Брак без любов

• 15 440
  • 309
  •   1
Отговори
# 150
    аааа ,нека да не сравняваме живота в Англия с живота в България.Защо все си мисля че авторката живее в Англия и мъжът й се прибира скапан от работата на строежа и си мисли че не я обича,само защото цял ден се е занимавал с горили на строежа.Може й да не съм права !Тя ще каже къде работи.

# 151
    Навремето с жена ми бяхме решили да вземем чистачка да идва да чисти два пъти в седмицата. Тази дето ни я препоръчаха за 2-3 часа ми излизаше повече от надника на бачкаторите ми, дето ги изгърбвах от работа цял ден и моята се ядоса много и я разкара

# 152
    Навремето с жена ми бяхме решили да вземем чистачка да идва да чисти два пъти в седмицата. Тази дето ни я препоръчаха за 2-3 часа ми излизаше повече от надника на бачкаторите ми, дето ги изгърбвах от работа цял ден и моята се ядоса много и я разкара

За да наема такава, трябва по 12 часа да бачкам 7 дни в седмицата. Или и 6, на почивния няма да чистя.
    Ако човек се организира е лесно.
    Едно време имах куче. То ме възпита да си прибирам дрехите. Ядеше всичко, което докопа.
    Късно се усетих да му купя кокал, ама вече бях превъзпитана.
    Сега като цяло си седят нещата на местата им. И чистя през ден.
    С мопа след малко ще почистя хол,  коридор и кухня за 10 минути.

Ако иска да е лекар, учител, писател, инженер, атомен физик, или нещо друго, длъжна ли е да е чистачка.
    Не е длъжна, разбира се, ама не е длъжна и да има деца. Или пък иска да има, но някой друг да ги гледа, докато тя
    Скрит текст:
    прави физични експерименти в ЦЕРН и не може да се прибере навреме да ги вземе от училище, че трябва да следи там кога ще се сблъскат неутринотата с бозоните?
    Днес гледам един от фирмата ми си сложил подпис на имейла We can do anything, but we can't do everything.
    Хубав девиз - на български бих го превел като "можем да направим всичко, но не можем да направим всичко наведнъж"
    Така че жени, които искат да са и майки, според мен нека си дадат почивка от кариерата няколко години, докато децата са невръстни.
    Вярно, и бащата може да ги гледа, но той не може да замести майката. Нито пък бавачка може да замести майката, както Невена красноречиво описа по-горе.

Никой не е длъжен да има деца. Няма такъв закон да те задължава.
     А колко години една млада майка ще си гледа детето и дали ще използва чистачка и детегледачка е нейно лично право да реши.

В България познавам много жени с ниски заплати и се връщата още на първата година. Не искат, но нали знаете втората година майчинство колко е?
    А това да си остане вкъщи една жена пет години може и мъжът да не иска да поеме такъв ангажимент.
    То почти няма такива мъже. Вече всичко поравно. Уж. Само раждането и бременеенето не го можете.

# 153

Ми не. Не твърдя, че не е така някъде, но то затова в това "някъде" Simple Smile Wink нещата са... такива, каквито са Simple Smile.
    Парите са възнаграждение за някакъв резултат от положен труд. Какво го влече, какво е учил субекта, пък да не говорим за късмета му Simple Smile Simple Smile няма никакво отношение. Отношение има работливостта му и уменията му да докара резултат от труда си, който е ценен от другите. И те са склонни да го възнаградят за това.
    ---------------------------
    Ето защо стойността на различен труд е различна. Примерно, не може да се отрече, че домакинският труд е труд, в негов ущърб обаче играе факта, че няма как да има висока стойност. Може и без него, всеки може да го свърши, колкото и да се напъвате тук не можете да изкарате, че за него са нужни особени усилия или умения.
    Факт.

Момче, ти знаеш ли колко взима една чистачка на час?
    И да те светна,че само на хотелче може да очакваш някой да ти чисти, готви и подрежда, а ти да си бараш ташаците.
    Битовизмите в един дом са задължение на живеещите в него. Без значение дали на Пенчо заплатата е 2000,  а на Мара 1200.
    Ако Пенчо има нагли претенции Мара да поеме всичко, то тогава Мара трябва да спре работа и Пенчо да я осигурява от- до.
    Аз даже бих поискала и здравни и пенсионни осигуровки. Плюс хубава заплатка за това да се лиша от социален живот и да вися вкъщи, да готвя и чистя.
    Защото жените нали са по-нежния пол. Затова не е нужно да се трепем на десет фронта.
    Познавам жена, която имаше връзка с мъж с по-закостеняло мислене. Че жената трябва да гледа децата и дома.
    Тя се съгласи, но постави условия. Осигуровки - здравни, освен държавни поиска и допълнително здравно. Поиска и пенсионни. На доста висока сума.  Плюс една хубава сумичка само за нея. Тоест заплата. Май над 10 000 лв. Опулил се човека. Ама ако ще.
    Също така ако я искал вечно добре облечена, поддържана да се подготви и да наема чистачки и бавачки, че да има време за външния си вид и да не е преуморена.
    Обаче не знам какво е станало. Дали е приел офертата.
    Ако двама работят, не е редно по-никакви критерии единия като се прибере да се пльосне на дивана, а другия да почне да готви, чисти, подрежда и да се занимава с деца.
    И това да го прави по-слабия уж и нежен пол, а силния да се разплува.

