Ваксини извън задължителния ИК

• 12 320
  • 503
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Как се купуват тези ваксини от Гърция? Не трябва ли да има определени условия при транспортиране? Най-малкото определена температура.
Трябва. Аз затова предпочитам да я поръчам през Промахон, защото те имат опит с транспорта.
Иначе съм се осмелявала да пренасям ваксини само от аптеката до вкъщи (хладилника) и от нас до педиатъра. Слагам ги в хладилни чанти с охладители.

# 166
  • София
От аптеката в Гърция са дали транспортна стиропорена кутия с охладител вътре, така, че не е имало проблем.

# 167
От аптеката в Гърция са дали транспортна стиропорена кутия с охладител вътре, така, че не е имало проблем.

Това не звучи никак добре. Изобщо не може да се гарантира температурата, а дали е имало проблем, трудно може да се каже.
Дано официалният транспорт да е по-добър.

# 168
  • София
Защо да не звучи добре, за 4 часа няма какво да се случи, все пак ваксината не изисква да се държи във фризер, стиропорената кутия или малка изолирана чанта със замразен охладител вътре са напълно достатъчни, едва ли Спиди ще достави ваксината от аптека Промахон по друг начин, освен ако нямат хладилна чанта, но после като се предаде на местния куриер в буса се съмнявам там да има.

# 169
  • Sofia
Аз доколкото знам Промахон си имат собствен транспорт (или поне не е Спиди или Еконт) и доставят само до офис.

# 170
  • София
Не съм поръчвала от тях честно казано, преди време щях да поръчвам прогестерон и бях чела мнения, че доставят със Спиди и Еконт.
Това пише в сайта им:
https://www.aptekapromahon.com/shippinginfo.html+3

# 171
  • Sofia
Да, и аз съм поръчвала Клексан от тях и пристигна с една от двете фирми (Спиди или Еконт, не си спомням).
Но когато изпращат ваксини ги слагат в хладилни кутии и се доставят само до офис на друг куриер (май са точно тези ACS).

# 172
Ох, докторът отложи за по-натам. Стискайте палци да са здрави след майските празници. Записахме час за тогава.

Детето е с възпалено ухо и на АБ Sad Ще го пие до 10.05, а часът за ваксина е на 8.05... Да го отказвам, нали?

# 173
Ох, докторът отложи за по-натам. Стискайте палци да са здрави след майските празници. Записахме час за тогава.

Детето е с възпалено ухо и на АБ Sad Ще го пие до 10.05, а часът за ваксина е на 8.05... Да го отказвам, нали?

Аз бих отменила.

# 174
Да, и аз така направих, отмених го. Ще  чакаме по-добри времена Cry Една година се проточва слагането на втора доза вече...

# 175
Защо да не звучи добре, за 4 часа няма какво да се случи, все пак ваксината не изисква да се държи във фризер, стиропорената кутия или малка изолирана чанта със замразен охладител вътре са напълно достатъчни, едва ли Спиди ще достави ваксината от аптека Промахон по друг начин, освен ако нямат хладилна чанта, но после като се предаде на местния куриер в буса се съмнявам там да има.

Не зная за коя ваксина става въпрос и при каква температура трябва да се съхранява, а 4 часа е много. Начинът на пренасяне от една държава в друга, часове наред, не ми изглежда надежден. На мен са ми давали чанти с охладител за по-малко време. Аз не бих рискувала. Тези ваксини защо ги няма в България? Позволено ли е да се слагат тук? Сигурно имаме някакви проблеми с доставки и количества, но пък толкова ли нищо нямаме?

# 176
  • Sofia
В България тази ваксина я няма, защото няма интерес и е скъпа. Просто не се внася, изобщо. А пък не е задължителна, защото се смята, че "няма епидемии".

И не, 4 часа не са много, при положение че е била в хладилна кутия с охладител.

И да, позволено е да се слагат в Б-я. Аз вече сложих първите дози на големите, сега чакам да се появи отново ваксината, за да сложа и на малката.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 16:05 от Brin de muguet

# 177
В България тази ваксина я няма, защото няма интерес и е скъпа. Просто не се внася, изобщо. А пък не е задължителна, защото се смята, че "няма епидемии".

И не, 4 часа не са много, при положение че е била в хладилна кутия с охладител.

И да, позволено е да се слагат в Б-я. Аз вече сложих първите дози на големите, сега чакам да се появи отново ваксината, за да сложа и на малката.
Нименрикс и Бексеро заедно ли ги сложи?

# 178
  • Sofia
Не.
Нименрикс я сложихме и на тримата есента.
Бексеро я сложихме на големите февруари и март. Април, когато исках да я сложим и на малката, вече я нямаше в Промахон.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 21:03 от Brin de muguet

# 179
Това дали е варицела:
https://i.postimg.cc/BQ28mKvv/Screenshot-2025-05-13-22-23-47-72- … 2fca41cc2d2e6.jpg

С първа доза Варивакс отпреди една година Sad Ако е варицела и малкото дете е без пъпки, може ли да му се сложи втората доза? Може ли да се ходи на лекар, за да каже дали все пак е варицела? Щото се надявам да не е... Детето не е било контактно.

Вчера имаше само една пъпка, тази долу вдясно. Не съм и подозирала, че може да е варицела. Днес вече като видях другите пъпки, си мисля, че най-вероятно е. Има още една на подмишницата и други не видях. Утре сутрин ще огледам пак.

Общи условия

Активация на акаунт