Брак без любов

• 15 426
  • 309
  •   1
Отговори
# 75
  • София
С ММ години наред работехме на смени 2/2 в контрата, за да можем да си гледаме детето. Когато аз съм на работа той е почивка и обратно. Все ми се струваше, че аз върша повече работа през почивните си дни. Не съм го правила на въпрос, ама се чувствах прецакана. Той пускаше пералня и прахосмукачка, винаги имаше вечеря/ аламинут, но имаше/. Преди 6 месеца, ММ мина на редовна смяна, аз си останах на смени и  когато ми се наложи да правя всичко аз, разбрах колко много ми липсва неговата помощ. Сега не върви, аз да съм си у дома цял ден  и да чакам той да прибере за свърши нещо.

# 76
Темата не е за разпределяне на домакинската работа, а за липсата на любов в брака.

# 77
Но не разбрахме в какво се изразява, авторката изчезна.

# 78
  • волно калдъръмче
Аз пък се дразня жената като се прибере и почне да шета и готви... Искам да се видим първо, чиний и сутрин преди работа бих мил вместо след.
...
Въпрос ня някаква организация така да се каже.
Веднага ти давам работеща схема. Като се прибере, нека си вземе душ и да се нагласи. Преди това ти се огледал за някой ресторант с хубава кухня и музика. Така и чиниите друг ще мие, и жената ще е доволна.

Да, знам, не може всеки ден, но щом можеш да я поставяш в позиция - "аз не искам нищо да правиш", ама някой все пак трябва да го направи и отговорът е известен и на двамата - честта се пада на жената, щото ти имаш избор и кога да миеш чиниите, а на нея не оставяш никакъв... И така колелото се върти.

# 79
В какво се изразява тази липса на любов? Дай някакви примери. Може да не е липса на любов.

# 80
Темата не е за разпределяне на домакинската работа, а за липсата на любов в брака.

Бе тя темата е една и съща в целия раздел.
По този повод попаднах на мнение, на което исках да отговоря, защото го смятам за неправилно и даже вредно. Обаче затвориха темата с това мнение, та основавайки се на факта, че всички теми в крайна сметка опират до едно и също, отговарям тук.
Ето мнението:
Цитат
Доста остаряло и сексистко виждане.
Първо, защо непременно мъжът да е основният финансов стълб в семейството? Нима жената става само за имитация на работа, колкото да не скучае? Все пак кой какви пари изкарва не зависи от пола на работещия, а от това какво го влече, какво е учил и какъв късмет е имал.
Второ, защо пък непременно жената да поема цялата домакинска работа? Ако тя работи нещо напрягащо и изнервящо, но с високи доходи, то какво пречи  мъжът да поеме домашните грижи? Или ще му падне короната?
И трето, парите никога не са излишни и даже и единият сам да може да печели достатъчно ако и двамата го правят това значи по-висок стандарт, по-добро образование за децата, по-добри почивки и пътувания, по-добри здравни грижи, пари за инвестиране...

Ми не. Не твърдя, че не е така някъде, но то затова в това "някъде" Simple Smile Wink нещата са... такива, каквито са Simple Smile.
Парите са възнаграждение за някакъв резултат от положен труд. Какво го влече, какво е учил субекта, пък да не говорим за късмета му Simple Smile Simple Smile няма никакво отношение. Отношение има работливостта му и уменията му да докара резултат от труда си, който е ценен от другите. И те са склонни да го възнаградят за това.
---------------------------
Ето защо стойността на различен труд е различна. Примерно, не може да се отрече, че домакинският труд е труд, в негов ущърб обаче играе факта, че няма как да има висока стойност. Може и без него, всеки може да го свърши, колкото и да се напъвате тук не можете да изкарате, че за него са нужни особени усилия или умения.
Факт.

# 81
Щом всеки може да го свърши и не е нещо особено, защо товага вие с хоботчетата смятате, че ние с пеперудките трябва да го вършим по презумция, след като всички работим по 8 часа?!??!?? Ай отговори ми на тоя въпрос!

# 82
Ето защо стойността на различен труд е различна. Примерно, не може да се отрече, че домакинският труд е труд, в негов ущърб обаче играе факта, че няма как да има висока стойност. Може и без него, всеки може да го свърши, колкото и да се напъвате тук не можете да изкарате, че за него са нужни особени усилия или умения.
Факт.

Ахам, така си мислите, докато не ви се наложи да плащате някой друг да го върши. И следва: „Ма то много скъпо, бе-е-е-е...“. Simple Smile

# 83
Много е лесно и няма стойност домакинската работа, затова домашна помощница взима доволно пара на час. Simple Smile

# 84
Щом всеки може да го свърши и не е нещо особено, защо товага вие с хоботчетата смятате, че ние с пеперудките трябва да го вършим по презумция, след като всички работим по 8 часа?!??!?? Ай отговори ми на тоя въпрос!

Неправилно зададен въпрос. Първо - ние, вие, после - отговори ми ТИ.
Значи аз за ние и вие не мога да ти отговоря, отговарям ти за МЕН.
Нищо подобно не смятам и не съм смятал. Когато е трябвало да се свърши някаква домакинска работа, върша я аз. Не я върша, ако смятам, че не е задължителна. Нито смятам, че някой друг трябва да я върши, камо ли по презумпция.
Голям, огромен проблем има в обобщаването в сий форум. Не е добре това, че се опитвате да представяте някакви откъслеци от личния ви жизнен опит като всевалидни, и да натоварвате негативно погрешните си обобщения поради моментното си емоционално състояние.

# 85
  • София
Стойността на различния труд е различна, но майка ти да ти сготви нещо е безценно. Принципно.

# 86
  • София
Дарлинг прави най- хубавите яйца по панагюрски и телешко Уелингтън, баламосва ви ангро.

# 87
Нищо не обобщавам аз. То това си е реалността. Имам само една позната, която казва, че мъжа й я чака с готова салата и налято вино след работа. Всички останали опъват "по презумция". Това са сигурно стотици мои познати жени. Прави си сметка кво обобщавам... Стотици и една. Това какъв процент от познатите ми е? Под 1%

# 88
  • София
Мая, сигурно съм от друга реалност, но в моето обкръжение мъжете кулинари са сигурно повече и от жените.
И да, чакат половинките си със сложена маса и сипана чаша вино. Да не става прекалено скандално, нали, ама даже и мен ме чакат Joy

# 89
Мда, то София си е друга реалност, може би. Аз говоря за "провинция", щото нали всичко освен София-та е провинция...

Общи условия

Активация на акаунт