Математически турнири 1-4 клас тема 63

• 63 058
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
При нас КМС и ВМС не се провеждат изобщо в града. Състезанията на СМБ се провеждат масово в математическата гимназия, таксите са сериозни. МБГ се провежда в почти всяко училище (без математическата и още едно училище, което изобщо не провежда вече състезания).
Показателно е, че МБГ не се провежда изобщо в математическата гимназия. Държат си на състезанията на съюза.

# 706
Да, доста хубави са им резултатите на децата от Варна. Изненадаха ме. Да се надяваме, че в понеделник ще ни информират за София. 😅

Нашето училище не провежда МБГ. Правила съм запитване и казват, че няма да се събере бройка деца, за да го провеждат. Аз обаче си мисля, че не е това причината. Питала съм родители от класовете на моите деца и биха записали децата, ако е в училището, само за тренитовката и да се пробват, както казват.
Доколкото знам, доста училища не провеждат МБГ, даже математическите училища като 125-то например. Поправете ме, ако греша.
Като цяло има значение кой е организаторът. Училищата в София, които провеждат състезания на СМБ, си провеждат техните. Нашето училище е такова - то е от малкото училища, които провеждат КМС и ВМС например, но само тези двете, останалите на СМБ не ги провеждат и ходихме за тях в 125-то. Според мен при нас си работят с този организатор и не желаят друг. Частните училища провеждат всички, независимо от организатора.

ПС: С тази олимпиада ще ни държат под напрежение още една седмица май Simple Smile
Браво на дечицата от Варна, резултатите там са доста високи.

# 707
Пурпулетка, най-добре спри да пишеш, защото бъркаш доста неща.

И - колко да са "сериозни" тези сериозни такси? Не са по 250 лв, нали?

# 708
Пурпулетка, най-добре спри да пишеш, защото бъркаш доста неща.

И - колко да са "сериозни" тези сериозни такси? Не са по 250 лв, нали?
Това, че не навсякъде е като в София или Пловдив как означава, че бъркам нещата? Има математици и състезания и на други места. Пишете, че масово в училищата се провежда КМС и ВМС, а това е вярно само за някои градове.
Сериозни такси, колкото таксите за МБГ в частни школи, нали това беше довод колко по-сериозни са децата които се явявали в школи в сравнение с тези от училищата.
По същият начин се опитвахте да заглушите дискусията за кандидатстването и балообразуването в математически гимназии. Аз пиша как е в нашият град, на който не му е интересно да не чете. Да си чете само за неговия град, но класиранията са национални или международни, не са само за София и Пловдив.

# 709
от кой град си? Аз не знам за кой град пишеш.
Никаква "дискусия" не съм се опитвала да заглуша също, понеже "дискусия" не е имало.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 13:21 от rumka833

# 710
Защо е задължително да се ходи на всички състезания не разбрах?

# 711
Великденското съвпада с полуфинала, сега го осъзнах. Явно - не е задължително Simple Smile

# 712
Добре, де, кажете поне някое столично училище (ДУ или ЧУ), което прави МБГ? Simple Smile
Аз дотук не знам за нито едно, но това е само лична неинформираност.

# 713
Добре, де, кажете поне някое столично училище (ДУ или ЧУ), което прави МБГ? Simple Smile
Училището в Панчарево.

# 714
Синът ми е 1 клас в 145. Тепърва разучавам на какво може да ходи. В училището се проведе МБГ. На есенния кръг от неговия клас бяха се записали 10 деца, на зимния- 17. Подобни ми се струват бройките и в другите първи класове, поне доколкото съм разговаряла с няколко родители. Иначе моят син нищо не е направил. На първия кръг имаше 10 точки, но аз не знаех какво е това състезание и не бяхме гледали предварително никакво задачи. За зимния кръг му давах от минали години да решава, обаче хич не му се занимава, а май и на мен. Сега има 20 точки. Направи ми впечатление, че на една от предишните години успя сам да реши 15 от задачите и реших след 10 дни да му го дам пак. Тогава пък реши само 5 и мърмореше колко били трудни. Не знам в горните класове как ще е, но фактора концентрация и мотивация е огромен за представянето.

# 715
Ако се съди от кратък google search и сайтовете на училищата, в София се повежда със сигурност в 5 ОУ, 43 ОУ, 49 ОУ, 55 СУ, 79 СУ, 96 СУ, 107 ОУ,  НПМГ. Има и немалко други, убедена съм. От 200 училища все в 20 се провежда.  От частните Izzi Science, ЕСПА, Дружба и т.н.

# 716
  • София
Ако се съди от кратък google search и сайтовете на училищата, в София се повежда със сигурност в 5 ОУ, 43 ОУ, 49 ОУ, 55 СУ, 79 СУ, 96 СУ, 107 ОУ,  НПМГ. Има и немалко други, убедена съм. От 200 училища все в 20 се провежда.  От частните Izzi Science, ЕСПА, Дружба и т.н.

Добавям от държавните 8 СУ. От частните мисля също в Maple bear, че се провежда.
Не са 1-2, но не са и много, на фона на всички училища в София.

# 717
Не знаех, че частните го провеждат. Значи, може да ги закръглим на около 15/20 от 200. И аз не знаех до току-що Simple Smile

# 718
Според новия регламент на ПМС ще има 4 задачи за 4.5часа- първите две по 10т, следващите по 15т.

# 719
Може ли линк към регламента, където сте го видели? Аз не откривам.

Според новия регламент на ПМС ще има 4 задачи за 4.5часа- първите две по 10т, следващите по 15т.

Общи условия

Активация на акаунт