За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 890
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 11 012
И аз се зачудих на този зелен боб на над 30 градуса и тези гости в къщи на манджа ... По това време за мен гостито е на разходка на сладолед и в къщи макс 1 човек на бира и плодове или макс. салата.
Зелен боб като стане есен.

# 646
  • София
  • Мнения: 4 978
Имам синьо сирене и ми се иска да направя някакво ястие с пилешко месо ....дайте идеи ,може и сметана да има

# 647
  • Мнения: 10 777
Хич даже не ходя да питам, щом решавам (отговорно), че е добре продукта - ползвам го, ако се съмнявам - хвърлям.  Не съм имала проблеми, напротив - предоволни са. Simple Smile

и аз така - гледам продукта. ММ се е чудил, щото му е минал срока, но продуктът си е ок. особено консервите...кво им е. бурканите с домати, които затваряхме навреме, да не би да имаха срок на годност? когато спрях да слагам в манджите домати седяха сумати време. е, изядохме си ги с кеф.

# 648
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Скрит текст:
Имам синьо сирене и ми се иска да направя някакво ястие с пилешко месо ....дайте идеи ,може и сметана да има

Можеш да направиш тази рецепта. Вместо обикновено сирене - синьо сирене. Към всички продукти добави и 250 г накълцано на ситно пилешко месо.

# 649
# 650
  • Мнения: 5 170
Ботулиновият токсин не дава никакви признаци, че бурканът е развален. Няма мирис, няма променен цвят, нито нищо. Не знам как така смело ядете домашни и купени стари консерви. Като правим домашни, се изяждат до следващия сезон, най-много до година. Знам, че има хора, които си ядат по пет и повече години домашните консерви, но сроковете за годност не се слагат наизуст.

Чушки с изтекъл срок в чорба от зелен боб за гости... То бива бюджетна почерпка, ама по-добре само салата да бяха сложили. Точно сега е сезонът на зеления фасул, есента вече преминава или трябва да е замразен/консервиран.

# 651
  • Мнения: 10 777
то ако има такъв токсин - стара, нова, пак ще се натровиш. спорите се размножават и го произвеждат за дни. миене и по-дълга термична обработка, това е.

# 652
  • София
  • Мнения: 20 829
Сезонът на зеления фасул, но миналата неделя гледах 6 лв./кг. в Кауфланд.... егати бюджетното ядене, особено ако готвите по 2 кг наведнъж като мен. Е, вече сме с 1 възрастен по-малко, ще готвя само 1,5 кг Simple Smile

# 653
  • Мнения: 11 012
лятото освен на салата на друго не виждам как бих го яла този зелен боб.

# 654
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
Въпрос на вкус- аз пък го обичам на яхния, постен с добавка кисело мляко.

# 655
  • Мнения: 928
Въпрос на вкус- аз пък го обичам на яхния, постен с добавка кисело мляко.
И аз за яхнийка от първия нежен зелен боб, сготвен на мазнина и много магданоз, сервиран с кисело мляко и чесън, човек убивам. После лятото и есента като стане по-твърд и груб, не ща да го чувам Simple Smile

# 656
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
Има си сортове, които и до есента дават хубав боб. Даже и този с жълтите шушулки харесвам.

# 657
  • Мнения: 9 495
Аз повече го харесвам сега, отколкото от буркан,  или замразен.  И на салати не можем да живеем, готвя целогодишно. Така че е въпрос на вкус и глад.
Домашни консерви само домати  и сладка прекарвам до 3 години, всичко друго е до година. Но задължителното пльок да се чуе и свеж цвят, непроменен.

# 658
  • София
  • Мнения: 20 829
У нас няма такива филми - пуска се климатик и се яде всичко, особено тийнът. Преди няколко дни си поиска....винен кебап и достойно се справи с по-голямата част от него. Като знам как повечето на неговите години не ядат точно такива манджи....

# 659
  • Мнения: 11 012
тийн и бременност може да иамт подобни симптоматики Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт