Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 36

• 42 420
  • 873
  •   1
Отговори
# 525
На мен ми е интересно какво и за колко е купил наемателят от Яворов. Как така за една-две седмици изповядват сделка и влиза да живее с всичкия багаж.
Според мен всеки търси платежоспособни наематели, но идва този тънък момент, че те са с претенции и го ползват краткосрочно. Като онази влогърка, живяла пo 2 месеца в  различни квартали и прави видеа за плюсовете и минусите на наеманите от нея жилища.

# 526
В момета няма как да се купи нещо с цел наем и да се печели, скоро половин век ще е възвращаемостта на инвестицията.

# 527
Да, много са ниски наемите на фона на цените на имотите, да не говорим за цената на един основен ремонт...За съжаление е така. Особена далавера не виждам аз...Sad

# 528
Каква е цената, ако не е тайна и за какво жилище?

Двустаен след ремонт в Яворов, много светъл и уютен, 650еур с включени телевизия, интернет и таксите за вход.
И аз го видях тези дни, апартамента е чудесен и цената изобщо не е висока, съобразено с квартала и състоянието.
Успех с наемателите!
Къде гледате тези обяви?

# 529
Излезе ми в една от групите ми във FB

# 530
  • Варна.
Минавам и аз да се похваля. Днес наехме апартамент за студентките. Яворов, две равностойни по размер стаи - спални, хол и кухня, вътрешен, среден етаж, изолация на външните стени, ТЕЦ и един климатик в хола. Цената е 590 евро, един депозит, 50% комисионна.
Доволна съм!
В понеделник направихме 4 огледа. Този апартамент аз го харесах най-много, а дъщеря ми го постави на второ мято, тя хареса друг, но докато решим кой да изберем и да чуем мнението на другото семейство ни се обади брокера, да каже че са го отдали. Не ни е бил късмета там.

Много се харесахме с наемодателката. Надявам се на добри взаимоотношения и занапред. 
Апартамента си има своите плюсове и минуси, но за нас смятам, че е добър.

Четох обявите в Имот.бг една седмица, филтрирах и направих срещи с трима брокери в деня за огледи. Единия от брокерите мога да го препоръчам спокойно, ако на някого трябва, ще дам телефон на лични. Негов беше "изпуснатия" апартамент. В младежа видях потенциал и дори съпричастност.

През изминалата седмица бях харесала един апартамент, обадих се на брокера за информация, като вярвайте ми, още с първия разговор нещо ми "замириса". Девойката искаше да ѝ изпратим капаро половин наем, за да ни го запази една седмица, че бил много търсен и с много огледи. Вчера ми звъня (бях казала, че ще сме в Сф за три дни), в този момент не можех да говоря, по-късно потърсих телефона ѝ във Вайбър да изпратя съобщение, че вече нямаме интерес, а приложението го нямаше към този номер. Обади ми се от друг номер няколко часа по-късно. Казах ѝ, че сме избрали, а тя въпреки това настояваше да видим "чудесния". Не искам да я мисля, но смятам, че работата на тези хора не е чиста.

# 531
Ще може ли номер на брокера? Търся си апартамент под наем в София и то спешно. Благодаря.

# 532
  • София
DIKI ,  браво на вас.
Успех на момичетата!

Може ли на лични брокера и колко е ком. му ? От двете страни ли взимат комисионна?

# 533
Минавам и аз да се похваля. Днес наехме апартамент за студентките. Яворов, две равностойни по размер стаи - спални, хол и кухня, вътрешен, среден етаж, изолация на външните стени, ТЕЦ и един климатик в хола. Цената е 590 евро, един депозит, 50% комисионна.
Това е добра цена и мисля нормална за София.
Полезно е да се дават такива реални данни. Ето например един месец депозит продължава да е възможно, макар някои да твърдят, че вече масово било два. Предполагам зависи и от мебелите, които биха могли да претърпят щети.
И цената за двуспален е по-ниска от тази, на която някои хора казват, че вече вървял едноспален, и то в по-далечни квартали от Яворов.
Да ви е на късмет, и на добър час на студентките наесен!

# 534
Никой не е казал, че няма депозити в размер на един наем, то и без депозит може. И аз ще дам пример за един депозит - съсед, който даде новоремонтиран двустаен, купен с ипотека, само с един депозит. Наемателите му се разхождат с някакво куче навън - дали е тяхно или не, ме смея да твърдя. Само след напускане ще стане ясно доколко прозорливо е било да му е жал.

# 535
Здравейте , дъщеря ми ще учи във ФМИ на СУ . Намерихме апартамент с две спални в Лозенец на 5 мин. пешеходно от факултета и сега си търси съквартирантка. Ако някой се интересува да ми пише за подробности.

# 536
  • София
Здравейте, от скоро отдаваме магазин и моля да споделите какви са практиките по отношение на договор и неустойки за търговски обекти, един наем ли се изисква както при отдаването на апартамент и други полезни съвети Simple Smile
Благодаря!

# 537
  • София
Здравейте , дъщеря ми ще учи във ФМИ на СУ . Намерихме апартамент с две спални в Лозенец на 5 мин. пешеходно от факултета и сега си търси съквартирантка. Ако някой се интересува да ми пише за подробности.

Не бих търсила непозната съквартирантка по форуми и ФБ групи.
Като започне следването ще си подбере колежка от курса.
В началото е голямо местене насам - натам. Кой го одобрили за общежитие, друг не иска в стайче с още двама.
А и между бивши съученички възникват конфликти и някоя се мести.
За мене е важно момите да се разбират и за това съветвам студентката да си търси сама.
Все пак тя е титуляр на договора.

# 538
Разбира се, че тя си търси сама,но всичките и приятелки ще учат в чужбина и не познава никой в София ,който не е на общежитие.Аз писах тук с надеждата някоя от майките да търси за дъщеря си.Със другите от факултета ще се запознае на 01.10 и ще е късно.

# 539
Пишете в темата за предстоящите студенти, може би там някой ще откликне

Общи условия

Активация на акаунт