Брак без любов

• 15 404
  • 309
  •   1
Отговори
# 45
Аз няма да си тръгна, ако животът ми е подреден, но сега на този ми акъл. Като млада не знам, можеше да се подхлъзна.
Любовта е силно надценена, това ли беше дето оглупяваш и ходиш замаян, и всичко ти е в розово? В никакъв случай няма да допусна да ми се измести правилната преценка за човека от пеперуди в стомаха.
И ще лиша децата си от грижовен баща, и да им объркам настоящето, пък и бъдещето заради мен, не. Не разбирам защо се отъждествява щастието само чрез мъж в картинката, щастлива съм по много други поводи, кой както си го направи.

# 46
  • Далечният изток
Авторке, да не би да те е омаял друг мъж?!

# 47
И аз това си помислих. Изведнъж от нищото й става скучно вкъщи. Естествено,че ще отрече.

# 48
Скрит текст:
Когато една връзка не върви, вина имат и двамата. Чувала съм, че след 10 години брак, хората влизат в някаква рутина, стават по-пасивни и на някои това не им допада, други продължават така още доста години.
Тръгвате си защото няма любов, за да живеете без любов ли?
Само дето грижите за децата ще паднат почти изцяло на вас. От прочетеното оставам с впечатление, че искате да се разделите, защото се чувствате успяла/ имате прилични доходи и жилище/. Това ме кара да мисля, че вашия човек не е толкова успял, и че не ви се възхищава на успехите .  Не мислите ли, че точно защото се чувствате успяла, го карате да се чувства зле и да се затваря в себе си?
С тези си действа искате да разчистите място за някой бъдещ, който също ще е успял и ще сте на едно ниво ли?

Абсолютно, не!
Това, посочих финансовата час понеже има много жени, които ги е страх да са без мъж заради $.
Изобщо някой тръгва ли си от там където няма любов?

Как разбра, че мъжът ти вече не те обича , оттам да почнем. Какво прави, или не прави, та се чувстваш така?

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 11:34 от Iris04

# 49
Където има брак без любов, там има и любов без брак Nerd

# 50
Привет! Въпрос към разведените: Кога решихте да сложите края? Няма изневяра, побой и тн. Просто от доста време осъзнавам, че съпругът ми е с мен заради децата, което мен не ме устройва. Нямам притеснение  за това как ще се издържам  и тн, имам си дом и работа. Нямам любовник, не се и оглеждам, нямам индикация за негова изневяра. Обичам го,  по никакъв начин не съм спряла да го желая, но… Виждам, че той не е на тази вълна и не виждам смисъл да го държа при себе си заради децата. Когато му го кажа, получавам- Натоварваш ме… иии така Simple Smile
Минах през много фази, отричане, самосъжаление, гняв… много гняв!!!
Ако имам някакви блага- пари, имоти и тем подобни да си мълча, но не е така. 🤣 Омъжила съм се по любов, явна моя грешка.
Аз съм със същата дилема, самоче съм мъж. Виждам същото, описано от теб. За сега съм решил да оставя нещата така заради децата. Като пораснат малко просто ще се разделим. Що се отнася до любовниците и при нас е така, но нещата съм й ги казал в очите. Да прави каквото реши. Аз също не се оглеждам, но ако нещо излезе няма да се ослушвам, предупредил съм за това.
Просто има хора, на които им е ОК нищо да не правят. ОК им е работа, вкъщи, някое банкетче и туй то. Не им трябва любов, не им трябва дори секс. Убедих се в това. Дори съм и казвал да си хване някой любовник, за тръпка, за страст, и това не иска, апатия към всичко, то така е й най-лесно, това търсят, реално ги разбирам, но аз няма как да съм такъв.
Хубавото е, че всичко е изговорено и двамата сме наясно с нещата. Няма как да седя с човек, който има страст единствено към това да се пусне по течението и просто да се носи.

# 51
Boy_from_Hell може да Ви се стори странно, но това, което описвате като поведение у съпругата Ви /ако в началото не е било така/, може да е проблем с хормони или нисък витамин Д. При много жени се случва, а не обръщат внимание.

# 52
Малко наивен въпрос за уж зряла жена. Някой тръгва ли си от там, където няма любов???
Това е субективно усещане – за теб може да няма, как ти усещаш, какво ти липсва, какво не получаваш, което очакваш, топлина ли няма, грижа, отношение, нежност при секса и още хиляди неща, които за всеки са много субективни в любовта.
А за него пък може да има любов.
Ако ти не се чувстваш комфортно в тази връзка и не ти достига всичко, което имате, за себе си вземаш решение. Не на база пари, имоти, финанси – те се делят, изкарват.
Но без усещане за любов с човек не бих живяла и не го правя.
Пак е субективно – много хора са си ок и си карат така във връзка, за тях е по-важна стабилността и спокойствието от финансовата стабилност.
Ти трябва за себе си да разбереш как е. Тук и 545 човека да кажат, това е тяхното усещане за любов.

# 53
Някои правят от партньора патерица, сами не са си достатъчни. И страдат, като се случи  патерицата да се отдалечи. Но  и товарят другия. Сами сме на този свят, имаме понякога  опора и сила от друг, но ако сами не можем, не става. И децата порастват и  тръгват сами в живота.