Ако не се лъжа в тази тема имаше едно изключително тъпо мнение и даже от жена, че мъжът имал нужда като се прибере 1 час да релаксирал, бъркал в носа или да си бара ташаците. Разбира се написано не баш така, но знаем какво значи.
    А жената какво бре? Кучета я яли, тя няма право да се опъне,да се почине ли?
    Жената и тя да си бара ташаците. Кой я спира ?
    За мен е истина че след работа си трябва малко почивка. И за единия и за другия.

Само жената може да направи от къщата дом. Това не може да се монетизира.
    За това при развод се дели всичко, независимо кой е изкарвал парите.

Не може и не трябва чистач да взима повече от доктор или адвокат. Просто няма никаква логика.

# 154

За мен е истина че след работа си трябва малко почивка. И за единия и за другия.

Спира я това, че има много мъже знаят, че мъжете им ще се върнат, нищо няма да пипнат, но ще изискват.
    И затова тя няма да си почине, а след работа ще продължи другата работа.
    Докато мъжа важно ще се прибере и ще измрънка колко бил уморен и дай жено ракията и салатата.
    А жената я чака пране, готвене, чистене, децата. Примерно.
    Не си семеен, но такъв живот се води в много семейства.
    Иначе е хубаво така наизуст да признаваш правата на жената. Евала. Ама реалността е друга.

# 155
    • Далечният изток
    Колкото по-мръсна работа, по-малко желаещи да я работят, толкова по-платена, нормално. То не е само да влезеш в чуждия дом, да пуснеш една прахосмукачка и да позабършеш малко прах като вкъщи. Представяш ли си колко е приятно да чистиш чужда баня и чужда тоалетна?! Нормално тоя, който чисти л****, да иска повече пари. Иначе за някаква минимална сума няма никой да се навие.

И моля съкратете цитатите. На телефон е кошмарно да се четат тия чаршафи.

# 156
    В България познавам много жени с ниски заплати и се връщата още на първата година.
    Ами с ниски заплати ами - като не са се сетили да станат чистачки... тук разбирам, че на чистачка за 2 часа работа се плащало колкото на як мъж за цял ден. Пък после феминистките викат, че на мъжете повече биле плащали.

Докато мъжа важно ще се прибере и ще измрънка колко бил уморен и дай жено ракията и салатата.
    В кое село това - защото аз в София такива мъже не познавам. Честно, не познавам. А ако някоя жена си е избрала такъв мъж, съжалявам за повторението, всъщност похилядването, ама - да е гледала!
    Мъжете били изисквали - ха-ха! Че аз все като се видим с мои женени приятели, все бързат, защото жена им нещо изисква - първо го пратила на пазар, пък на Практикер трябвало да иде после, щото някакво шкафче искала; пък после ще водел децата нам'къде, щото жената ги била записала; пък през това време тя му звъни и вика мило, мини ми запази час при фризьорката, че нали сега си наблизо, звъня й ама не вдига; пък това и онова, хиляди работи без край.
    Аз лично нито гладени ризи, нито домашно готвена храна всеки ден изисквам.
    Изисквам само да живеем с уважение, без скандали и нерви, и без да се товарим с битовизми, без които може да спокойно да се мине.

# 157
    Изглежда ми като да ви липсва разнообразие от сивото ежедневие и внимание от мъжа ви. Може би не е романтичен и ви липсват подобни жестове от негова страна? Не бих развалила семейство с две малки деца, само заради това. На колко години сте?
    Трябва да говорите с мъжа си във време когато няма да го “натоварите”. Да обясните как се чувствате. Да му кажете ако искате да промени нещо в държанието си.

# 158

Спира я това, че има много мъже знаят, че мъжете им ще се върнат, нищо няма да пипнат, но ще изискват.
    И затова тя няма да си почине, а след работа ще продължи другата работа.
    А жената я чака пране, готвене, чистене, децата. Примерно.
    Не си семеен, но такъв живот се води в много семейства.
    Иначе е хубаво така наизуст да признаваш правата на жената. Евала. Ама реалността е друга.
    Пак ме бъркаш с някой.
    Женен съм от 18 години.
    Според мен. Пак казвам според мен
    Както мъжа си мисли че трябва да изкарва парите, така и жените си мислят че е тяхна работа всичко в къщи да е по конец. Подсъзнателно.
    Сигурен съм че повечето мъже няма и да разберат ако няколко дена не пипнете домашна работа.
    Има всякакви хора. Мога да говоря само от мое име.
    Всеки що годе нормален човек може:
    1. да пусне пералня
    2. като почувства глад да си изпържи яйца
    3. криво ляво да си пусне прахосмукачката ако нещо пък му е позацапано

Който не може да извършва тез дейности, просто е на ниво на 1 клас.

