Подготовка за малкия човек - тема 26

• 41 604
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Нашата количка е cybex balios s 2in1, Взехме я от Айко, лесно се бута и с една ръка, не ми е тежка. Сега пак е намалена на 780. Друга на която се спряхме, но имаха само мостра беше на чиполино елит авокадо неон (невероятно лека).

# 91
Ние също сме с Balios, S lux серията, като предстои да я тестваме в реални условия. Иначе също я избирахме да е максимално лека и маневрена. Колебаехме се между нея и  Tutis Uno 5+, но идваше една идея по-дълга за нашия асансьор.

# 92
  • Гр. София
Нашата количка е cybex balios s 2in1, Взехме я от Айко, лесно се бута и с една ръка, не ми е тежка. Сега пак е намалена на 780. Друга на която се спряхме, но имаха само мостра беше на чиполино елит авокадо неон (невероятно лека).

Ох, тъкмо се зарадвах, че е намалена толкова, ама тя само в този цвят е намалена:

# 93
Тази, до колкото разбрах, коша за новородено се трансформира в летен кош. Реално имате една количка. И някои се оплакват от нея, че не е толкова удобен летния кош, защото детето се изхлузвало.
Ние взехме тази от Айко:

Не съм я ползвала още и дори не е извадена още от кашоните, но тук са си 3 отделни коша + адаптори за транспортния кош. Примерно, ако излизате за малко с колата, но ще Ви трябва шасито, няма да взимате и още един кош, а с помощта на адапторите ще сложите транспортния кош на шасито (не знам дали успях да се изразя добре 😃).
Ние я взехме на 1200 лв от Айко на едно намаление, но след това я бях засякла и на 1100 лв, за това следете за други намаление в Айко, освен вече, ако не Ви е и наложащо закупуването на количка.

# 94
  • Замък сред облаците
Не се трансформира, 2 отделни коша са си. И няма зимен и летен кош, научете се най-сетне. Има кош за новородено, който е затворен и е само легнал, и има кош за 6+ месеца, който е с 3 положения за поставяне на детето.

Разликата между горните 2 е точно дали има кошница или не. Абсолютно еднакви са ви кошовете откъм механизъм, независимо от борда за крачетата.

# 95
По-лесно за изразяване е. То пък на всеки втори пост поправка за кошовете. Знаем, че не са летен и зимен кош.

Едит: един кош е. Пише го в описанието.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 23:01 от VaniaK

# 96
Ами аз не знаех и се почудих какво ще да е това летен и зимен кош

# 97
Всички новобранци сме се чудели какви са тия “зимни” и “летни” кошове. Може да ви е по-лесно, но определено е много по-объркващо за всички, които не са изчели 3 бг мами теми за колички! И аз не разбирам защо се наричат по този начин, като кошовете нямат абсолютно никаква връзка със сезона?!

# 98
Моята логика е, че единия е по-затворен, а другия е по-отворен за това са им лепнати тези “имена”. Предполагам е ясно, че няма новородено да бъде сложено в коша за 6+, нищо че е лято.

# 99
Да, така е. Един кош е, който се трансформира с помощта на колани. И нашата Alexa е така. Отделно има кошница.

По-лесно за изразяване е. То пък на всеки втори пост поправка за кошовете. Знаем, че не са летен и зимен кош.

Едит: един кош е. Пише го в описанието.

# 100
  • София
Те дори самите магазини в описанието на някои колички си пише зимен и летен кош, но е логично кой е за малко бебе и кой за по-стабилно вече.

Моите 2 стотинки за количките с трансформиращ кош - внимавайте много и гледайте, тествайте (доколкото е възможно). Племенникът ми беше с такава количка с трансформиращ (уж добра и всичко) - ужасно неудобен кош след трансформацията, все нанякъде висеше, почна постоянно скърцане, пукане и накрая се счупи и количката.
Гледайте и да има на какво да се опрат крачетата като стане по-дълго детето, а не да висят във въздуха и да се мотат. Това е препоръка и при столчетата за хранене (да има на какво да стъпи детето). С кошът 6+ на едната ни количка има и видимо на детето беше по-удобно, на Ергобейбито ни примерно няма и синът ми се опитваше доста да ги намества (беше свикнал първо с другата, ергото го взехме по-нататък, в даден момент спря да търси де).

# 101
За това наблегнах, че тази кафявата на Сайбекс е с трансформиращ кош. Има група във фб за Сайбекс и понякога чета там мнения. Не ги харесват. На някоя може и да му е удобна, де, но в стремежа си да купим нещо уж по-изгодно, водени от цената, накрая даваме двойно повече. Ако се хване Байлос Лукс С от Айко на промоция, мисля че е най-доброто цена-качество. Аз не исках да попадам в тази истерия по Сайбекс, но като говорих с приятелки и четох мнения, съжаляват за избора си на друг вид количка, сравнявайки ги със Сайбекс. Та реших и аз да заложа на нея, но ще видим в действителност дали ще ми допадне. Иначе Макси Кози ми харесаха повече, но цената вече скача, а и ми се стори по-тежка.

# 102
  • Sofia
Момичета има два въпроса:
1) Стерилизатор със или без изсушаване е нужен?
2) Количка Maxi Cosi е потвърдена като съвместима с конкретно столче за кола Cubex, но са нужни адаптори. На коя от двете марки трябва да са адаптерите - на столчето или количката?

# 103
  • София/Севлиево
Аз с малкия ползвах количката от баткото -15 кг. е и си спомням,че с големия ми идваше много тежка,а сега изобщо не беше така...

# 104
Момичета има два въпроса:
1) Стерилизатор със или без изсушаване е нужен?
2) Количка Maxi Cosi е потвърдена като съвместима с конкретно столче за кола Cubex, но са нужни адаптори. На коя от двете марки трябва да са адаптерите - на столчето или количката?

Това не е от личен опит, но едни приятели ни дадоха техния стерилизатор и казаха, че е по-добре със сушене, защото ако е без, може да забравите шишетата вътре и те да мухлясат. А ако са със сушене, може и да ги забравите, но няма нищо да им стане.

Не знам конкретно за тези марки, но може адаптер и от двете марки по принцип, стига да го предлагат

Общи условия

Активация на акаунт