# 54
Скрит текст:
Привет! Въпрос към разведените: Кога решихте да сложите края? Няма изневяра, побой и тн. Просто от доста време осъзнавам, че съпругът ми е с мен заради децата, което мен не ме устройва. Нямам притеснение  за това как ще се издържам  и тн, имам си дом и работа. Нямам любовник, не се и оглеждам, нямам индикация за негова изневяра. Обичам го,  по никакъв начин не съм спряла да го желая, но… Виждам, че той не е на тази вълна и не виждам смисъл да го държа при себе си заради децата. Когато му го кажа, получавам- Натоварваш ме… иии така Simple Smile
Минах през много фази, отричане, самосъжаление, гняв… много гняв!!!
Ако имам някакви блага- пари, имоти и тем подобни да си мълча, но не е така. 🤣 Омъжила съм се по любов, явна моя грешка.
Аз съм със същата дилема, самоче съм мъж. Виждам същото, описано от теб. За сега съм решил да оставя нещата така заради децата. Като пораснат малко просто ще се разделим. Що се отнася до любовниците и при нас е така, но нещата съм й ги казал в очите. Да прави каквото реши. Аз също не се оглеждам, но ако нещо излезе няма да се ослушвам, предупредил съм за това.
Просто има хора, на които им е ОК нищо да не правят. ОК им е работа, вкъщи, някое банкетче и туй то. Не им трябва любов, не им трябва дори секс. Убедих се в това. Дори съм и казвал да си хване някой любовник, за тръпка, за страст, и това не иска, апатия към всичко, то така е й най-лесно, това търсят, реално ги разбирам, но аз няма как да съм такъв.
Хубавото е, че всичко е изговорено и двамата сме наясно с нещата. Няма как да седя с човек, който има страст единствено към това да се пусне по течението и просто да се носи.

Сигурен ли си, че просто не е преуморена, много жени с малки деца, които ходят и на работа нямат енергия и за друго.

# 55
Boy_from_Hell може да Ви се стори странно, но това, което описвате като поведение у съпругата Ви /ако в началото не е било така/, може да е проблем с хормони или нисък витамин Д. При много жени се случва, а не обръщат внимание.
Не се шегувам, уцели в 10ката. В момента тя се бори точно с това!
За това й не съм се възползвал от "свободата" все още, странно ми е, че точно нейни приятелки предлагат разбообразието, което бих потърсил. Естествено не съм й казал, не искам да я разтройвам. Но поне вече ми е ясно на мен колко са й приятелки.

# 56
Не се шегувам, уцели в 10ката. В момента тя се бори точно с това!
За това й не съм се възползвал от "свободата" все още, странно ми е, че точно нейни приятелки предлагат разбообразието, което бих потърсил. Естествено не съм й казал, не искам да я разтройвам. Но поне вече ми е ясно на мен колко са й приятелки.
Щом проблемът е дефиниран и работи по него, ще се справи. Не й е лесно.

# 57
Няма да изляза и да търся любов.

Ти хубаво недей излизай да търсиш, но очакваш ли и от него същото? Да не стане - “не те искам, но и не те давам на друга”. И после да четем - аз горкана и многострадална самотна с дете, а той си има друга жена и деца и не иска да ме носи на гръб цял живот.
Напълно те подкрепям

# 58
Деси, а жените нямат ли нужда след работа да си починат?!? Или не, те направо след работа се хващат за тенджерите и тиганите и парцала и това им е почивката?!? Ако и двамата си почиват след работа, кой ше свърши работата вкъщи?! Тия деца кой ще ги гледа, кой ще ги вземе от градина, ще им сготви, ще ги нахрани и забавлява после с дейности, ще ги изкъпе и пр. все релаксиращи за жената нещица?! Оооо, той милия имал нужда да си попива след работа Joy ми и тя има Wink сигурно баш това й е омръзнало, да опъва сама, докато нЕкой си почива след работа....

Авторке, дай повече подробности как се държи мъжа ти вкъщи? Защо си спряла да го обичаш? Има причина.

Има време за всичко. Но всеки си има свой ритъм и не виждам причина да бъда насилван да влезе в чужд такъв. Моят опит сочи, че ако мъжът е съвестен, а не скатавка, като има нещо за вършене ще го свърши, хем със сърце и качествено, а не да отбие номера. Но мъжете много мразят жената да има казва "ама свърши го баш сега!". С малко повече гъвкавост и спокойствие и работата ще е свършена, и хармония ще има.

# 59
Няма да изляза и да търся любов.

Ти хубаво недей излизай да търсиш, но очакваш ли и от него същото? Да не стане - “не те искам, но и не те давам на друга”. И после да четем - аз горкана и многострадална самотна с дете, а той си има друга жена и деца и не иска да ме носи на гръб цял живот.
Напълно те подкрепям
Това си е доста често срещан сценарий... пак говорене му е майката. Но ми се струва малко предначертано, да стане сконфузно, в смисъл, "не те искам, ама не те давам и на друга" - ОК, ама "не ми е до теб, ама не търси друго" също си е фактор, щото като не обръщаш внимание на някого, то той вниманието по един или друг начин ще си го намери... Като за начало с писане по-форуми, после писане с някой друг, после срещи и т.н. защото - да, хората си имат нужда от това да контактуват, е социопати винаги ще има, но реално хората имат нужда от някой до себе си, дори за единия разговор да е.
Та... да не стане пък така, че той после да както се казва като изпусне питомното да гони дивото.

Общи условия

Активация на акаунт