Брак без любов

• 15 414
  • 309
  •   1
Отговори
# 60
Няма да изляза и да търся любов.

Ти хубаво недей излизай да търсиш, но очакваш ли и от него същото? Да не стане - “не те искам, но и не те давам на друга”. И после да четем - аз горкана и многострадална самотна с дете, а той си има друга жена и деца и не иска да ме носи на гръб цял живот.
Напълно съм съгласна.Бившата на мъжът ми се развежда с него .Не я обичал ,не бил романтичен,излизал с приятели и за нея това е изневяра .Той като започнал да има други жени в живота си ,а тя е сама започна да се сеща  че тя му е родила дете и имала права над него .Въпреки че тя го е зарязала .

# 61
Деси, а жените нямат ли нужда след работа да си починат?!? Или не, те направо след работа се хващат за тенджерите и тиганите и парцала и това им е почивката?!? Ако и двамата си почиват след работа, кой ше свърши работата вкъщи?! Тия деца кой ще ги гледа, кой ще ги вземе от градина, ще им сготви, ще ги нахрани и забавлява после с дейности, ще ги изкъпе и пр. все релаксиращи за жената нещица?! Оооо, той милия имал нужда да си попива след работа Joy ми и тя има Wink сигурно баш това й е омръзнало, да опъва сама, докато нЕкой си почива след работа....

Авторке, дай повече подробности как се държи мъжа ти вкъщи? Защо си спряла да го обичаш? Има причина.
Казвам само каква може да е причината той да казва че я напряга и нищо не и пречи да седне да си пусне един хубав филм ,и тя да си почине ,а не от вратата да почне ,ти трябва да свършиш това ,защо не ме заведе там и пр.Не е задължително той да се напряга от нея , защото не я обича . Ако тя по цял ден гледа турски сериали и като се прибере мъжът й ,го почва с токсично поведение и аз въпреки че съм жена ще му кажа че ме напряга .Аз специално не виждам реални проблеми за развод и наказание на децата,само защото са влезли в някаква рутина .

# 62
И аз гледам , че мъжете след работа искат да си починат , но и жените защо да не искат ?
Аз след 12 ч смяна , почвам да готвя или да правя нещо .
На него явно му е добре и не забелязва , че на теб ти липсва нещо .

# 63
И аз гледам , че мъжете след работа искат да си починат , но и жените защо да не искат ?
Аз след 12 ч смяна , почвам да готвя или да правя нещо .
На него явно му е добре и не забелязва , че на теб ти липсва нещо .
Аз пък се дразня жената като се прибере и почне да шета и готви... Искам да се видим първо, чиний и сутрин преди работа бих мил вместо след. Искам да си се видим, а другото да чака. Понякога си мрънкаме за тези неща. Няма нищо общо с любовта това обаче според мен. Въпрос ня някаква организация така да се каже.
А с това забелязване... Абе като някой е претрепан от работа не очаквайте да прави кой знае какви анализи. Като нещо на някой не му е добре, трябва да си го казва.

# 64
Деси, а жените нямат ли нужда след работа да си починат?!? Или не, те направо след работа се хващат за тенджерите и тиганите и парцала и това им е почивката?!? Ако и двамата си почиват след работа, кой ше свърши работата вкъщи?! Тия деца кой ще ги гледа, кой ще ги вземе от градина, ще им сготви, ще ги нахрани и забавлява после с дейности, ще ги изкъпе и пр. все релаксиращи за жената нещица?! Оооо, той милия имал нужда да си попива след работа Joy ми и тя има Wink сигурно баш това й е омръзнало, да опъва сама, докато нЕкой си почива след работа....

Авторке, дай повече подробности как се държи мъжа ти вкъщи? Защо си спряла да го обичаш? Има причина.

Има време за всичко. Но всеки си има свой ритъм и не виждам причина да бъда насилван да влезе в чужд такъв. Моят опит сочи, че ако мъжът е съвестен, а не скатавка, като има нещо за вършене ще го свърши, хем със сърце и качествено, а не да отбие номера. Но мъжете много мразят жената да има казва "ама свърши го баш сега!". С малко повече гъвкавост и спокойствие и работата ще е свършена, и хармония ще има.

И защо само единия трябва да се съобрази с "ритъма" на другия? И защо жената трябва да казва какво имало да се върши? Тя да не е определена за отговорник нещо? Или той е сляп и не вижда гладното дете, не вижда продуктите, които липсват в хладилника, не вижда разхвърляните неща, не вижда коша за.пране, не вижда мръсните чинии...?!  Все жената да казвала кво имало? И що? Ми може тя да си има друг "ритъм". Ай стига с тия стереотипи от миналия век. И тия от другия пол имат очи и ръце и мозък, да гледат кво има за вършене и да го свършват като видят. Що трябва да чака някой да му бил кажел?!? Кой да му каже? Началника ли?!
 Единия едно, другия друго и после сядат и си почиват двамата.

# 65
И според мен е нормално и двамата да се движат с отворени очи вкъщи, да забелязват какво има за правене и да го правят.
Намилането се получава, когато единият "не забелязва" нищо, или пък другият държи нещата да се вършат точно когато и както той каже. И двата варианта са еднакво неприятни.

