Математически турнири 1-4 клас тема 63

• 66 545
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Някой има ри задачите от тазгодишното МБГ есен за втори клас?
В коментара точно преди вашия има линк, в който може да видите темата и отговорите на МБГ Есен за 2 клас.
Съжалявам, днес следобед проверявах в този сайт и ги нямаше. Видях коментара, но реших, че става въпрос за стари задачи. Явно са ги качили след като проверих.
Благодаря Simple Smile

# 211
  • В Страната на чудесата
"Иван Салабашев" ще се проведе на 30 ноември, най-вероятно от 10 ч., но къде - не е съвсем ясно.
Може би след 20 ноември ще се изясни ситуацията, тъй като явно все още не са уточнени местните организатори.

# 212
на сайта на Дидева има вече списък с организатори по места. Ще се допълва с времето. Според мен, за София - още преборват СМТ, и не са стигнали до организиране на ИС.

# 213
  • София
За София ИС засега ще се проведе в 125 СУ (заплатих таксата още когат записвах моя третокласник за ЧХ) и ЧСУ "Наука за деца" ще го проведе и за външни участници в сградана на гимназията им в София тех парк.

Предполагам ще бъде проведено и в ПЧМГ и "Питагор", но нямам информация за тях.

ЧОУ "Света София" го провежда, но само за техни ученици.

# 214
МБГ Есен за 4-ти клас има грешен отговор на задача 4.
Това на сайта "Класиране", не е ясно дали така е оценявано.
Малка загадка.

П.С. Има ли четвъртокласници с максимум? Това може да хвърли светлина.

# 215
  • София
МБГ Есен за 4-ти клас има грешен отговор на задача 4.
Това на сайта "Класиране", не е ясно дали така е оценявано.
Малка загадка.

П.С. Има ли четвъртокласници с максимум? Това може да хвърли светлина.
Имам листа с отговорите от друго място - в него коректно е посочен отговор 1 на тази задача.

# 216
Имам листа с отговорите от друго място - в него коректно е посочен отговор 1 на тази задача.
Благодаря, това внася яснота. "Класиране" сигурно си правят собствени листи с отговори, и от това да идва техническата грешка при прехвърляне. Чат-пат и други дребни грешки съм срещал при тях.
Тези "оригиналните" ключове на МБГ съвсем различно ли изглеждат?

# 217
  • София
Благодаря, това внася яснота. "Класиране" сигурно си правят собствени листи с отговори, и от това да идва техническата грешка при прехвърляне. Чат-пат и други дребни грешки съм срещал при тях.
Тези "оригиналните" ключове на МБГ съвсем различно ли изглеждат?
По съвсем същия начин изглеждат ключовете на МБГ като бланката в Класиране, просто при мен е коректен отговорът. Допускам, че е възможно да е имало първоначален вариант на листа с отговори, след което организаторите да са си открили грешката (някой от локалните организатори, тъй като те са ѝ проверяващи за явилите се при тях деца, да им е подал информация за грешката) и организаторите да са подали втори коригиран вариант на ключа.

# 218
ОК, това слага край на малкото лирично отклонение.
Дано и всички организатори да са оценявали с верните ключове.
Донякъде затова се чудех има ли четвъртокласници с максимум.
Там, където ходихме, имаше едно изявено дете, с 38 точки. Та затова и размислите ми.

# 219
  • София
ОК, това слага край на малкото лирично отклонение.
Дано и всички организатори да са оценявали с верните ключове.
Донякъде затова се чудех има ли четвъртокласници с максимум.
Там, където ходихме, имаше едно изявено дете, с 38 точки. Та затова и размислите ми.
В протокола от Ребус Варна виждам двама четвъртокласници с по 40 точки, дано наистина навсякъде са проверявали с коректен ключ за отговорите.

# 220
Здравейте
Някой разглеждал ли е задачите на СМТ 3 клас? Проверявах на моя син задачите от състезанието и ми направи впечатление , че на зад 7 отг.  е А-3 бр. , а според него и според мен е В- 60 бр мъниста. Нещо аз ли не смятам правилно или има някаква уловка , която не виждам.

# 221
Отговорът е (А) (три), няма уловки. Просто се разглежда най-лошият случай.

П.С.  На "Класиране" има и някакви видеорешения, може би там ще намерите по-подробно обяснение.

# 222
Резултати за София от СМТ да има някъде? Освен от 107-мо?

# 223
Видяхте ли, че са качили точките за София на сайта на ЧХ?
Това че от седмица има резултати  за София от ЧХ, а няма съобщение за награди, дали означава, че няма да има такива тази година? Детето ще е малко разочаровано.. Предполагам, че няма да е единственото.

# 224
  • София
Здравейте
Някой разглеждал ли е задачите на СМТ 3 клас? Проверявах на моя син задачите от състезанието и ми направи впечатление , че на зад 7 отг.  е А-3 бр. , а според него и според мен е В- 60 бр мъниста. Нещо аз ли не смятам правилно или има някаква уловка , която не виждам.

Отговорът е А - 3, защото всъщност имат предвид измежду които и да е 10 изтеглени мъниста, че има поне 7 стъклени. Обаче да го бяха написали така. Но тогава всяко дете щеше да я реши. А за мен условието е написано нарочно двусмислено. Естествено моят третокласник я е объркал и е дал отговор В-60.

Да ви споделя и че е обаъркал първа задача - най-елементарната Joy
А е решил 13-та вярно и двете подточки ...
Как е възможно да е толкова завеян, просто не знам. Само й хвърлил поглед и му се видяло: (2.0.2.4):(2+0+2+4) и директно писал 0 човекът и изобщо не се е загледал в знаците, че в първите скоби има +. Постоянно допуска тъпи грешки, на едно единствено състезание нямаше никакви грешки само. И не знам какво да правим с този проблем, уж трябваше да е вече различно, а все някакви такива грешки допуска и всеки път му говоря: четеш вснимателно, гледаш всеки знак, всяка стрелка или каквото е там на по-лесните задачи. И все пак продължава да ги допуска такива ...

Общи условия

Активация на акаунт