Подготовка за малкия човек - тема 26

• 40 687
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Замък сред облаците
Ние бухалчето ползвахме в случаи на преуморено дете, не беше ежедневно ползване за всяка дрямка/приспиване. В рамките на една година го зареждах точно веднъж (големият вариант).

# 616
И аз пускам бял шум от приложение от телефона, или от ютюб клипчета.

# 617
Всъщност белият шум е за успокоение на бебето, което е свикнало на звуците от корема.
Вече допълнителен плюс е, че приглушава останалите шумове в стаята. Аз без притеснения влизах, излизах и си вършех работа при спящото бебе. Също и месеци наред целодневно бяхме изложени на ремонтни дейности, та си беше наложително.

# 618
И ние ползвахме ютуб за бял шум, докато не открих че имам настройка за бял шум на телефона без интернет - различни видове дори, даже не ми хаби много батерията.

Мисля, че всички айфони имат тази опция. Възможно е и други марки също да имат. Само трябва да проверите как да го пуснете, понеже е малко скрито. Има клипчета в интернет, на които е показано.

# 619
Ще потърся къде е белия шум в Айфона. Не знаех 😃 Иначе моето бебе не се трогва от белия шум, пуснат от Ютуб (може и да не съм избрала хубав шум 😃). В първия месец като беше с колики се успокояваше само от сешоара, но и на най-слабото, пак беше много силен шума. После минахме на Оли. Аспиратора също съм включвала и съм стояла под него. Даже обмислях да я оставя с гнездото да спи там 🤣

# 620
Ние бяхме с въртележка с няколко опции бял шум, беше много полезно, 15 Мин шум на морски вълни и беше заспала. После трудно се научи да заспива без белия шум, сега чета приказки с часове, но на моменти не се издържа и търся от интернет и пускам море.

# 621
На нас ни подариха един динозавър с проектор и музика на Чиполино, малкият много си го харесва и още си играе с него понякога. Най-лесно запиваше на сърдечният пулс.

# 622

Здравейте! Кога започнахте са слагате бебчо в такъв тип люлка? Уж пише 0-6м.

# 623
  • до най-прекрасния мъж
От новородена почти, но нашата имаше напълно легнало положение.

# 624
  • София
Към втория месец. Сега е почти на 7м и още я слагам от време на време.
Баткото на 4г редовно се люлее. Почти 18кг е и го издържа спокойно 😀

# 625
Ако има напълно легнало положение, от началото. Ако няма, след 1-2 месеца, зависи от детето, и за малко с постепенно увеличаване на времето. Първо 5 мин, после 10 и така.

# 626
  • София
Нашата е Kikaboo и го слагам от месец и половина някъде.
Леко е повдигната, което ни беше добре дошло зареди рефлукса, който имаше.

# 627
Здравейтее, потърсих в темата, ко не намерих, а със сигурност е обсъждана темата за бебешки матрак. Може ли препоръки, и какво е важно да гледам при избора 😊

# 628
Знам,че се гледа бебешкия матрак да е по-твърд. Най-препоръчвания е на Magniflex - Pierre Cardin.
Предполагам,че някой може да препоръча и нещо по-бюджетно и пак качествено.

# 629
  • Варна
Някой с отзиви за икейските матраци, насочила съм се към тях.

И препоръка за термометър също търся.

Общи условия

Активация на акаунт