# 66
И защо само единия трябва да се съобрази с "ритъма" на другия? И защо жената трябва да казва какво имало да се върши? Тя да не е определена за отговорник нещо? Или той е сляп и не вижда гладното дете, не вижда продуктите, които липсват в хладилника, не вижда разхвърляните неща, не вижда коша за.пране, не вижда мръсните чинии...?!  Все жената да казвала кво имало? И що? Ми може тя да си има друг "ритъм". Ай стига с тия стереотипи от миналия век. И тия от другия пол имат очи и ръце и мозък, да гледат кво има за вършене и да го свършват като видят. Що трябва да чака някой да му бил кажел?!? Кой да му каже? Началника ли?!
 Единия едно, другия друго и после сядат и си почиват двамата.

Не съм казала само единият да се съобразява. Но е масово срещано явление жените повече да дуднат вкъщи и сами да поемат ролята на казващия какво да се прави. В този случай мъжете отстъпват на по-активния член на домакинството, защото не виждат смисъл и за това да влизат в спорове. И пак за жените е критично важно освен да казват какво, да настояват и кога (веднага) да се свърши.

# 67
Ми не знам за вас, ама аз не мога да седна да си "почивам" ако вкъщи е бардак. И все да си мисля кво има за правене. Първо се оправя, почиства, готви и после се почива, вечеря и квото там. Първо работата, после почиването на спокойствие като всичко ти е свършено. А и ако и двамата седнат да почиват от 17-18-19ч после кога ще вечерят? Ай възрастните може и в 22 сигурно да ги кефи, ама малките деца обикновено си имат ритъм и всъщност родителите се съобразяват с ритъма на децата.

# 68
Всяко семейство само си намира оптималния режим. Но определено може и да не е "от вратата за краката".

# 69
Ми не знам за вас, ама аз не мога да седна да си "почивам" ако вкъщи е бардак. И все да си мисля кво има за правене. Първо се оправя, почиства, готви и после се почива, вечеря и квото там. Първо работата, после почиването на спокойствие като всичко ти е свършено. А и ако и двамата седнат да почиват от 17-18-19ч после кога ще вечерят? Ай възрастните може и в 22 сигурно да ги кефи, ама малките деца обикновено си имат ритъм и всъщност родителите се съобразяват с ритъма на децата.
Реално почти съм съгласен, ама само ше кажа да не си ми в къщата, ти със сигурност ще отвърнещ същото!
Но за ритъма и децата съм на 100% на едно мнение с теб.

# 70
Винаги съм се дразнела от дуднещи и намилащи жени, и целенасочено съм бягала от подобен образ и поведение. Ако човекът е достатъчно интелигентен, ще е достатъчно с няколко изречения да се разберете – виж, тези дни съм много изморена/мързи ме/хаотична/не ми се занимава, би ли поел ти прахосмукачка, миене, там каквото. Другата седмица съм аз. Няма нищо сложно.
Сега, ако мъжът е туткаж и каже ок, но нищо не пипне, оставяш да се натрупа купчина мръсни дрехи/чинии, за да му направи впечатление. Иначе не става. Мъжете, хайде повечето, си живеят в приятен/мърляв хаос и грам не им пука.
И аз не обичам да ми е мърляво, това ме депресира, но и не съм с окр да търча с парцала нон стоп и след всяка чиния в мивката да мия. Има си време за всичко.

# 71
Мъжете обичат да им е чисто , но да почисти друг .

# 72
И как ще стане това, да седнат и двамата да си почиват след работа в семейство, в което има деца? Нали трябва да им се сложи да вечерят, да им се приготвят дрехи за утре, да им се погледнат уроците,  пералнята кой ще я пусне и докога ще я чака да свърши? Ами къпането, зъбките, докато заспят има още сто неща.

То е много лесно като сме двамата да седнем да се видим и да си вдигнем краката на холната масичка, но как ще стане, ако едното те дърпа да видиш тетрадката, а другото вика - изпра ли ми екипа за физическо?

И после  - защо не ми обръща внимание, алоо, той да не е третото дете в семействого, или местния бей? Очаквам горе-долу половината от тия неща да ги свърши мъжът в семейството и то БЕЗ да му се казва на всеки пет минути.

Иначе, съвсем логично, получава една претрепана, напрегната и недоволна жена.

# 73
Много точно, Ирис.
А има и едни още по-нагли екземпляри дето почват да се сърдят и да вменяват вина као вечерята не е готова в еди колко си часа, ако не си им прочел мислите кво искат или все нещо не им е натамън.... И все ходят и дуднат "ма тука е мръсно".... Ам почисти го бе, алоууууу
Пък тука ми приказват приказки от хиляда и една нощ. Да го оставела да си почине и после сам да се сетел.... Хахахахах къде, кога?! Че нали докато някой си "почива" другия се налага да оправя, щото то не чака нЕкой си да се сетел. Особено с деца. Абсурдно е просто.

# 74
Дъщерята беше още малка, когато се научи, че когато мама и тати се приберат от работа, пият кафе и си говорят. Играеше наоколо, без да се меси. Наличието на деца не трябва да се ползва като оправдание за липсата на комуникация и време един за друг.

Общи условия

Активация на акаунт