Бавачки в София и компенсация - моля за съвет

• 5 187
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
Във форума е прието да се говори на ти. Обръщението на Вие обичайно е израз на един вид превъзходство над опонента.

Мен са ме възпитавали към непознати да се обръщам на Вие.
Сега научавам, че било израз на един вид превъзходство.

# 46
  • София
Виртуалното общуване е различно от реалното.

# 47
  • гр.Пловдив
Вие дали бихте била детегледачка на тодлър за 800 лв./мес? Много се съмнявам. Като касиерка можете да печелите ДВОЙНО тези пари +  ваучери за храна + платена год. отпуска + социални придобивки и т.н.
Отглеждането на 13 мес. тодлър е много отговорно  и изисква да не го оставяте без наблюдение дори и за минутка.
Минималната заботна залата е значително по-високо сега в сравнение с преди 5 години.

Пенсионрани учителки се хващат да гледат и още как! за една МРЗ и подаръци по Коледи и Великден ваучери за някой магазин -дали няма да й е зле от 8 до 5 към пенсийката ?

# 48
Ако не ù се налага да върши нищо, свързано с реално гледане, може и да се навие на МРЗ. Например майката на бившия ми е пенсионерка, прибираше две деца 3-4 клас и ги гледаше по час, докато се прибере някой родител, колкото да не подпалят кашкавала върху сандвича си в микровълновата. И това не всеки ден, а между 1 и 3 пъти седмично в делник и евентуално, но не сигурно, два пъти в месеца да хвърля око на децата за 4-5 часа, ако излязат родителите накъде. Т.е. за под 30 часа месечно просто физическо присъствие тя взима МРЗ.
Пенсионерките като начало няма да се навият да бягат след тодлър, след като собствените си внуци тактично избягват в периода от ужасните 2 до поне първи клас.

Впрочем, говоренето на вие във форума е наистина признак, че важничиш над простия опонент. Особено ако в други теми пишеш на ти.

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 18:50 от Нарцùса

# 49
Здравейте, не знам как да отворя нова тема, а не намирам отговор на въпрос, който имам. Затова пиша в тук. А въпросът ми е следният : Колко е нормално да се заплати на детегледачка ( с опит, която вече познава детето ) за 10 дена, в които родителите отсъстват и тя е сама с детето. Задълженията включват водене на училище с автобус, взимане от училище, готвене, чистене, домашни и всякакви други активности...с две думи напълно замества родител за този период? Детето е на 12. Много ще се радвам, ако ме насочите с някакъв отговор, за каква сума е уместно...

# 50
  • Редута, София, България
Аз съм на подобно положение. Трябва ми детегледачка само за 2 часа на ден да гледа сина ми, който е на 5г докато връщам дъщеря ми от училище.( Сутрин, когато я водя съм се разбрала със съседа  да го гледа докато спи.) Тъй като цените вървят на 15лв на час. Това е и което предлагам. 600лв излизат месечно. Получих само на смешки и подигравки след което се отказах. Ще си водя малкия с мен и това е положението

# 51
А защо смешки и подигравки? 600 лв за 2ч. не са изобщо малко. Няма ли как да се уговориш със съседа?

За мен по-притеснително би било да пусна някой си неизвестно какъв в дома си и при детето си.
На 5 г. не е ли на градина?

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 06:10 от Soul Free

# 52
А защо смешки и подигравки? 600 лв за 2ч. не са изобщо малко. Няма ли как да се уговориш със съседа?

За мен по-притеснително би било да пусна някой си неизвестно какъв в дома си и при детето си.
Да, за малко дете на 1 годинка е притеснително, но за 5г вече е различно, защото може да ти обясни ако има някакви нередности. Освен това става въпрос само за 2 часа. Не е приет все още и като гледам никакъв шанс да го приемат.

# 53
Питай във вашия вход дали няма някоя желаещ съсед? Дори и на 5 г. за мен е притеснително някой съвсем непознат да остава с детето ми вкъщи. Далеч ли е училището на каката? Спокойно може да ходиш с малкия, ако сте с кола или не е далеч пеша.

# 54

Да, за малко дете на 1 годинка е притеснително, но за 5г вече е различно, защото може да ти обясни ако има някакви нередности. Освен това става въпрос само за 2 часа. Не е приет все още и като гледам никакъв шанс да го приемат.

Щом не е приет, поне би трябвало да получавате някаква компенсация.

# 55
Да, доста е далеч. Компенсации не ми дадоха защото детегледачката която се грижеше за децата няма образование педагогика. Директен отказ
Питай във вашия вход дали няма някоя желаещ съсед? Дори и на 5 г. за мен е притеснително някой съвсем непознат да остава с детето ми вкъщи. Далеч ли е училището на каката? Спокойно може да ходиш с малкия, ако сте с кола или не е далеч пеша.

Общи условия

Активация на акаунт