П.П Детето доста реве преди да умре от глад. Ако не си глух, слуховия апарат не издържа и или поръчваш храна или на колата и ядете дюнери.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 18:26 от RoninBG

# 159

Скрит текст:
    В кое село това - защото аз в София такива мъже не познавам. Честно, не познавам. А ако някоя жена си е избрала такъв мъж, съжалявам за повторението, всъщност похилядването, ама - да е гледала!
    Мъжете били изисквали - ха-ха! Че аз все като се видим с мои женени приятели, все бързат, защото жена им нещо изисква - първо го пратила на пазар, пък на Практикер трябвало да иде после, щото някакво шкафче искала; пък после ще водел децата нам'къде, щото жената ги била записала; пък през това време тя му звъни и вика мило, мини ми запази час при фризьорката, че нали сега си наблизо, звъня й ама не вдига; пък това и онова, хиляди работи без край.
    Аз лично нито гладени ризи, нито домашно готвена храна всеки ден изисквам.
    Изисквам само да живеем с уважение, без скандали и нерви, и без да се товарим с битовизми, без които може да спокойно да се мине
    .

Аз живея в голям град. И няма как да ти правя списък с имена на познатите си, които имат описания начин на живот.

Ами с ниски заплати ами - като не са се сетили да станат чистачки... тук разбирам, че на чистачка за 2 часа работа се плащало колкото на як мъж за цял ден. Пък после феминистките викат, че на мъжете повече биле плащали.

Пак ли тая простотия пишеш.
    Извинявай, ама малко празни приказки ми приказваш. Та става тъп диалог. Ще може ли нещо съществено да приказваш или просто избиваш някакви комплекси.
    Назад обсъдихме, че всеки човек има право да работи каквото иска.
    Всеки човек си има причини да избере професията си. Елементарно е и тъжно да ти го казвам.  Ето аз примерно не бих я вършила, защото имам гръбначни изкривявания. Едва ли това те вълнува и би разбрал,  но ти давам пример със себе си. А също така и не искам да съм чистачка. Това отново е мое право.
    Нещо пак ли не разбра? Не ми е удобно пак да го обяснявам. Принципно те имах за по-интелигентен човек. И нямам време за такива като теб избиващи комплекси и пишещи празни приказки. Да трябва да повтарям, а явно и да ти потретвам е доста тъжно и не се получава нормален диалог.
    Лека ти вечер момче.

# 160
    Добре, съгласяваме се, че аз съм виновен, задето въпросните жени са избрали да работят работа с ниско заплащане - напълно си права, че имат право да избират да работят каквото си искат.
    Аз съм им виновен и че са си избрали мъже, които вечер пият ракия и искат да им се сервира салата.
    Лека ти и на теб!

# 161
    Обаче да изкарваш, че професията "детегледачка" е заплатена доста над средната заплата за Европа, е нелепо.
    Всъщност, ние за България ли говорим или за Европа? Защото в Европа който му трябва детегледачка, една добра и изгодна опция е да си вземе au pair.
    Опера е нещо различно и от детегледачка и от чистачка, де е Ямбол де е Стамбол. А България е в Европа ако се вгледаш в картата, малко е настрани, но пак е вътре, затова пък САЩ е на един океан разстояние и примерите ти съвсем не важат.

# 162
    Омг, никой не те обвинява.
    Ходи се прегледай. Сериозно.

# 163
    Добра детегледачка из Европа струва към 60хил евро на година, два пъти повече от едно ити.
    Ха-ха, ако беше така, айтитата щяха да станат детегледачки.
    Сигурно има и по 100к, ако искаш британска гувернантка с акцент от Оксфорд, която да подготвя детето ти за бъдещ лорд.
    Обаче да изкарваш, че професията "детегледачка" е заплатена доста над средната заплата за Европа, е нелепо.
    Всъщност, ние за България ли говорим или за Европа? Защото в Европа който му трябва детегледачка, една добра и изгодна опция е да си вземе au pair. И в Америка доста хора си вземат. Ето колко им се плаща:

Извършват и "лека помощ в домакинството", но не могат да отменят напълно майката - трябва да ги запишеш и на курс по език или в някой колеж нещо по техен интерес, защото това се води културен обмен, не работа. Но хората си ги ползват баш за детегледачки.
    Трябва обаче да имаш и къща с отделна стая за оперката. Предполагам Филомена затова не си вземат във Франция, защото живеят в апартамент.

За тези пари не могат да намерят бяла детегледачка с английски.

# 164
    За тези пари не могат да намерят бяла детегледачка с английски.
    Ми то затова не се пита ЧатГПТ като търсиш нещо полезно 😁

Общи условия

Активация на акаунт