Времето е пари – колко ви „струва“ да намерите точните професионалисти?

• 7 747
  • 213
  •   1
Отговори
# 180
Майстори за фин строеж

# 181
Намирането на добър майстор е цяло изпитание, което може да отнеме и месеци.
С удоволствие ще разгледам платформата т.к. ми трябва човек за предстоящото лятно "възстановяване" на детската стая.

# 182
Много е трудно да намериш специалист, който ще свърши качествено работата, без да го надзираваш и да ти струва цяло състояние. Най- трудно намирам майстор за електротехника

# 183
За щастие мъжът ми е много сръчен и почти всичко му се отдава, та не се налага да търсим майстори за ремонт и поддръжка на коли или жилище, но за услуги като сладкарство, маникюр, фризьор, козметик си иска търсене и добри препоръки, защото се навъдиха страшно много, а повечето са със съмнително качество.

# 184
За съжаление най-трудно е да се открият специалисти в домашните ремонти. Тези, които наистина работят добре са заети месеци наред. Докато откриеш добрият майстор минава много време.

# 185
Най трудно ни беше да открием майстор за банята.
Търсим, чрез препоръки на познати.

# 186
  • Бургас
Трудно с е намират майстори за ремонт на техника,В и К и строителни дейности особено в малкия град.Скоро търсех за майка ми.

# 187
  • ЛОВЕЧ
Трудно се намират майстори. Добрите такива са заети с месеци напред!

# 188
От няколко месеца търся майстор за банята - мисия невъзможна! Майстор за пералнята също трудно се намира и се наложи да купим нова.

# 189
Намирането на добри специалисти във всички области е трудно. Разчитам на препоръки от близки и от форума - и за майстори, и за лекари.

# 190
  • Плевен
Най - трудно намерихме майстор за довършителни работи, ужасно беше....

# 191
  • София/Севлиево
Най-трудно намерихме майстор за баня , когато ни трябваше преди 3 години...

# 192
Веднъж даже ми се наложи да сменя майстора с друг. Не го одобрих, платих му за свършената работа и си намерих по-добър за сметка на изгубеното време, разбира се.

# 193
Трудно се намират добри майстори. Трудно намираме майстори за малки ремонти, защото са заети с големи обекти.

# 194
За съжаление "майсторите" или така наречените хора със сръчни ръце (в много случаи се иска и добро количество мозък и креативност) ще стават все по-малко и по-малко. Допълнително нещата ще се усложнят и заради факта, че все повече започва да се лансира някак насила мнението, че едва ли не "изкуствения интелект" (AI, Artificial Intelligence) ще замени много професии. Но "интелекта" не може да се качи на стълба, да работи на покрива, да се дупи под мивката или на пода. Така че за в бъдеще ще има много работа за хора с подобни възможности. И понеже аз самия работя подобна професия (малко по-различна сфера), но по индустриални обекти като офис сгради, университети, болници и какво ли ме още - мога да кажа, че има изключително голяма нужда от хора за всякакъв тип поддръжка. Ще уточня, че говоря за САЩ, но и от това което чета и чувам навсякъде нещата са сходни. В последните години много рядко мога да видя хора в поддръжката, които да са на възраст по-ниска от 35. Масата са в диапазона 45-60, като все повече може да се срещнат хора и над 70, които работят на пълен работен ден. Малко нескромно, но ще кажа че в моята къща рядко е идвал майстор. Единствения път, който си спомням е при подмяната на покрива и тогава аз работих със него (човекът ми е и приятел). С "токове" съм се занимавал от малък, бях 8ми клас когато довърших инсталацията в апартамента на нашите, защото майстора отиде на почивка. Но признавам си всичко следващо, с което започнах да се занимавам беше предимно заради факта, че съм много стиснат и ме болеше сърцето като чувах колко струва даден ремонт на колата например, поставяне на ламинат или боядисването на една стая. И от пустата габровщина започнах да го правя, още повече че вече може да се намери толкова много информация, видео клипове в Ю-туб, достъпни инструменти и добри материали. Пералня, сушилня, миялна, лаптопи, телефони, коли, тръби, плочки... всичко, което може да се срещне в една къща съм го отворил, разглобил и сглобил наново. Минути за реклама. Обаче защо го казвам? Много от вас са мъжки майки, много от вас искат децата им да успеят в този живот, в това число и да могат да си изкарват хляба без да се притесняват, че утре може да останат без препитание, че няма с какво да издържат бъдещото си семейство. Не всеки може да е отличник, не всеки иска да завърши висше, но съвременния живот предлага изключително много възможности за хора със занаят, хора които не се страхуват да пробват подобна не толкова престижна професия и най-вече не ги мързи. За себе си мога да кажа, че ако съм здрав, даже утре сутринта шефът ми да каже "от днес вече не си на работа", на следващия ден следобяд ще съм си намерил нова. Така, че ако децата ви проявяват някакъв интерес в подобна насока, насърчавайте ги. Даже и да не го работят, за тях самите ще е голям плюс. В бъдеще такива хора ще са все по-голяма рядкост. И никога няма да останат гладни.

Общи условия

Активация на акаунт