Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 36

• 42 326
  • 873
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Не съм влизала от доста време в темата, ама пак ще отдавам жилище, така се очертава Head Band
Колко ще мога да искам, ако ме ориентирате, 70кв, ЕПК, двустаен с отделна кухня, хубав етаж и изложение, блока е саниран . В София по кварталите. Метро няма, копаят го Joy ще има някой ден до 2-3 год, линията към Слатина, имаме близка спирка, яма с кран е сега. Grinning Чист с нови стени, нови уреди, ама не е топ лукс де. Приличен, чист с ТЕЦ и климатици, прилични мебели, само спалнята с матрака са нови, другото е 5-10 год, чисти, модерни, ама са ползвани . Последно преди 4-5 год се отдаваше за 600 лева, сега идея си нямам от пазара затова питам Ill

# 736
Моето предположение е за 950-1000, честно казано. Не виждам как това, че мебелите не са чисто нови, е проблем, щом са в добра форма.  70 квадрата е много добър размер.

# 737
  • София
Моето предположение е за 950-1000, честно казано. Не виждам как това, че мебелите не са чисто нови, е проблем, щом са в добра форма.  70 квадрата е много добър размер.
направо ме уби. Толкова ли са поскъпнали наемите...? нямаше да ми хрумне, даже се чудех дали 800 лева не е много. Head Band

И още един такъв въпрос, имам телевизия и нет към А1, два телевизора+ бърз нет, пакета е около 50 лева на месец и не ми се иска да го спирам, пак да разбиват стени после. Кой нормален човек ще дойде да живее без тези ? ама ако има някакви възражения или възможни проблеми, знам ли какво може пък да стане? смятах да го включа в наема и да си го плащам както досега

# 738
направо ме уби. Толкова ли са поскъпнали наемите...? нямаше да ми хрумне, даже се чудех дали 800 лева не е много. Head Band

И още един такъв въпрос, имам телевизия и нет към А1, два телевизора+ бърз нет, пакета е около 50 лева на месец и не ми се иска да го спирам, пак да разбиват стени после. Кой нормален човек ще дойде да живее без тези ? ама ако има някакви възражения или възможни проблеми, знам ли какво може пък да стане? смятах да го включа в наема и да си го плащам както досега
В Имот бг и подобни няма ли аналогичен апартамент за ориентир за цената? Може би бих пробвала на 950 лв с включена телевизията. Ако трябва ще намаля малко в последствие.

# 739
Брутални цени на наемите в София:
https://www.facebook.com/reel/1192941668602075

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 14:09 от bgladybg

# 740
  • София
Ще пробвам значи така, Благодаря ви . Знам аз  къде да попитам, Grinning щях доста надолу да дам офертата... Живот и здраве, ще е най-рано от октомври, и ще споделя после дали и как съм успяла... с наема и наемателите

# 741
  • Бургас
От известно време следя пазара в моя район - Дървеница, Дианабад, Студентски. Наемите на едностайните вече стигнаха 900 лв. Едностаен за 850 лв. се отдаде на практика веднага. А не бих казала, че Студентски е някакъв топ район за живеене.
Стая в споделен апартамент вече е 500 лв.
Бих пробвала на 1000 лв. с включени етажна собственост, телевизия и интернет.

# 742
И аз мисля, че 1000 лв. е нормален наем, особено с включена такса за ТВ. Винаги може да свалите малко или пък, ако имате такси за общи части да кажете, че са включени в наема, т.е. вие ще ги плащате. Не разбрах телевизорите ще останат ли в апартамента или ще си ги вземете? Ако остават, може и по-висок наем.

# 743
  • София
Единият ТВ ( нов, хубав)  ще го оставя, със сигурност . Понеже е монтиран на стена със стойка и не ми се разбива , не ми е нужен. Има си кутии, има си нет, абе всичко. Ще оставя на мое име абонамента, да не се занимавам и ще пробвам да го отдам така, всеки нормален човек ще иска ТВ + нет. То, ако за всеки наемател се сменя абонамент и се прокарват нови жици не става... кой ги знае кои ще са и колко ще живеят

# 744
При това положение може и 1100 лв. Но, зависи и от локацията, инфраструктура - градски транспорт, магазини. Все пак, като гледам някои обяви, 800-900 лв. са малко. А и винаги може да свалите, ако няма много желаещи, или ако ви харесат кандидат-наемателите.

# 745
  • София
Супер, мерси за съветите. Явно доста са се вдигнали наемите наистина.  Към октомври ще е подготвено, празно жилището, тогава ще чистя  и търся наематели. Имам пране на килим и дамаски, прозорци , тук там дребни неща за потягане, някое чекмежде и ще е готово

# 746
Двустаен стар, в най-хубавата част на Слатина ли е 1000 лв? Че другите квартали Левски и подобните ми се струва абсурдно. Аз отдавам тристаен НС  непреходен за сходна сума.
Тези пазарни нива на наемите в момента са подобни на продажните - абсурдни са, но какъв е обемът на новите наеми на тези високи нива? Според мен е доста малък.

# 747
От известно време следя пазара в моя район - Дървеница, Дианабад, Студентски. Наемите на едностайните вече стигнаха 900 лв. Едностаен за 850 лв. се отдаде на практика веднага. А не бих казала, че Студентски е някакъв топ район за живеене.
Стая в споделен апартамент вече е 500 лв.
Бих пробвала на 1000 лв. с включени етажна собственост, телевизия и интернет.

Ей сега ми мина във фейса стая 350 лв, до К.Величков пишеше...търсеше се съквартирант.
Та намират се и на др.цени, за който търси.
С което не искам да кажа питащата за колко да отдаде, просто споделям информация...

# 748
Еми не знам как са абсурдни цените, при положение, че всичко друго си струва както е на Запад, примерно. Все пак, вижте колко струват материалите и ремонтите и мебелите. То няма как цените да са различни. Аз също живея под наем, но в Германия, еми няма да казвам тук какъв ми е наемът, в София ми е жълти стотинки, буквално, а все пак всички други цени се изравняват. Аз даже мисля, че в България са много разглезени наемателите, защото има много предлагане. Помня аз в Германия как обикалях бременна да търсим и на всяко интервю по една папка чакащи. Шефът на мъжа ми си купи къща, защото не можа да намери под наем.
  Сега щял да се пука балонът в София, ми казват, ама не вярвам аз, все се пука от десетилетие. Ние чакаме декември и ще купим още един апт. за под наем и хич не смятам, че ще падат ни наеми, ни продажни цени.
Трудно ли се купува, наемите ще се вдигат.

# 749
  • Бургас
Тези пазарни нива на наемите в момента са подобни на продажните - абсурдни са, но какъв е обемът на новите наеми на тези високи нива? Според мен е доста малък.

Закачих се в няколко групи във Фб, основно да следя пазара. Всичко едностайно на цена 700-800 лв. заминава за дни, да не кажа за часове. Дъщеря ми миналата есен като търси тристаен, падна голямо обикаляне. Наеха за 1300 лв., даже евтино.
Та не знам какъв е обемът, едва ли има статистика, затова е интересно някой като пусне нещо, да сподели в темата.

Общи условия

Активация на акаунт