мен равиолите са  стархотни с маслен сос, с портокалов... Simple Smile  То зависи и каква е плънката им. Зеленчуков сос не е обичаен, но пък ползвайте  любимите си и  пасирани като сос.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 20:46 от Morena

# 48
  • Мнения: 7 487
Сметаната на Пейч и аз я ползвам, но скоро не съм.
Най-често ползвам Президент, то затова и ММ обикаля, ама ще го пращам вече в Лидъл.
Рошличка, тази 30 % от Лидъл животинска ли е или някакъв заместител, че не мога да видя от опаковката? Пише "крем", което малко ме кара да се усъмня за какво точно става дума. 

# 49
  • Варна
  • Мнения: 2 180
Здравейте. Моля за идеи за сос за равиоли, който обаче да има максимално количество зеленчуци, по възможност по-замаскирани (защото едното дете ги отделя и не ги яде, ако са на парчета). Нещо друго, освен доматен сос, дали има?
  Каквито искате зеленчуци, леко задушени, сварени или печени, подправки и пасирайте до гладък сос. И моят бе злояд , но на пюре нищо не разпознаваше. Simple Smile

# 50
  • Мнения: 17 116
Здравейте. Моля за идеи за сос за равиоли, който обаче да има максимално количество зеленчуци, по възможност по-замаскирани (защото едното дете ги отделя и не ги яде, ако са на парчета). Нещо друго, освен доматен сос, дали има?
Може да задушиш морков, лук, чушка, домат заедно, евентуално към тях да се добавят или да се направят отделно патладжан, тиквичка, целина, спанак, магданоз, и да ръснеш малко сирене отгоре да ги скрие. В плънката може също да скриеш зеленчука.

# 51
  • Sofia
  • Мнения: 22 581
Сметаната на Пейч и аз я ползвам, но скоро не съм.
Най-често ползвам Президент, то затова и ММ обикаля, ама ще го пращам вече в Лидъл.
Рошличка, тази 30 % от Лидъл животинска ли е или някакъв заместител, че не мога да видя от опаковката? Пише "крем", което малко ме кара да се усъмня за какво точно става дума. 
Остави "крема", виж кравата. Simple Smile  И тази, и 36% са животински.   Само на Милбона 22% не знам каква е.  Тези три вида са.

# 52
  • In transit
  • Мнения: 14 225
Морена, 22% сметана за готвене на Лидл също е животинска.

# 53
  • Sofia
  • Мнения: 22 581
Благодаря, Мики! Simple Smile

# 54
  • Мнения: 7 487
Благодаря, дами!
Аз на Пилос  веднъж вземах заквасена сметана, не я харесах и нищо друго на марката не повторих. По принцип хранителни от Лидъл почти не вземам и затова така съм изостанала...та си тормозя и мъжа.

# 55
  • Мнения: 43 552
Търся рецепта за баница със сирене. Да е пухкава, да има добър търговски вид. Трябва ми за домашното парти по повод абитуриентския бал на щерката в деня на бала. Няма да отговарям и благодаря по отделно на всеки, който си направи труда да ми помогне, (признавам си, времето ми е кът тези дни), но ще изчета всяка една рецепта, за да избера тази, която ще направя. Flowers Hibiscus

# 56
  • София
  • Мнения: 12 705
Препоръчвам ти тази, става уникално вкусна:

Баница на пури със сметана и сирене

# 57
  • Мнения: 8 434
mariat, моите предложения
1. Триъгълни банички по рецепта на Ваня Джорджевич.
Аз ги правя с 400гр кори, продуктите за намазване намалявам наполовина, защото остава много.

https://privanya.blogspot.com/2019/06/blog-post_23.html?m=1

2. Баница по рецепта на една позната. Правя я за нова година, за закуска, става пухкава, хубава е и на другия ден.
Ще дам рецептата в скрит текст.
Скрит текст:
  Продукти : 400гр кори за баница, 500гр кисело мляко, на върха на ножа хлебна сода, 4 яйца, малко повече от 1/2 ч.ч. олио, сирене.
Приготвяне: разстилат се корите и всяка се ръси със сирене. Набират се (да стане като цвете), подреждат се в намаслена тава. От другите продукти се прави поливка, изсипва се върху корите. Оставя се да почива 10 минути, в това време се загрява фурната. Пече се. Наръсва се с вода и се обръща върху две купички, докато изстине.
Скрит текст:

# 58
  • Мнения: 3 403
Нещо като тутманик е моята любима рецепта. От бабата на втория ми баща я знам.

3 яйца
2 чаши лимонада
1 пакетче прясна ма и вода за разтварянето ѝ + 1 ч.л. захар
1 с.л. сол
брашно, до много меко тесто (около 1 кг)

Плънка:
4 яйца
сирене
малко чубрица

Тестото се обърква с вилица първо, после на ръка. Лепне доста, но трябва да е меко. Втасва. Разделя се на 4 части, които се разстилат с ръка (стават дупки, но не се изисква да е плътен блат така или иначе) върху обилно намазнена повърхност. Отгоре се слага още олио, плънка и следващ пласт. Навиват се на руло от двете страни към центъра, после се усуква и или се реже и слагат фитилите в намазнена тава, или се къса на топки, или както се реши. Форми не търпи, разлива се. Втасва за кратко и се пече на 180° на малко по-долно ниво от средното.
Тавата да е дълбока,.

# 59
  • In transit
  • Мнения: 14 225
Мари, моите предложения сочна и пухкава баница:
Гибаница

Сръбски банички със сирене и грис

Пухкава баница

Общи условия

Активация на акаунт