Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 36

• 41 998
  • 873
  •   1
Отговори
# 810
  • Варна
О, извинете, че не ви оставят да потрошавате на спокойствие… 😂

# 811
  • София
Аз не бих желала наемодателят всеки месец да идва да ме проверява, нито аз бих притеснявала наемател.

Това е абсурдно.

Вписано е в договора.
Ако не си съгласна - не подписваш. Не задължавам никого.
И имоти, и кандидати много - има избор за всеки.
В един имот ходя всеки месец - удобно е да ми оставят наема там.
Пооглеждам набързо и си излизам. Така видях теч от тоал. казанче. Квартиранта живее месечно 10тина дни и може да е станало след като си е тръгнал или не го е видял. Информирах, го че ще заведа майстор, платих си за услугата.
В друг - ходих няколко пъти в началото, после се отказах.
Наемателката е там от близо 16 г, от студентка вече е семейна с дете.
Наясно съм, че като напуснат всичко ще е за изхвърляне.
Ще го мисля на момента.

# 812
Наем плащам и получавам по банков път.
Не желая всеки месец да ме притесняват. Нито бих притеснявала наемателя си.
Такъв договор не бих разписала, но и за толкова години никой и не го е искал от мен.

Избирайте си наемателите 🙂

# 813
Всеки е свободен да оставя имот плюс имущество за четвърт, половин или повече милиона лева, евро или каквото там, на когото и както прецени.
Някои са преценили, че предпочитат да си наглеждат собствеността, и са подбрали наематели със сходни разбирания.

# 814
  • Варна
Избираме, избираме. Избрали сме си такива, с които имаме приятелски отношения и не е проблем да де виждаме всеки месец, защото нямат какво да крият.

# 815
Наем плащам и получавам по банков път.
Не желая всеки месец да ме притесняват. Нито бих притеснявала наемателя си.
Такъв договор не бих разписала, но и за толкова години никой и не го е искал от мен.

Скрит текст:
Избирайте си наемателите 🙂
Това е най-добрия вариант /според моите разбирания/.
Естествено наемателя има грижа при ситуации - повреда климатик, бойлер ... да информира наемодателя и той е длъжен да се озове. Така мисля, че е правилно.

# 816
Оф, дойде пак някой да казва колко сме лоши и притесняваме наемателите...пак ли.
Това го коментирахме и то не един път.
Понеже съм писала, не намирам за нужно да се обяснявам отново, а и няма смисъл - не искам никого да убеждавам в нищо.
Знам как и защо си правя, рахат съм си, та и акъл няма да давам, че нещо ми поомръзна Simple Smile

# 817
  • Out of the Mix
Смятам също, че собственикът трябва да си поддържа имота.
Да съблюдава уредите как са, не да са 30 годишни, и наемателят да не може да си изпере нормално дрехите, да няма висящи корнизи, не наемателят да стяга и вика майстор, не мъжът да се превръща в монтьор, има ли захабено и износено, да се сменя. Смесители течащи, собственикът си вика водопроводчик, плаща и се оправя, каквото има, не наемателят, не с партите от депозита. Но искаме наеми по 1000 лв. за кочина. Прави ми впечатление и с цените на имотите. Изключително рядко да се появи грамотна, подробна обява с адекватна цена. За брокерите няма да коментирам и пазара.
Акъл не давам, казвам какво смятам аз, наблюденията ми.
Ясно, че тук сте от примерните, говорим си. Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 10:19 от Revoker

# 818
  • Варна
Ох, айде стига изопачавания. В апартаментите по 1000 лева няма такива недостатъци. Описаните квартири са на много по-ниска цена. Има достатъчно евтини квартири, но им се смеете по групите, че гардеробите били от на баба ми времето. Ами той бюджетът ви за там стига. Новите са скъпи, да.

# 819
Оф, дойде пак някой да казва колко сме лоши и притесняваме наемателите...пак ли.
Това го коментирахме и то не един път.
Понеже съм писала, не намирам за нужно да се обяснявам отново, а и няма смисъл - не искам никого да убеждавам в нищо.
Знам как и защо си правя, рахат съм си, та и акъл няма да давам, че нещо ми поомръзна Simple Smile

Аз не съм "някой", а участник на пазара и споделям своето виждане какво се случва реално на същия този пазар Sunglasses

Наемодател който всеки месец ходи да си наглежда имота ми изглежда като свидлива свекърва, която проверява снахата дали е изчистила праха зад гардероба Joy

Тия, дето ходят всеки месец и искат наема да ги чака в брой на кухненската маса, че и кафе да им се сервира, че и  15 минутна раздумка не са за всеки наемател.
Те и затова хората се намират по подобие.
Има и друг модел хора - сключат договор с ясни права и задължения, превеждаш депозита по сметка, превеждаш им наема по сметка, при проблем ги информираш и отношенията са ясни, чисти и без досада.

# 820
Има ги, така е. Но не са мнозинство. Мнозинството които са такива в крайна сметка остават след себе си погром. Това, че си плащат сметката и наема не значи, че не правят щети, които надхвърлят нормалния разум. Нашите така бяха извадили дори первазите на ламината. Защо, бе, хора, защо? Иначе си плащаха, докато не спряха да си плащат и не захвърлиха ключа и избягаха. Така че, тенкю за подобни съвети Simple Smile Явно съм от по-мнителните хазяйки

# 821
Веднъж съм правила грешката да наема голямо жилище с две заключени стаи и на всеки няколко седмици ми звъняха Наемодателите, че трябвало да си вземат нещо.
На третото идване ги чаках с предизвестие за прекратяване на договора.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 12:00 от Не се сърди, човече

# 822
  • София
Пак да се повторя - и имоти, и кандидат наематели има в изобилие.
Всеки си намира това което търси. Гледа се, говори се, стига се до договор или търсенето продължава.
Място има за всички.

# 823
Не мисля, че с ежемесечни посещения може да бъде предотвратен погром, просто ще бъде по рано констатиран и евентуално минимизиран, като се прекратят отношенията.

# 824
Аз съм имала проблемен наемодател, в неговите очи аз също най-вероятно съм била проблемен наемател. Така, че обективна истина няма как да се извади. Всеки си взима решения и си носи последствията.

Общи условия

Активация на акаунт