Брак без любов

• 15 384
  • 309
  •   1
Отговори
# 30
Няма да изляза и да търся любов.

Ти хубаво недей излизай да търсиш, но очакваш ли и от него същото? Да не стане - “не те искам, но и не те давам на друга”. И после да четем - аз горкана и многострадална самотна с дете, а той си има друга жена и деца и не иска да ме носи на гръб цял живот.
Горка и многострадална няма да бъда, и защо трябва да ме носи на гръб? WTF! Не живея в заблуда, че ще остане сам завинаги. 🤣

# 31
Ще ти го обясним след някоя и друга година като се върнеш с друга песен. Но постарай се да го направиш със същия ник, за да се вижда хронологията, че инак бг мамата много обича да прави сеч.

# 32
  • Далечният изток
Ще му отворя бира и ще му пусна мач JoyJoyJoy
Направо ме уби...
И аниматор да му стана за един час и да го забавлявам... Пък може и стриптийз да му направя Joy
Като пишат някои въобще се чудя мислят ли ги наистина тия глупости...

# 33
  • София
Когато ти се струва, че ще е по-добре да си цял живот сама, но не и с този човек, тогава теглиш чертата.
Пък ти ми звучиш като да не знаеш какво следва и си разсъждаваш само за финансова самостоятелност.

# 34
На Деси съвета е точно да си подтикнеш мъжа сам да релаксира, сам да се забавлява, а ти само да му дрОбиш салатата и сервираш ракията.. Скоро ще станеш безинтересна, друга ще е по-свежа и омагьосваща.
Този съвет е за майки с малки бебета за определен период от време  - мъжът да й осигурява поне 1 час на ден, в който майката да може да се изкъпе спокойно например, да иде на фризьор, на преглед, ако е необходимо или друго. За да държи брака.
Иначе възможно е да има дни, когато на всеки му се случва да има нужда от 1 час почивка след работа, няма лошо, но не в тази модалност на усамотяване и "изключване" от брака.
Нa maiathebee  съвета намирам за по-подходящ - връщате се от работа, говорите поне 5 мин как е минал деня, има ли нещо спешно, ново или непредвидено, което се е случило и за което другият не знае. После - според обстоятелствата кой как този ден има нужда/би било добре/налага се да се направи - релакс или не точно релакс, а обратно.

Не разбрах разлика ли имате голяма във възрастта или той не се е оженил по любов... За вас вече споменахте друго.

# 35
  • София
Когато една връзка не върви, вина имат и двамата. Чувала съм, че след 10 години брак, хората влизат в някаква рутина, стават по-пасивни и на някои това не им допада, други продължават така още доста години.
Тръгвате си защото няма любов, за да живеете без любов ли?
Само дето грижите за децата ще паднат почти изцяло на вас. От прочетеното оставам с впечатление, че искате да се разделите, защото се чувствате успяла/ имате прилични доходи и жилище/. Това ме кара да мисля, че вашия човек не е толкова успял, и че не ви се възхищава на успехите .  Не мислите ли, че точно защото се чувствате успяла, го карате да се чувства зле и да се затваря в себе си?
С тези си действа искате да разчистите място за някой бъдещ, който също ще е успял и ще сте на едно ниво ли?

# 36
Не бих се развела поради такава причина, защото живота не е е цветя и рози, вечна любов няма. Но виж бих се развела ако някой постоянно ме натоварва с подобни разговори вместо да си гледа ежедневието и да сме добре.

# 37
Когато една връзка не върви, вина имат и двамата. Чувала съм, че след 10 години брак, хората влизат в някаква рутина, стават по-пасивни и на някои това не им допада, други продължават така още доста години.
Тръгвате си защото няма любов, за да живеете без любов ли?
Само дето грижите за децата ще паднат почти изцяло на вас. От прочетеното оставам с впечатление, че искате да се разделите, защото се чувствате успяла/ имате прилични доходи и жилище/. Това ме кара да мисля, че вашия човек не е толкова успял, и че не ви се възхищава на успехите .  Не мислите ли, че точно защото се чувствате успяла, го карате да се чувства зле и да се затваря в себе си?
С тези си действа искате да разчистите място за някой бъдещ, който също ще е успял и ще сте на едно ниво ли?

Абсолютно, не!
Това, посочих финансовата час понеже има много жени, които ги е страх да са без мъж заради $.
Изобщо някой тръгва ли си от там където няма любов?

# 38
Понякога любовта е невидима. Понякога има периоди на спад, после се връща по-силна. Като отраснат децата и останат сами, разбират,  че са двама, че е хубаво.

Щом има  желанието  и сексът не спира, има привличане. Не мисли ,че вината е изцяло в него, може да е в теб.  Може и  той да мисли същото - няма любов.

# 39
  • София

Абсолютно, не!
Това, посочих финансовата час понеже има много жени, които ги е страх да са без мъж заради $.
Дефинирай любов.
За мен любовта е грижа, ако човека не го е грижа за теб няма любов. Но ти какво разбираш под любов, не знаем, за да коментираме.

# 40
  • Варна
Какво значи, че няма любов? Как трябва да изглежда любовта в една 15 годишна връзка според теб? Според мен любовта е уважение, грижа, разбиране, приятелство, обща посока, абе... обич! Не може да очаквате в толкова дълга връзка още да ви се разтреперват коленете кат го видите, да ви прави изненади и на ви носи на ръце постоянно. Вие правите ли нещо специално за него. Търсите неговата любов, а вашата къде е? С какво вие го обичате повече, отколкото той - вас?
Не сте гаджета, за да си твъгвате един от друг, когато ви стане скучно. Вие сте семейство, имате отговорности, деца... Казали сте си "в добро и в лошо". Хубаво, че имате пари сами да поемете разходите си и тези на децата, но тези деца освен пари, имат нужда и от здрава семейна среда, от баща.
Разбира се когато един от партньорите е нещастен, е по-добре да се разделят, но в случая не видях да сте описали и едно конкретно нещо, което ви прави нещастна.

# 41

И аз се присъединявам към питането за дефиниция на любов.
Защо ли ми звучиш като жена, прекалила със сериалите и/или розовите романи?

# 42
  • Melmak
Кенди, на много въпроси въобще не отговори. Мисля, че имате нужда от разнообразие, не от развод. Повтарям се, но помисли как да си го внесете. Пътувайте, измислете ново хоби, правете нещо заедно. Ако децата не са бебета или много малки, значи ще намерите време.

# 43
Според много статистики,средната продължителност на любовта във варианта"пеперуди"  е около 7 г. най-много. Вие на всеки 7 г ли ще се развеждате?
Не намирам сериозни основания,освен ,че Ви е скучно.Ама като сте сама с децата,няма да Ви е по-весело-
Говорете без мрънкане и направете някакво усилие- разходки,концерти,пътувания,каквото обичате.

# 44
  • София
В цялото уравнение разбрах какво ми липсва - колега, съсед, познат.
Иначе е както казваше баба ми - побояла работа.

Общи условия

Активация на акаунт