Подготовка за малкия човек - тема 26

• 40 645
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Нашият педиатър също прави домашно посещение през първата седмица след изписването.

# 706
Здравейте, пак аз с един въпрос по чуто и неразбрано от лекция - една акушерка препоръча да си подготвим марли за почистване на бебенцето, очички и т.н, но да не били от тези марли на конци, а някакви по-плътни марли. Идея какви точно марли са най-хубавите и не се точат на конци?

Марли от нетъкан текстил са това, мисля.

# 707
  • София
Много педиатри/ЛЛ след Ковид не правят дори посещения. Не че има някакъв особен смисъл. При синът ми ЛЛ дойде, с 2 думи каза какво да правим, запозна с бебето - и всичко това можеше да стане и по телефон или на консултацията на първия месец. С второто дете директно ни викна на 20тина ден в кабинета с документите да я запише и направи преглед.

Ходенето при педиатър не е нужно да е често, ако ЛЛ е адекватен. На нас засега за 4г и вече 2 деца никога не ни се е налагало да взимаме направление и да ходим при педиатър специфично. Единствено при спешни прегледи уикенд сме водили баткото на частно при дежурен педиатър. През останалото време -> преглед при ЛЛ и при нужда насочване към конкретен специалист с направление.

# 708
  • до най-прекрасния мъж
ЛЛ не е задължен да приеме бебето. Нашият ЛЛ не работи със и не приема бебета. Дъщеря ми е при педиатър. Ако ще раждате сега, намерете го поне месец предварително. ММ обикаляше две седмици от врата на врата да търси педиатър на детето, след като се роди. Всеки отказваше. На късмет намерихме, когато детето беше на 20 дни и тогава го заведохме за първи път.

# 709
Тези меки марли и ние ги намерихме доста трудно. Педиатъра дори ми се изсмя като попитах за такива - еднакви били всички. Е и да ама не - ето тези взимаме от аптеки Медея. Стерилни са.

# 710
За почистване на очите ли?
Аз с първото дете ползвах тампончета за грим.

# 711
  • Замък сред облаците
И ние кратко ползвахме марли, не повече от месец-даа и после памучните бебешки тампони на ДМ.

# 712
За почистване на очите ли?
Аз с първото дете ползвах тампончета за грим.

За очи и интимна зона при момиченце.

# 713
  • Пловдив
А какво нанасяте на тези марли - вода или някакъв продукт?

# 714
А какво нанасяте на тези марли - вода или някакъв продукт?
Чистят се гурелите около очичките, но не помня с какво. Май само с водя

# 715
  • Замък сред облаците
Очите, около нослето и ушната мида с физиологичен разтвор.

# 716
  • София
Дойде ми пратката от групичката, много съм доволна и препоръчвам.
Идеално е за бебеносене  в студените дни.
Групата е "ВълнаУващо" във фейсбук и имат доста интересни неща от хубави материи, на прилични цени.
Скрит текст:

Друг вариант - да му направите ДЗО. И сега като го споменах, ще взема да попитам мъжа ми дали можем да включим бебето към тяхното ДЗО, защото ще бъде по-евтино, ако я застраховам само нея без преференциални условия.
Това с ДЗО е супер опция, ако на педиатъра не може да му се разчита, голямото ми момче има застраховка и бебето смятаме да застраховаме сега от януари месец.
Аз поне винаги съм водила голямото ми момче на частно, и честно казано си имам предпочитани няколко доктора и само при тях си ходим, когато е болен.

# 717
За малките бебета родени преди 38 г.с. какви биберони към шишето се препоръчваха? S или M. Те са толкова вяли и немощни, че не знам с S дали ще засмуква.

# 718
Моята се роди малко преди 37 гс и си засмуква без проблем от малките биберони.

# 719
  • до най-прекрасния мъж
Моята се роди в 37+6 г.с. и взех най-малкия възможен на Авент. С другите се давеше. Чак на 1 м минахме на следващ размер.

Общи условия

Активация на акаунт