Подготовка за малкия човек - тема 26

• 41 596
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Със сигурност с база е по-сигурно, но пък смятаме при първа възможност да го сменим с Макси Кози. Ще помисля още за базата дали да я купя.

# 76
  • Замък сред облаците
Зависи и колко често ще излизате с бебето. Особено щом към 6 месец ще сменяте, ако ще го извеждате веднъж-два пъти седмично с колата и с колан би следвало да е достатъчно. Той е с триточкова защита.

# 77
Доколкото разбирам от много гледане и четене за детските кошчета и столчета, те са с еднаква безопасност с или без базата, стига да са поставени правилно. Просто с базата е по-удобно и лесно, ако си имате ваша кола. За чужди коли и таксита - и без база си е безопасно, просто е повече играчка

# 78
Зависи и колко често ще излизате с бебето. Особено щом към 6 месец ще сменяте, ако ще го извеждате веднъж-два пъти седмично с колата и с колан би следвало да е достатъчно. Той е с триточкова защита.

Толкова. Уикенда, ако с мъжа ми мръднем някъде до приятели или по-отдалечен парк. През седмицата ще си обикалям пеша с количката. Иначе и аз имам кола, но ще ме е страх в началото да шофирам сама с детето.

# 79
Здравейте, ползвате ли подложки против изпотяване в кошчето за кола? Напоследък както стана жега и забелязвам, че бебо е мокър отзад на косата, съответно се изнервя и реве. Някой ако може да препоръча.

# 80
  • Замък сред облаците
Aeromoov взех по препоръка на приятелка миналата година. Доволна съм. Следващото столче ( Besafe izi modular x1) се оказа с доста по-добра циркулация на въздуха, плюс че детето вече е с по-добра терморегулация и тази година не сме ползвали.

# 81
Момичета, здравейте. Вече съм в средата на седми месец и започвам да се интересувам повече от покупките за бебето. Взех шишета на авент, тъй като бяха на промоция, както и комплект нокорезачка, ножичка и т.н.  Интересувам се от колички 2в1, лека и маневрена. Гледах в Хиполенд на кика бу, но е адски тежка...имам чувството, че всички колички на тази марка за тежки. Та... По- опитните от вас, на каква количка се спряхте?

# 82
  • Замък сред облаците
Cybex Balios, хем с 1 пръст се бута по равното, хем е достатъчно стабилна и за офроуд. За мен това беше важно. В зависимост с кой кош е е съответно 11-14кг. За мен това е достатъчно леко без компромис със стабилността/друсането на бебето.

# 83
Има тема специално за количките, която може да ти е от полза да разгледаш. Иначе всичко зависи от бюджета.
Момичета, здравейте. Вече съм в средата на седми месец и започвам да се интересувам повече от покупките за бебето. Взех шишета на авент, тъй като бяха на промоция, както и комплект нокорезачка, ножичка и т.н.  Интересувам се от колички 2в1, лека и маневрена. Гледах в Хиполенд на кика бу, но е адски тежка...имам чувството, че всички колички на тази марка за тежки. Та... По- опитните от вас, на каква количка се спряхте?

# 84
Ние сме с кика бу и е доста лека и маневрена. Или аз нямам опит с много колички или на мен ми е окей. 11 кг е нашата.

# 85
Ние сме с кика бу и е доста лека и маневрена. Или аз нямам опит с много колички или на мен ми е окей. 11 кг е нашата.
Страхотна е 11 кг. Все на тежки колички попадам.

# 86
  • до най-прекрасния мъж
За да е лека, търсете нещо под 10 кг. 12-13-14 кг НЕ Е лека количка. Може да е маневрена и удобна, но не и лека, ако има нужда да се вдига.

# 87
  • Замък сред облаците
Всичко е лична преценка и личен приоритет. Сега тренирам, количката с летния кош, дете 10кг и пълен багажник ни излизат около 25+кг и се размотаваме по градския транспорт. Ами не ми е тежка за сваляне от автобуса като трябва да я вдигна цялата (щото мъже няма да помогнат, една баба с бастун наскоро се втурна да ми помага 🤦🏻♀). И не съм фитнес маниак, пухкава кръгла поничка съм и тренирам консистентно от януари насам за пръв път в живота си 🤣
Но на фона на разнебитените тротоари в България едно на ум с леките колички - най-важното е да са здрави.

# 88
Нашата е 14кг с метално шаси и е бетон. И в планината сме ходили с нея. Много е стабилна. Тежи доста, но пък градът ни е изцяло равен и няма къде да я бутам по баири, та не ми пречи. Засега не смятаме да купуваме по-малка.

# 89
Нашата количка е 3в1 на Lorelli - Alexa. Тежи 15 кг,, сравнително бюджетна, стабилно  алуминиево шаси, маневрена и добри колела  с големи гуми и с амортисьори, минава отвсякъде. Много бяхме доволни, използвахме я почти 1 година. Сега сме с отделна, по-лека, само лятна количка отново бюджетна на Cangaroo-London. Тежи 5 кг., с малки колела е, не толкова маневрена, друса по паветата, но се представя добре. Можеше спокойно да си караме с Alexa-та, защото е комбинирана, но взехме отделно лятна, защото заема по-малко място в багажника и ни е по-лесно за пазар с нея. Не съжалявам за покупката на нито една от двете и съм доволна, че не се подлъгах по марки и цени.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 21:11 от bubastet

Общи условия

Активация на акаунт