Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 36

• 42 425
  • 873
  •   1
Отговори
# 510
Е не е ли това втория наем?
Зависи какво е вписано в договора - ако се изнесе по-рано от 1 година, дължи един наем неустойка.
А ако е вписано, че при изнасяне по-рано от 1 година, но с един месец предизвестие дължи един наем, а при изнасяне веднага (без предизвестие) дължи 2 наема, тогава ОК.
Всеки договор трябва да е с равноправни клаузи за двете страни, тоест ако наемателят дължи 2 месеца неустойка при незабавно изнасяне без предизвестие, то и наемодателят би трябвало да дължи също 2 наема неустойка, ако каже "изнасяй се от днес за утре"?

# 511
Nad_tab, малко офтопик, но видях обявата ти в една от групите( по масичката познах😍), евала че така спокойно си дала отговори, на всички коментари, въпреки че някои дори не заслужават отговор!

# 512
Така,е, срокът пази и двете страни.
Неустойката се уговаря изрично обаче, та зависи какво са се уговорили.
Бъркаш неустойката с предизвестието, което също се плаща. При моб.оператори е същото - плащаш 3 мес.неустойка плюс още една вноска от предизвестието, тоест общо 4 вноски ако прекратиш преди срока.
И тук е така, но ти бъркаш двете неща.

# 513
  • София
Nad_tab, малко офтопик, но видях обявата ти в една от групите( по масичката познах😍), евала че така спокойно си дала отговори, на всички коментари, въпреки че някои дори не заслужават отговор!

Винаги съм се чудила на хейтърите във Фейсбук, като не ти харесва обявата, подминаваш....

Факт е,  че от четирите огледа които направихме в петък, всички харесаха апартамента. В събота едната двойка потвърди, че ще го вземе а в неделя и една от дамите. Щом има търсене, значи цената е съобразена с предлагането.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 09:58 от nad_tab

# 514
  • Бургас
Каква е цената, ако не е тайна и за какво жилище?

# 515
  • София

Двустаен след ремонт в Яворов, много светъл и уютен, 650еур с включени телевизия, интернет и таксите за вход.

# 516
Апартаментът ви е чуден.. Видях обявата. Аз лично изкллючвам коментарите, защото нямам сили да обяснявам, че когато само дивана е 2000лв, няма как да го пусна за 750..

# 517
Факт е,  че от четирите огледа които направихме в петък, всички харесаха апартамента, а в събота едната двойка потвърди, че ще го вземе а в неделя и една от дамите. Щом има търсене, значи цената е съобразена с предлагането.

Това свързано ли е с оставяне на капаро?

# 518
Апартаментът ви е чуден.. Видях обявата. Аз лично изкллючвам коментарите, защото нямам сили да обяснявам, че когато само дивана е 2000лв, няма как да го пусна за 750..

Сама по себе си цената на един диван не е показател за определяне на наем на цял апартамент. Пък нека и да струва 2000 лв. Simple Smile

# 519

Двустаен след ремонт в Яворов, много светъл и уютен, 650еур с включени телевизия, интернет и таксите за вход.
И аз го видях тези дни, апартамента е чудесен и цената изобщо не е висока, съобразено с квартала и състоянието.
Успех с наемателите!

# 520
Да споделя една "оригинална" идея. Laughing

Бях писала, че някои агенции успяват да махнат водния знак от обяви на частни лица в имот-бе-ге-то и да пуснат снимките от тяхно име.
Та ето и едно алтернативно "решение"

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c172093706173976&slink=ayg1yr&f1=1

# 521
  • Варна
Сама по себе си цената на един диван не е показател за определяне на наем на цял апартамент. Пък нека и да струва 2000 лв. Simple Smile
Ами то е близко от акъла, че щом диванът е 2000 лева, масата няма да е 50…

# 522
Ами то е близко от акъла, че щом диванът е 2000 лева, масата няма да е 50…

За съжаление не е така. Обявите са пълни с подобни примери.

# 523
Да, дадох пример с дивана, заради масата от апартамента в Яворов. И виждайки как някои наематели пазят ( имаше скоро снимки на потребител преди и след месец).. Та този наем, който искат от 700лв  кое и как ще избие. Скоро имах честта да видя след наематели пералнята и сушилнята .. За малко да п&върна.

# 524
По принцип, сякаш няма смисъл да се ремонтира и да се прави апартаментът обитаем, защото това оскъпява, а на никого не му се плаща по-висок наем, а наемодателят пък трепери да не му развалят апартамента. При нас всичко, абсолютно всичко е ново--плочки, дограми, ВИК и тн, ламинати, сменяно от моя джоб, избирано да е качествено и хубаво и няма как да пусна някого за 500-600 лв, за съжаление. Но и мен ме хейтят, какво да се прави. По-добре да отдадеш някоя дупка, в която не си инвестирал срещу подпазарна цена и толкоз.
Не знам при тези цени на майстори и материали какво се очаква като наем и къде точно е печалбата на наемодателя...Особено предвид коректността на доста наематели.

Общи условия

Активация на акаунт