Подготовка за малкия човек - тема 26

• 41 708
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Адаптерите обикновено се купуват от марката на която е количката. Аз обмислях адаптери за Cybex кошче към количка Тутис и адаптерите бяха от Тутис. Най-добре проверете как се закрепя във физически магазин. Горния вариант го видяхме на живо в Айко в София и не ми се стори супер стабилно, въпреки че си пасват.
+1 глас за стерилизатор със сушене. Защо да трябва да мислите кога ще свърши програмата, нека уреда си върши всичко. А и в момента в който нещата се извадят да съхнат някъде другаде, вече не са стерилни.

# 106
  • до най-прекрасния мъж
Ползвах стерилизатор без сушене. Вършеше ми работа. Така или иначе, като се отвори капака, вече нищо не е стерилно. Идеята на стерилизирането е да се премахнат евентуални бактерии, останали от млякото след миенето на шишето, а не то да бъде стерилно, когато детето се храни с него. Най-малкото ще го пипнете да го сглобите, после ще го отворите да налеете мляко и вече ще е далеч от стерилно. Това за мухъла изобщо не виждам как ще стане, освен ако шишетата не се ползват изключително рядко. Аз съхранявах в кутия с капак стерилизираните и сглобени шишета. Единственото неприятно е, че шишетата са мокри и трябва да се изтръскат след стерилизация. Иначе, и двата вида ще свършат абсолютно едно и също по отношение на чистотата на шишето.

# 107
Да, всеки преценя спрямо ситуацията си. Ние имаме три котки и колкото и да поддържам чистота, за първи дни ще ми е спокойно ако шишетата не са "на открито".

# 108
Сега ме замислихте за това сушене. Още не съм ползвала стерилизатора. Нашия е на Томи Типи и четох, четох, но не пише дали суши. Единствено, че ако капакът не бъде отворен, ще се запазят стерилни 24 часа. Предполагам, че това включва и сушене, защото за 24 часа мокри, вероятно могат да мухлясат.

# 109
  • София
Нашият стерилизатор не суши. Никакъв проблем не ми е било с което и от двете деца. А това за мухъл не знам как може да стане. То стерилизаторът се отваря и оставя да изсъхне (иначе хваща котлен камък и ще замине много бързо към боклука), а самите шишета не ги сглобявам мокри, че да хванат пък самите те мухъл (съхнат и стоят на bottle rack, супер удобен е).

# 110
Как ще забравиш шишетата вътре, като бебето яде по незнам си колко пъти на ден?! Това са приказки от 1001 нощ. Това със сушенето е допълнителна глезотийка, ако ви е кеф - вземете си такъв, но определено не е задължително.
Стерилизацията се прави само и единствено за да не остават бактерии от малкото, а не за да бъде стерилно самото шише.

# 111
  • Варна
И моят стерилизатор е без сушене. След като приключи програмата ги вадя да изсъхнат  на поставка и след това ги сглобяам и съхранявам в кутия. Ползвам го по няколко пъти на ден. Няма как да мухлясат шишетата. Сушенето  е лесна  и облекчаваща функция, т. к. с едно натискане на копчето  шишетата са готови. Аз единствено заради цената не взех със сушене.

# 112
Здравейте!
Предвид силното слънце и това,че не ми се иска да използвам много слънцезащита до 6-ти месец, разглеждам варианти за предпазване на бебето в количката от слънцето, като не ми се иска да покривам коша с някакви платове. Виждам,че се предлагат тенти за колички, както и универсални чадъри. Някой купувал ли е и какво точно?

# 113
И нашият стерилизатор беше без функция "сушене". Никога не са ми мухлясвали шишетата и бибероните, това са пълни измислици. Няма как и да се случи, тъй като бебето се храни по N-пъти пъти в денонощие. Мина си по реда и ми свърши чудесна работа.

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 17:18 от bubastet

# 114
  • София
Ние имаме универсален чадър. Не се закрепя хубаво за шасито и само пада. Тези тенти (или там както се казват) отгоре пазят само ако директно отгоре пече, не и странично, поне на нашата количка. Плюс аз държа да виждам бебето постоянно, а не да се налага да надничам през 5мин всичко ли е ок.

П.с. Универсалната стойка за чаша също не ни се закрепя добре. Просто са за по-тънки шасита.

# 115
Тента за количка не смятам да взимам. Ще избягвам топлите часове, ще ходя по сенките и при нужда ще мятам по някоя муселинова пелена, но не изцяло, за да има въздух. И аз мисля, че тентите са неподходящи. Те са само, когато слънцето е отгоре, а това се случва в обедните часове, които трябва така или иначе да се избягват.

# 116
  • София/Севлиево
Сега ме замислихте за това сушене. Още не съм ползвала стерилизатора. Нашия е на Томи Типи и четох, четох, но не пише дали суши. Единствено, че ако капакът не бъде отворен, ще се запазят стерилни 24 часа. Предполагам, че това включва и сушене, защото за 24 часа мокри, вероятно могат да мухлясат.
И моят за микровълнова е такъв и не съм забелязала да има подобна функция (сушене).Не ми се е случвало да ми мухлясат шишетата,но и не съм ги държала неотворени по 24 часа,а от един момент нататък ползвах и сушилник за шишета и биберони и след минаване през стерилизатора ги окачвах на него(малкият беше навършил вече година,до към година и 7-8 месеца стерилизирах по навик,а АМ пиеше точно до 2 и половина от шише с биберон).

# 117
Моя не е за микровълнова, но няма май сушене. Ще го пускам така или иначе тия дни и ще видя. И аз не мисля как може 24 часа да стои без да се отваря. То постоянно ще се въртят шишета. Сигурно трябва да имам 20, че да стоят едните толкова време в стерилизатора. И в този ред на мисли, колко шишета са нужни? Аз за сега имам 4 от комплект, но може би няма да са достатъчни.

# 118
  • София/Севлиево
Имах по 5 малки и 5 големи шишета(един комплект в който са 2 на 2 и другите допълнително купувах).В началото ползвах само малките от 150 мл.

# 119
  • до най-прекрасния мъж
В началото купих две малки и две големи, но малките ги ползвах много кратко. После купих още две големи и така си изкара до края, въртях четири шишета. Детето беше изцяло на АМ след 20-тия си ден, стерилизирах 1-2 пъти дневно (като ми свършеха чистите шишета) до около 10-месечна възраст.  Щях до 6, но беше лято и реших да продължа още малко. Мляко пи до 1.9 г.

Общи условия

Активация на акаунт