За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 873
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • софия
Супичка от зелен/жълт фасул с много копър и магданоз - много обичаме всички вкъщи

# 661
  • София

Какво мога да добавя за да стане още по-хубаво ?

# 662
Гъби, броколи, мнооого малко царевица и след като смъкна от котлона бих настъргала кашкавал на всяка порция.
Бих махнала куркумата.
Морков на жулиени също ще е ок.

# 663
  • Варна
 Гъби.   Моркови. Чесън.   Simple Smile

# 664
Гъби, броколи и царевица?? Не от мен.

# 665
Гъби от мен, без копъра. Не бих махнала куркумата, тя и синьото сирене ще предадат достатъчно пикантен вкус, за да се търсят други добавки. Или горчица вместо нея. Имам подобна рецепта https://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_30.html?m=0

# 666
Аз задушавам в мултикукър почти до готовност пилешко месо на късчета, 2-3  глави стар лук, соев сос, подправки по избор за пилешко месо,малко сминдух може, прясна мащерка или суха, по желание зелена чушка сиврия на тънки ивици, но в повечето случаи без нея, малко масло. След това добавям течна сметана за готвене, млечна, 31 процента, пармезан или пекорино, но трябва да се внимава, да не стане солено, заради сирената, соевия сос и подправките. Слагала съм и малко шафранка за цвят, но не винаги.. Въпрос на предпочитание. Правила съм го и с микс от сирена, вкл.и синьо, но само с черен пипер и малко машерка.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 23:31 от Mery_Popi

# 667
Ако овалям тиквички в 50/50 брашно и царевично брашно и ги пека във фурна дали ще се получат добре? В рецептите навсякъде виждам, че се добавя и яйце, но се чудя без него дали ще се получат или ще станат много сухи?

# 668
Ако овалям тиквички в 50/50 брашно и царевично брашно и ги пека във фурна дали ще се получат добре? В рецептите навсякъде виждам, че се добавя и яйце, но се чудя без него дали ще се получат или ще станат много сухи?
Аз точно така ги и правя, понякога добавям и галета на око. Не слагам никога яйце и изобщо не са сухи, самите тиквички са достатъчно сочни. Пръскам ги или ги поливам със съвсем тънка струя олио или зехтин. Пека ги до златисто кафяво на вентилатор.

# 669
Кубратова а колко дебели ги режеш? Ако ги нарежа тънки като за гръцки ( с белачката)? Или за стандартни леко по-дебелички?

# 670
Кубратова а колко дебели ги режеш? Ако ги нарежа тънки като за гръцки ( с белачката)? Или за стандартни леко по-дебелички?
Около 1см долу горе, но ако ги нарежеш тънко, ще си имаш тиквички по гръцки просто - зависи как ги предпочитате, само трябва да ги печеш по-кратко време. Нарязвам ги, осолявам ги и ги оставям в гевгир около половин час, после ги топя в брашното и подреждам върху хартия с леко застъпване. Пека ги на предварително загрята фурна, 180 градуса около 40 минути.

# 671
Много благодаря! Ще се пробва 🤗

# 672
Сухи със сигурност трудно да станат, те толкова вода имат че долната страна която е легнала върху тавата може да остане влажна даже.
Ако имаш спрей с олио, напръскай панировката да се омасли леко, ще станат още по-добре.

# 673
  • In transit
Само в брашно ги овалвам съвсем леко и ги нареждам в тавата, леко застъпени. Отгоре ги поливам на тънка струя със зехтин и ги пека с вентилатор. Стават, като пържени, сочни и хрупкави. Ако искаш по-подробно описана рецептата.

# 674
  • София
Да добавя още две рецепти с тиквички на фурна
ДРЕБНИ ХАПКИ ОТ ТИКВИЧКИ НА ФУРНА

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/3.html
ТИКВИЧКИ С ГАЛЕТА НА ФУРНА

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_290.html
имам и още разни други тиквички

Общи условия

Активация на акаунт