Брак без любов

• 15 384
  • 309
  •   1
Отговори
# 255
Авторке, а ти в реала какво правиш по въпроса? Да инициираш разговор с мъжа си, нещо?

Е, нали е опитала и той я е отрязал и затова пише тук.

# 256
Един път се е пробвала и вече готова да се разведе. Няма си работа авторката.

# 257
Не знам дали иска наистина да се разведе, или търси начин да го провокира по някакъв начин. Но за развод не се говори, ако не си на 100% сигурен. Защото мъжът може и да приеме. Та да си мисли хубаво, какво точно иска тя самата.

# 258
Един път се е пробвала и вече готова да се разведе. Няма си работа авторката.
Кой се развежда от 1 път? Сигурно има, просто не ги познавам.
Вече всичко ми се изясни. Явно доста от потребителите са склонни да се подиграват- веднага имам любовник или той любовница. Или имам нужда от бавачка и от прислужница. Гледам много сериали, чета любовни романи и гледам чужди постове за любовта! Еми, не! Не попадам в тези категории, но никога няма да откажа прислужница😅. Не съм искала да ми казвате каква съм. Може да съм луда, кой знае.
Кога решихте да сложите края? Това е въпроса? Никой ли тук не е казвал край на връзка, без лъжи, защо винаги трябва да има трети, да ни е скучно, да си търся оправдание да изневеря и да си мия ръцете? Явно сте от късметлиите и половинките ви гледат с обич и любов, или сте от тези, които се примирявате?

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 00:55 от Candy_girl_2000

# 259
Я дайте дефиниция: По какво се разбира, че един мъж е нещастен с вас?
Че мойте винаги са били щастливи 😛
Хероин ? Трева. Така ще са щастливи

# 260
Никой ли тук не е казвал край на връзка, без лъжи, защо винаги трябва да има трети, да ни е скучно, да си търся оправдание да изневеря и да си мия ръцете? Явно сте от късметлиите и половинките ви гледат с обич и любов, или сте от тези, които се примирявате?
При наличие на 2 деца не се казва край ей така, щото нали мъжото нещо не се гушка вече. И без дори да сте го обсъдили. Не си сериозна и за това и комемнтарите тук завиват към пародия.

Ако искаш някой да те гледа с любов до гроб, вземи си куче.

# 261
Разделяли сме се. Ама е имало причина/и, които сме могли да назовем.
Има разлика между
"Имам усещането, че не ме обича."
И
"Знам, че не ме обича, защото..... прави/не прави еди какво си, държи се еди как си, има такова и такова отношение, поведението му е ...." И тн. Което описва реалните проблеми на връзката.

Една връзка или е здравословна или е токсична. За да разберем каква е вашата, е нужно да я опишеш. Иначе си пишем квото дойде.

# 262

Ако искаш някой да те гледа с любов до гроб, вземи си куче.

Много точно.

# 263
  • София
Никой ли тук не е казвал край на връзка, без лъжи, защо винаги трябва да има трети, да ни е скучно, да си търся оправдание да изневеря и да си мия ръцете? Явно сте от късметлиите и половинките ви гледат с обич и любов, или сте от тези, които се примирявате?
Питахме те много пъти какво имаш предвид под любов, уточнявахме, но ти и в нас виждаш или усещаш нещо, което е само в главата ти.
Не, не сме търпели брак без любов, но имаме конкретно понятие какво е любов. Не бих си развалила семейството защото усещам нещо, което не мога да формулирам. Човек се развежда, когато знае. Семейството е отговорност, не е просто да си кисел три дни и да не различаваш твоите усещания от реалността, та да си тръгнеш. Сигурна съм, че на децата ти не им пука какво усещаш като няма какво да правиш. Това решение засяга основно тях и трябва да е плод на разум, на факти, които да са сериозни. Не е нужно някой да те бие, да ти изневерява или да те подлага на психически тормоз, за да се разведете, но е нужно все пак нещо съществено. Несходство в характерите, трайно неразбирателство, неконсумиран брак. Ти твърдиш, че усещаш, че не те обича мъжът ти и как правиш секс с него? Например.
Ако отидеш на брачен терапевт ще те попитат какво точно ти е непоносимо като действие, като отсъствие на действие. Тук не става ясно откога и какво е станало или не е станало. 14 години те е държал за ръка и те е гледал в очите и сега от една година не те държи за ръка и не те гледа, например. Формулирай го в практика, вместо да се заяждаш с нас. Пестим ти в момента едни между 100 и 300 лв на час, които ще платиш, за да те питат същите неща, за да ти стане ясно какъв е проблема и има ли изобщо такъв.

# 264
Абсолютно^
Съпричастност.
Добре, имаш я.
Разведи се.
Не те обича.

# 265
Ако очаквате любовта и тръпката да са като в началото,  няма как да стане.
И с всеки друг ще е така. Ако е само това проблема.
Това не е вярно.

# 266
  • София
Не бих търпяла неглижиране, от страна на съпруга си.

Говоря за системно, дългосрочно неглижиране, а не за моментни периоди, в които има трудности в делови план или там всякакви причини човешки да е напрегнат, или разтревожен.

Ако отказва да разговаряме по темата дългосрочно и твърди, че го натоварвам, ще го разтоваря от себе си и ще поискам развод.

Или най-малкото ще замина за няколко дни, без значение децата къде и как ще ги организирам, даже бих ги взела със себе си, за да остане за малко сам.

# 267
Авторке, тук по принцип още докато споделиш проблем и вече си по-черен от дявола. Неписано форумно правило. Обаче, в твоя случай колкото пъти и да чете човек, не може да разбере какъв ти е точно проблема. Нищо конкретно все още не си казала. "Аз усещам" не винаги е равносилно на съществуващ проблем. Ако така обясняваш на мъжа си какъв проблем имаш с отношенията ви, съм почти сигурна, че и той не може да те разбере.

# 268
Авторке, искаш някоя дама от форума да говори с мъжът ти или ти ще свършиш тази работа?
Защото пътят оттам минава. Ако не сложите картите на масата и го карате на усещания само ще се мъчиш.

# 269
Авторке, искаш някоя дама от форума да говори с мъжът ти или ти ще свършиш тази работа?
Защото пътят оттам минава. Ако не сложите картите на масата и го карате на усещания само ще се мъчиш.

Като я гледам авторката, май си има проблем с комуникацията Grinning

Общи условия

Активация на акаунт