За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 469
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
  Както повечето млека от 3,5 до 5% масленост.

# 451
Имам запитване относно маслеността на козето мляко - някой знае ли колко процента е? Напоследък го предпочитам, но на кофичката не пише. Благодаря
Няма ли на него таблица с хранителните стойности?

# 452
Няма. Вземам на Бор Чвор.

# 453
На сайта им пише 3,2 процента, като гледам е един вид в кофичка. Но ми звучи много странно ако го няма това на опаковката...

# 454
Имам запитване относно маслеността на козето мляко - някой знае ли колко процента е? Напоследък го предпочитам, но на кофичката не пише. Благодаря
Аз знам, че е между 3 и 4% маслено. Сравнимо е с кравето мляко.
По отношение на маслеността на млякото веднъж гледах едно предаване “Часът на здравето” май в неделя го дават по Btv. Та доцент за жалост не помня името му каза, че млякото е добре да се консумира с такава масленост, каквато е. Всяко мляко, което е под 3 и над 3,5 % е обработвано (отнета му е или добавена масленост), което влияе негативно на неговата полезност.
Бях чела и една проучване, че всъщност козето мляко не е по-мазно от кравето, по полезност са идентични, различават се по количеството млечна мазнина и имат различно количество късоверижни мастни киселини. За това козето мляко е по-лесно поносимо от организма.

# 455
Как може едно съвсем обикновено картофено пюре да стане по-  така? Към съвсем простички вратни пържоли го планувам, та ми се искаше поне в него малко фантазия да се вложи...

# 456
50% картофи и 50% масло ще направят пюрето на мус. Така ни го презентираха в хвален ресторант.

# 457
А какво разбираш под "по-така"? Искаш просто да си сигурна че пюрето е вкусно и "на ниво" или търсиш да го разнообразиш да не е "просто" картофено пюре? Че това са две различни неща и различни съвети ще получиш.
Със зелени подправки съм срещала някъде рецепта, ако харесвате такива вкусове потърси картофено пюре с билки.

# 458
  • In transit
Как може едно съвсем обикновено картофено пюре да стане по-  така? Към съвсем простички вратни пържоли го планувам, та ми се искаше поне в него малко фантазия да се вложи...
Сложи му сметана, вместо мляко и малко подправки.

# 459
Аз харесвам малко хрупкав лук върху пюрето (от този за хот дог)

# 460
Малко настърган трюфел става супер. Ако няма, може и нарязан на ситно зелен лук.

# 461
Правила съм с настъргани кис краставици, с гъби, печен чесън, със сладък картоф смесен, с топено сирене. За разнообразяване.  Винаги с масло, прясно мляко, или сметана.

# 462
Аз съм слагала сол, масло, мляко, чесън на прах и малко пармезан, ако съм имала подръка. Пробвала съм и с кафяво масло - пак беше вкусно.

# 463
mariat с толкова много масло и малко да изстине и ще ти се наложи да го режеш с ножа. Аз слагам малко масло , хубаво прясно мляко, морска сол, черен пипер и картофите топли за да поемат подправките. Зеленини като пресен лук или магданоз само поръсени отгоре. Не бих разбъркала вътре. Това е моето.  Днес правиx картофено пюре Simple Smile

# 464
И аз си правя класическо картофено пюре с масло и прясно мляко, а допълнителна гарнитура сервирам отделно в чинията - задушени гъби, моркови, броколи, някакъв сос, аспержи...
И тук му е мястото да си призная, че сигурно на 5-6 празника съм сервирала на гости (приятели) броколи, а повечето от тях не ги обичали Simple Smile
Чак преди месец успях да разбера - изяждаха ги, значи са поне възпитани Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 00:07 от Кубратова

Общи условия

Активация на акаунт