За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 495
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз пък търся малотраен колбас който да не ми смърди на изгорели автомобилни гуми като го ям.

# 346
Мога да препоръчам колбаси, но цената им е доста над масовата.

Има ли сполучлива рецепта за сладолед, която да НЕ изисква машина, постоянно бъркане, кутия кондензирано мляко (не искам толкова захар!) и сурови яйца?

# 347
  • София
Мога да препоръчам колбаси, но цената им е доста над масовата.

Има ли сполучлива рецепта за сладолед, която да НЕ изисква машина, постоянно бъркане, кутия кондензирано мляко (не искам толкова захар!) и сурови яйца?

Бърз сладолед от една съставка

# 348
Здравейте,може ли да дадете изпитана рецепта за руло или кюфтета от тиквички?

# 349
  • Sofia
От какъвто и да е зеленчук - въпросният е настърган, посолен и отцеден + зелен лук, яйце/а, галета и подправки и други добавки по вкус.   От зеленолистни -  е същото само листните се бланшират, отцеждат и нарязват ситно.
Рулото е от същата тая смес - в тава с хартия за печене.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 20:29 от Morena

# 350
Здравейте, може ли лесен сос за паста, имам домати, крема сирене, червен лук...

# 351
Доматения сос за паста го правя със скилидка чесън, а не с лук. Запържен в зехтин за секунди чесън, наливам доматения сос и оставям да ври на умерен огън, докато се сгъсти. Сол на вкус, щипка пипер може, накрая пресен босилек. По подобен начин, но с добавка лук и червена чушка правя доматена крем-супа. Към края "застройвам" с течна сметана.

Крем сиренето не ми върви за паста Simple Smile Ама ако е нещо трошливо, може да си го добавите като обикновено сирене.

# 352
  • In transit

Заповядай, руло от тиквички без брашно. Плънката може да я промените по ваш вкус, ако желаете.

Velma125, Доматен сос с маслини за паста. Крема сиренето го объркайте с горещата паста и добавете доматения сос, става чуден кремообразен сос.

# 353
Крем сиренето не ми върви за паста Simple Smile 
Домати и маскарпоне е страхотен сос, с крема не е голяма разликата.

# 354
  • София
Благодаря на който каза за херингата в Кауфланд. моята беше миналата седмица от Билла, филе. Костиците наистина са като косъмчета, дори синът ми не ги усети, а той много пощи рибата. Но си е доста миризлива.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 16:08 от Cuckoo

# 355
  • София
Подлъгахме се , купихме ,,шунка"XXL, да бяхме взели хамбургски/телешки малотраен...
Обичайно  "шунка" и "шунка ХХL"  за съжаление не са едно и също. При XXL качеството е надолу...
Същото важи и за млякото
Прясно мляко на Верея от 2 л не е същото като това от 1л

# 356
  • София
Някъде виждали ли сте да се продава малц, видях че има в Зоя, а другаде?
Нещо ми е щукнало да правя бородински хляб, изобщо обичам черните влажни хлябове от всякакъв произход. То дали остана нещо да не обичам....

# 357
  • In transit
Някъде виждали ли сте да се продава малц, видях че има в Зоя, а другаде?
Нещо ми е щукнало да правя бородински хляб, изобщо обичам черните влажни хлябове от всякакъв произход. То дали остана нещо да не обичам....
Куку, малц (течен и сух за хляб) купувам от немския амазон. За черните влажни хлябове може да си направиш сместа, която придава характерния вкус, като смесиш петмез (или меласа от нар), течен малц и сироп от фурми. Самият течен малц няма определен вкус или аромат, даже не е сладък.

Мога да ти предложа рецептата за шведски ръжен хляб Кавринг, много е лесен и вкусен. Вкъщи младежите ме карат да го правя през седмица.  Grinning

# 358
  • София
http://trohichkaneostana.blogspot.com/2017/06/blog-post_19.html
Няколко пъти съм правила тази торта и страшно много се хареса у дома ,но ....крема става много рядък, и въпроса ми е дали може да сложа желатин за да стегне ?

# 359
Защо да не се прави доматения сос за паста с лук?
Точно с лук го правят италианците: лук, морков, дори стръкове целина, малко чесън, домати и вода от сварената паста.

Общи условия

Активация на акаунт